Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 965
  • 759
  •   1
Отговори
# 270
Мерси за отговорите 😊
Никакви промени няма, все така на час и половина, максимум два яде. Може да е поредното регулиране на кърмата, защото от скоро се катери по възглавници и по нас, може би има нужда от повече калории и да суче по-голямо количество...не знам. Но това за сладкото не го знаех. Вчера изядох един малък шоколад ритер. Онзи ден пак някакво дребно десертче изядох. Не му устоях. Друго с палмова мазнина не ядем вкъщи, шоколадчета разни и десертчета.
Ще ги спра, може и това да е.
То вече във всичко я има тая палмова мазнина, дори в обикновените бисквити.

# 271
Възможно ли е след спирането на лохиите веднага да ми дойди цикъл при положение че сме на смесено хранене?

# 272
Възможно ли е след спирането на лохиите веднага да ми дойди цикъл при положение че сме на смесено хранене?

При мен беше така с предишното раждане. Ама не ми потръгна с кърменето и след 1вия месец хранех само с АМ.

# 273
Може и без да сте на смесено хранене!

# 274
Можете ли да ми препоръчате хубаво АМ и колко се приготвя за бебе около 5кг?

# 275
В тема за кърмене искаш съвет за АМ? Има няколко теми актуални за избор на АМ. Никоя кърмеща майка няма да ти даде съвет да даваш добавка. Колко постове изписахме относно кърменето, какво се случва, че сега искаш да даваш добавка?

# 276
Дано не е заради цигарите, които беше писала, че си пушила.

# 277
Сигурно заради жълтеницата.

# 278
Хубаво АМ е доста противоречиво... Напоследък имах време и желание и задълбах малко в четене за АМ, та бих казала, че ако знаех това, което знам сега нямаше да разреша бутилка с АМ да се приближи до бебето в болницата. АМ е смес от най-обикновено краве мляко, но обезмаслено, една камара добавки, които да го направят по-полезно за бебето и да отговарят на нуждите от белтъци, мазнини и въглехидрати и по-добрите млека съдържат и частично хидролизиран млечен протеин. За мен даването дори на минимални количества краве мляко на бебе е безумно и се изненадвам, че алергията към краве мляко не е по-разпространена.
След това лирично отклонение мога да кажа мои познати какво дават, това са Аптамил основно и млякото от ДМ на Babylove, казаха ми, че е много вкусно.
Каква е причината да търсите АМ като кърмите?

# 279
Аз имам опит с АМ и съм благодарна, че срещнах разбиране в подфорума за АМ. Имах емоционални проблеми, стрес, причинен от други хора и не успях да кърмя голямата ми дъщеря, която вече е на 7г. Разбира се няма нужда да превръщаме темата за и против АМ. Има ситуации, в които просто нямаш избор и лично аз лошо от марката АМ, която ползвахме, не съм видяла.

# 280
  • над кукувичето гнездо
Попитайте педиатъра на бебето какво АМ да вземете, щом се налага. Нашата ми препоръча някакво ново на НАН, което да вземем от завода на Нестле, че още не било в магазинната мрежа с някакви олигозахариди и т.н. или аптамил комфорт. В крайна сметка взех аптамил ха, защото аз като малка съм имала алергии и малко от малко да действам превантивно. Скоро попаднах на тема, в която често се споменаваше лактана био. Да знаете, че каквото и различно от кърма решите да давате, възможно е да има адаптационен период, т.е. бебето да не го иска заради различния вкус. Ако ще оставяте бебето на някой друг да го храни и няма да сте наоколо, е добре първо около седмица да потренирате, за да се уверите дали бебето яде от млякото и как се чувства от това. Може да се промени режимът на изхождане, както и консистенция и мирис, може да се получи запек. За това е добре ам да е със съдържание на пробиотици.
Ако смятате да замествате кърменето изцяло с ам, си дайте последен шанс и, ако нещо силно ви притеснява, го обсъдете с консултант по кърмене, преди да вземете окончателно решение и да се откажете! От опит казвам, че освен всички други минуси на храненето с ам, миенето на шишетата е същинска досада. Освен това, ам излиза още по-неизгодно от финансова гледна точка, защото често не изяжда цялата порция и се изхвърля. Не може да се съхранява като кърмата.
Успех! Ако може с нещо да сме полезни, пишете!

# 281
Попитайте педиатъра на бебето какво АМ да вземете, щом се налага. Нашата ми препоръча някакво ново на НАН, което да вземем от завода на Нестле, че още не било в магазинната мрежа с някакви олигозахариди и т.н. или аптамил комфорт. В крайна сметка взех аптамил ха, защото аз като малка съм имала алергии и малко от малко да действам превантивно. Скоро попаднах на тема, в която често се споменаваше лактана био. Да знаете, че каквото и различно от кърма решите да давате, възможно е да има адаптационен период, т.е. бебето да не го иска заради различния вкус. Ако ще оставяте бебето на някой друг да го храни и няма да сте наоколо, е добре първо около седмица да потренирате, за да се уверите дали бебето яде от млякото и как се чувства от това. Може да се промени режимът на изхождане, както и консистенция и мирис, може да се получи запек. За това е добре ам да е със съдържание на пробиотици.
Ако смятате да замествате кърменето изцяло с ам, си дайте последен шанс и, ако нещо силно ви притеснява, го обсъдете с консултант по кърмене, преди да вземете окончателно решение и да се откажете! От опит казвам, че освен всички други минуси на храненето с ам, миенето на шишетата е същинска досада. Освен това, ам излиза още по-неизгодно от финансова гледна точка, защото често не изяжда цялата порция и се изхвърля. Не може да се съхранява като кърмата.
Хипоалергенното на Аптамил горчиво ли е? Аз по начало се интересувах от АМ с идеята, че моето бебе проявява реакции към млечните продукти, които ям и все пак по някое време трябва да се пробва и мляко да се въведе. Мислех, че АМ е с хидролизиран белтък и бих могла с него да въведа по-безопасно млечните.

# 282
Ами в случай, че ми спре кърмата да знам как да го приготвя. Имам фризолак и аптамил вкъщи. Те са ми подаръл. Не пуша, беше еднократно и повече няма да се повтори. Искам да кърмя възможно най-дълго , но вчера се бях притеснила и ми беше намаляла кърмата.

# 283
  • София
Хипоалергенното на Аптамил горчиво ли е? Аз по начало се интересувах от АМ с идеята, че моето бебе проявява реакции към млечните продукти, които ям и все пак по някое време трябва да се пробва и мляко да се въведе. Мислех, че АМ е с хидролизиран белтък и бих могла с него да въведа по-безопасно млечните.

Ваня А. Утре ще потърся схемата от алерголога за въвеждане на АМ ха формула.

# 284
Ваня, аз дохранвах една седмица след родилното и то с такова мляко, защото малката се изпъпчваше иначе от обикновено АМ. Фризолак Пеп

Леко е горчиво и не сладни като другите.

Общи условия

Активация на акаунт