Любители на кучета - 84

• 34 719
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ами аз не си избрах порода, а се влюбих в бебе куче.
Най-лесно ще е да осиновите някой лабрадор, изоставен от семейството му. Казвам лабрадор, защото са по-кротки уж. Но е пълно с кучета за осиновяване.
Ако искаш порода, четеш, гледаш, харесваш си, четеш за характера и преценяваш можеш ли да се справиш...

# 61
  • Варна
Имаш два варианта. Взимаш си кученце от приют или си избираш порода,  според твоя темперамент и мястото,  където живееш, защото ако си в апартамент, не знам дали ще е удобно да си вземеш някой голям хубостник. Аз се влюбих в джакчетата, когато изгледах филма "Маската ".Имай предвид, че вземеш ли си кученце,  почват някои ограничения. Пътуваш ли, с какъв транспорт, ако летиш често гледай да не е повече от 10-12 кг, за да е в кабината при теб, иначе ще е в багажното на самолета и такива неща.

# 62
  • София
Не пътувам или съвсем рядко и то в България.
В апартамент сме и съм се ориентирала към малки породи. Един ден като си купим къща ще имам лабрадор Hug За сега и къщата и лабрадора са мечта.
Ориентирала съм се към джак ръселите и аз. Освен това пинчер, кокер шпаньол... Не помня какво друго гледах. Тези са май основно.

# 63
  • Варна
Ами аз съм пристрастна и бих ти казала да си вземеш джакче. Много любвеобилни, много игриви, обичат безкрайно много децата, много умни или поне Бизу е такъв, ама и Майло беше същия, та от опит с два джака ,вземи си джакче. ❤

# 64
Аз не съм си избрала кучето специално, взех моя от улицата, та на какъвто ми е късметът - не съжалявам и за секунда. Обмислях да си взема, но не бях стигнала до там, когато синът на една приятелка намери малка премръзнала,мокра топка косми, около 45 дневна, та сърце не ми даде да го оставя. Ето една бебешка снимка и една от вчера.. Подвизаваме се из плажовете на Гърция тези дни

# 65
Още един глас да си осиновиш куче от улицата или от приют. Прекрасни същества са и ще го спасиш от нелек живот, а то ще те дари с огромна любов и щастие.

# 66
  • София
FlameV, изключително красиво куче!

Ние онзи ден бяхме с Киви и кучето на една приятели в парка - голям кеф, ама с две хахавелки не е никак лесно.
Може би, ако бяха с двоен повод щеше да е по-добре, но така с два отделни беше нЕкъв ужас, нЕкъв ад.

Ей ги калпазанките:

Фиона е на 3 годинки, луда по цялата глава. Опита се да изяде един доберман и още 1-2 по-малки кучета 😆

# 67
  • София
Момичета, чета ви, но тези дни е голям екшън вкъщи. Малкия се размаза с колелото и половин ден бяхме в Пирогов за изследвания. Вчера уж се поуспокои положението и тъкмо искахме да се прибираме и айде ново двайсет. Камен клекнал да гали Бека, Бека скочила да го нацелува и раната на брадата се отвори от сблъсака. Айде пак в Пирогов. Уф, извинявайте, че ви занимавам с не кучешки истории, но ми изпуши мозъка.
Купувахме на Бека копито преди няколко месеца и и хареса много, вчера в зоомагазина ММ откри огромен за нейния размер рог от вол. Аз протестирах, но той го купи, а кучката полудя. Сега като го заръфа и все едно сме отворили дъскорезница. Търси си го и го влачи из цялата къща /дори не може да го вдигне от земята/. Разгонването почти мина. Много и е скучно на разходките, че е все вързана. Един уличен уж кастриран я преследва ден и нощ. Вчера чак вкъщи се опита да се намъкне.

Целувки на всички косматковци!

# 68
Стана ми интересно и май днес ще скокна до зоомагазина да видя я за копито, я за рога. Много ли миришат?

# 69
  • София
Стана ми интересно и май днес ще скокна до зоомагазина да видя я за копито, я за рога. Много ли миришат?

Много, на сурово шкембе. Ужасна смрад е копитото.
Кивито много ги обича, но аз не издържам на миризмата.

# 70
  • София
Рогата май не миришат.
Аз съм ивзела на моята корен от кафеено дърво, от Зооплюс. И у нас е дъскорезница, обаче се оказа много издържлив и вече година го джвака.

# 71
  • София
Това което ме притеснява с куче от приют или каквото и да е кученце без дом е че не знам колко голямо ще стане, а ние наистина не разполагаме с много място за голямо куче.

# 72
  • София
По принцип, ветеринар може да ви каже колко едро ще стане кучето още от бебе. Ще сбъркат само с 3-4 килограма, не повече.
Дори малко по-едро куче не заема толкова място в апартамент, тоест, ако не е дог или санбернар, не мисля че е от чак такова значение, аз съм с голяааам лабрадор в гарсониера и се събираме. Но пак, пълно е с джакоподобни, с изтърсаци на всякакви дребосъци, дето са ги изпуснали стопаните и оп изненада...

# 73
+1 за ветеринаря. В приютите имат, така че може да се консултирате с този, който е на смяна.
Моето куче си ме намери то и реши, че ще си ходи с мен. Гледах му скоро първата снимка от вкъщи, на милия му е изписано на лицето, че хем е доволен, хем е малко объркан къде точно е попаднал.
FlameV, влюбена съм в различните му очи, прекрасен е!

Малко извън кучешката тематика, ама да ви се оплача и на вас, че ми изчезна котенцето, което беше първото хайванче, което си прибрах от улицата, повлякло крак да съжителствам с всякакви, малки и големи твари. Като беше на 2, стана кака на морско свинче и въпреки опитите да я изяде първите 2 дни, после си станаха такава любов, че докато свинчето не се спомина, котката спеше върху клетката и си раздаваха целувки на поразия.

# 74
Ние сме с 30 кг.куче,заема пространство между дивана и радиатора 70/120. Но темперамента му е спокоен и не прави поразии. Това, разбира се е индивидуална характеристика,възпитание и грижи.

Общи условия

Активация на акаунт