Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 626
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Верчето, за кашлицата калциев глюконат може детския сироп, то си има написана някаква дозировка, инхалации с лайка.
За конто беше питал за витамините за косопад, съжалявам забравих докато изчета пропуснатото, та няма смисъл. Като мине физиологичното падане на косата тогава ще спре. Около годинката на детето е редно да спре да пада косата, ако не спре тогава вече се взимат мерки като витамини, шампоани и т.н.

Има, има смисъл! Аз вече се бях отчаяла, че един косъм няма да ми остане на главата, а детето няма пет месеца още. Значи е нормално още да пада, че и по-дълго?

Ваня, отрази ли се фидето на детето? Въведе ли сирене?

# 676
Моята коса много опада докато кърмех, но за сметка на това, през бременността, беше като лъвска грива.После навакса!:0

# 677
Моят косопад започна около 2-3мес и продължи до към 5-6мес,ама косата си падаше якоооо и си мислех,че нищо няма да остане на главата ми. След 6тия месец поспря и нещата си влезнаха в каналния ред. Мисля,че този косопад няма общо с кърменето,а по-скоро промяна нивата на хормоните след раждането.

# 678
Верче, аз за кашлицата пия хомеопатия балсамов сироп Личенсед. Моята е много брутална, а той ми помага и за 3-4 дни я спира. Също инхалации с Кармолис си правя, но без да изпивам накрая разтвора, както пише в упътването.

# 679
Благодаря ви Hug
Правих вчра инфалации, пия литри вода и чайове, бърках разни отвари.

Много ме е страх да не прихване и детето нещо Sad че и пътуване ни предстои, а и той душата като не може да каже какво го боли ...
Ще гледам максимално да сме на вън, за да не дишаме въздуха вкъщи..
Въпреки проветряването.

# 680

Има, има смисъл! Аз вече се бях отчаяла, че един косъм няма да ми остане на главата, а детето няма пет месеца още. Значи е нормално още да пада, че и по-дълго?

Ваня, отрази ли се фидето на детето? Въведе ли сирене?
Физиологичния косопад се оправя около годинката на детето. Моя след първата бременност така и не се оправи, ами чак средата на втората бременност спря да пада, ама сега пак е страшно положението.

Фидето не разбрах отрази ли се. Повърна 2-3 пъти, което е нетипично за нея, а от яйца преди повръщаше, та имам подозрение, че се е отразило. Но не мога да съм сигурна, защото всичките пъти като повърна правеше някакви глупости от сорта след като се е наяла с пюре да се опитва да се извърти надолу и назад, седейки на гърнето....което е бая странна поза и предполага повръщане. Също така от гледна точка на акото нищо не се промени, което е добре, но и тя не ака 3 дена след фидето. Сирене не съм въвела, страх ме е, ще чакам още месец-два.

# 681
  • София
В темата май имаше коментари относно препоръки за детски гастроентеролози. Обаче не мога да ги намеря, а уж прерових цялата тема. Моля да ми ги пуснете на лични, за да не спамим в темата.

Искам да направя консултация, тъй като синът ми я качва 10 грама на ден, я не (на 12 седмици е). Кърма има, уж, ама той като отказва да суче, надали ще я има дълго. Почти всяко ядене е с писъци (освен нощното и сутрешното). Вдигам да оригвам, той се оригва, но това явно му дразни хранопровода и после отказва да яде, та вече не знам какво да правя. Сменях пози, само на челна стойка не съм кърмила, но той преглътне два-три пъти и почва да се извива на дъга назад, да плаче и да отказва, а видимо да е гладен. Ако успея да го прилъжа пак, се повтаря същия сценарий. Вече съм на тръни, като го видя гладен.

# 682
  • София
В темата май имаше коментари относно препоръки за детски гастроентеролози. Обаче не мога да ги намеря, а уж прерових цялата тема. Моля да ми ги пуснете на лични, за да не спамим в темата.

Искам да направя консултация, тъй като синът ми я качва 10 грама на ден, я не (на 12 седмици е). Кърма има, уж, ама той като отказва да суче, надали ще я има дълго. Почти всяко ядене е с писъци (освен нощното и сутрешното). Вдигам да оригвам, той се оригва, но това явно му дразни хранопровода и после отказва да яде, та вече не знам какво да правя. Сменях пози, само на челна стойка не съм кърмила, но той преглътне два-три пъти и почва да се извива на дъга назад, да плаче и да отказва, а видимо да е гладен. Ако успея да го прилъжа пак, се повтаря същия сценарий. Вече съм на тръни, като го видя гладен.

д-р Лазарова и Гроздева са детски гастроентеролизи.

# 683
  • над кукувичето гнездо
Д-р Радка Куманова в Детско Здраве на ул. Ами Буе. Работи с предварително записан час по телефона на регистратура.

# 684

Моето бебе правеше същото на тази възраст. Хедра ми каза, че рефлуксът е най-зле през третия и четвъртия месец. Единственото, което помогна, беше да го храня заспало - цял ден приспивах и когато лекичко се размърдваше, бутах гърда. В момент на лек сън не се страхуват, че ще ги заболи, и папкат. Моето понякога склоняваше да яде и като кърмех изправена и се разхождах и друсах.

Много ми препоръчваха доцент Панталеева в София мед, но така и не успяхме да се доредим до нея.

# 685
  • София
Не знам дали е рефлукс, макар и да се съмнявам за такъв от първия месец. Двама педиатри го отхвърлиха като вариант, защото не повръща. Обаче всички симптоми натам водят.

# 686
Не знам дали е рефлукс, макар и да се съмнявам за такъв от първия месец. Двама педиатри го отхвърлиха като вариант, защото не повръща. Обаче всички симптоми натам водят.
Мисля, че не е задължително да повръща, за да има рефлекс.. Поне по мои наблюдения.. Познавам майки с такива дечица, които имат рефлекс, но не повръщат.. Даже един път бях в детския магазин и една майка пред мен също обясни така рефлукса на детето си и й препоръчаха някакво мляко, но не помня кая марка..

# 687
  • София
И аз знам, че не е необходимо да повръща, за да има рефлукс. Ама нали, лекари са - уж са учили и знаят повече от мен. Обаче, единственото, което ми казваха е, че поведението на детето е период и че ще мине, както и че кърмата ми не е достатъчно хранителна, затова не качва. Днес вече ще настоявам за направление, защото очевидно има проблем. Отделно, че вече втори път изхожда чиста слуз.

# 688
О, слузта е индикация за проблем. Идете при някой от препоръчаните тук гастроентеролози. Дори и да не ти дадат направление, идете на платен преглед.
И няма такова нещо нехранителна кърма, смени си педиатъра, Феичка, този много несериозно се е изказал.

# 689
Според мен сте за алерголог, не за гастро. Недостатъчното качване и видимия дискомфорт на бебето при хранене също са индикация за алергия, както слузта, повръщането, коликите....твърде много неща.

Общи условия

Активация на акаунт