Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 947
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
  • над кукувичето гнездо
Във фризер и по повече време е читава Wink

# 226
  • гр. Варна
Замразената в камерата кърма колко време е годна?
Годна е 6 месеца Simple Smile

Ако камерата е в разделено от хладилника отделение, да, ако е в хладилника - 2 седмици.
Ами да тя нали пита за камерата Simple Smile за в хладилника не знам..

# 227
В хладилника наистина ли е читава 2 седмици, че аз хвърлям като стане на седмица... Аз цедя рядко и я използвам тук-там да допълня някое пюре или за каша, та не върви много.
От камера съм използвала и на малко повече от година, изяде се на каши. Но да се има предвид, че размразената кърма мирише много странно и неприятно, може да не се хареса на детето. Надписвайте си датите, че да си знаете от кога е.

# 228
2 седмици ми се струват много. От хладилник съм давала максимум на 5 дни, въпреки че чета, че може до 7-8 дни.

# 229
Имах предвид камерно отделение вътре в хладилника. Така прочетох, не знам, моят хладилник е стар и не е читав и никога не съм съхранявала кърма.

# 230
Момичета, дали мога да си направя лазер на мишници, докато кърмя ?

# 231
  • Варна
Момичета, дали мога да си направя лазер на мишници, докато кърмя ?
Не.
Дори антицелулитни процедури не можело ...

# 232
На мен ми обясниха, че заради хормоните не е препоръчително, защото не се знае как и дали ще се повлияе.

# 233
  • София
Имах лазерна епилация на цялото тяло. Познайте, първо се появиха космите и после се усъмни, че съм бременна.

# 234
Здравейте, бебето ми е на месец и половина. От няколко дни имаме проблем. Когато засуче и по точно в момента, в който потича млякото започва да гълта изключително много въздух. Направо се чува и усеща как влиза в коремчето му. Вдигам и оригвам. Като го сложа пак - същата работа. Започна и често да се дави малко след като е потекло млякото. До сега всичко беше нормално. Не съм променила поза на кърмене. Обаче от всичкия този въздух после се оригваме по 1 час,връща често. Също и при кърмене имам чувството, че не се е наял достатъчно, сякаш иска още, но се дърпа от гърдата, напъва се и пищи. Някакви идеи?

# 235
  • София
Почти същата история е при нас, тъкмо влизах да питам нещо подобно. Синът ми е на 8 седмици. От няколко дена започна да се дави, сучейкинот едната ми гърда. Съответно изпада в паника и отказва да суче от нея. Първоначално реших, че е хремав и това му пречи, но то би трябвало да му пречи и докато се храни и от другата гърда. А и след като втори ден сутрин не успявам да изкарам почти нищо с аспиратора за прахосмукачка, теорията ми че е хремав тотално отпада. Явно има проблем с тази гърда и млякото тече по-силно, той се дави, плаши и отказва да суче, извивайки се на дъга назад и блъскайки я. Има ли нещо, което бих могла да направя в тази ситуация, защото усещам, че не се храни добре. Отделно, че за три седмици е качил само 700 грама..

# 236
  • над кукувичето гнездо
Звучи ми като силна струя. Или изцеждате 20-ина мл преди кърмене, или кърмите прилегнали назад с бебето върху вас.

Феичка, 700 гр за три седмици - само?! Екстра си е това.

# 237
  • София
isa_pisa, казвам само, тъй като в отчетната група във фб, наборчетата му качват по кило и половина на месец. Съответно, в моята глава се разиграва сценарий, в който детето ми гладува, а аз правя нещо не както трябва. Затова и питам.

На следващото хранене от тази гърда, ще се пробвам да изцедя малко. Дано в това да е проблемът! Simple Smile

# 238
  • над кукувичето гнездо
Важи и за МърМяу.
Другото е някаква променена миризма, или вкус от нещо, което сте яли. Или стачка, но по-скоро не е.

За грамовете е проста аритметика - 700 за три седмици е около 230 на седмица. 700 + 230 (очаквано за четвъртата седмица) е почти кг, което е идеалка. 230 гр на седмица си е повече от добре. И по-добре е да не сравнявате бебето си с другите. Защото има разлика между осреднени стойности от хиляди и дори десетки хиляди бебета и от абсолютна стойност на три бебета, с които сравнявате. Гледайте вашето дали изглежда и се чувства добре.

# 239
  • София
isa_pisa, казвам само, тъй като в отчетната група във фб, наборчетата му качват по кило и половина на месец. Съответно, в моята глава се разиграва сценарий, в който детето ми гладува, а аз правя нещо не както трябва. Затова и питам.

На следващото хранене от тази гърда, ще се пробвам да изцедя малко. Дано в това да е проблемът! Simple Smile

Ааа не, не гладува със сигурност! По-скоро не яде до пръсване Hug

Общи условия

Активация на акаунт