LGBTQ+ тийнейджъри

• 39 084
  • 542
  •   1
Отговори
# 15
  • Ямбол
Когато съм харесвала момчета, преди да имам интимност с тях, не съм си мислела за сексуалност. Това е дете, на което вече му промиват мозъка, изкривяват му възприятията, лишават го от важна за него храна. Аз бих сигнализирала при такова извращение.

# 16
  • волно калдъръмче
В психологията се разглежда първото влечение към представители на идентичния пол. Свързано е с опознаването на собственото ти тяло.

# 17
  • София
За 11-годишно дете да говорим за различна сексуална ориентация, групи за подкрепа и фундаменталното значение на парадите на различните за подрастващата би-детска душевност ми идва малко прекалено. Явно съм някакъв фосил, но за дефиниране на сексуална ориентация в дете, което тепърва навлиза в пубертета, е твърде рано.

# 18
Ами, аз лично наистина съм виждала хора, осъзнали се като гей още преди първият им сексуален контакт и така си и останаха. Сега, не е било точно на 11, ама айде нека да кажем, че днес се развиват по-бързо... въпреки, че сестра ми е на толкова и като ги гледам, са си откровени дечковци. Никой не ги е записвал и на кръжоци и тикал по паради... то и нямаше тогава, де, и единствените, които го приеха зле, бяха родителите на някои. На колеги, съученици и познати категорично не им е пукало.

# 19

Като цяло мисля, че това е провокация.

Най-вероятно.
Независимо от това, тъй като пишат много родители, темата е важна за обсъждане.

От тотално отричане на такава възможност, днес наистина се стига до мода, често демонстриране на  криворазбрана различност.
Толкова много се навира тази "осъзната възможност", че съществува съвсем реална опасност на едно дете , а дори и на един тинейджър да му бъде внушено, че е с различна сексуалност. На практика 11г. е възрастта, в която все още децата се делят на групи и си общуват предимно със своя пол, а отсрещният е пренебрегван. В средата на еднополови възниква приятелство, което понякога може да наподобява влюбеност- търсим се с най-добрата приятелка, липсва ни, когато не можем да се виждаме, искаме да си говорим, "клъцва ни" в сърцето, ако не ни покани на рождения си ден...

Така едно дете под влияние на - напоследък предозирана информация ,може да припознае чисто приятелски чувства като "би","Хомо" и още нещо си. Щото въобще не вярвам едно дете на 11г. да има чисто сексуални мераци към който и да е пол.А може просто да иска да бъде забелязано с някаква детска демонстрация.

Изключителна заблуда е това, че някой като каже "Аз съм хомо или би", той наистина е роден такъв. Има родени такива, но има и създадени под въздействие на вторични обстоятелства- дълбоко разочарование от интимна връзка с отсрещния пол, изнасилване при момичетата, съблазняване чрез подаръци и ексри.

Така че, когато някое дете или дори тинейджър обяви своята различност, първата работа на родител е да разбере какви са корените и. А не да се прави на модерен и да плесне с ръце като широко скроен. Имайте предвид , че хората с вродена сексуална ориентация са много малко, трудно намират партньори и поради това са изключително изобретателни в намирането и създаването на такива.

[/spoiler]

Последна редакция: сб, 22 сеп 2018, 12:43 от Светкавица

# 20
  • София
Абсолютна провокация и измишльотина е темата.

# 21
  • Пловдив
Дано темата да е измислица и провокация, че иначе ми е жал за детето, наистина!
Нещо подочула дъщерята оттук-оттам, направила някакво изказване и сега толерастията на модерните и съвременните люде започва да го тласка по една наклонена плоскост с обсъждания, клубове, паради и пълно, ама пълно промиване на мозъка. Много момичета имат през пубертета (и въпреки това на 11 ми се струва рано) някакви мимолетни увлечения към други момичета, най-често породени просто от любопитство, които отминават съвсем спонтанно с времето и в последствие са си абсолютно хетеросексуални. Но започне ли се едно такова ровене, човъркане, втълпяване на идеи на тая възраст последствията може да са много и тежки.

# 22
     Може ли чак толкова да ти е болен мозъкът, че да поставиш в такава роля детето с цел да прокламираш нещо си.

# 23
Какви са тези глупости? Shocked Едната веган, другата гей, имай милост към децата си! ooooh! ooooh! ooooh!

# 24
  • Ямбол
Може, за съжаление.

# 25
Едната веган, другата гей
Квинтесенция на интернет клишетата. Stuck Out Tongue Winking Eye Сигурно е пързалка.

# 26
За жалост мисля, че не е пързалка ... Фея, жал ми е за децата и за котката ... на 11 години бисексуална да е дъщеря ти? Не знам, не знам ...

# 27
Първо, на 11 още не е teenager, а pre-teen. На 13 стават "официално" тийн. Тоест, заглавието ти е грешно!

Второ, всеки има право да се самоопределя като какъвто си иска, не е мой проблем, а техен. На мен ми е все тая, ако нямам интимен интерес към таз личност. Имам си лИбовен интерес, всеки друг човек ми е безразлично с каква ориентация е, стига да не ми го навира в лицето.

Трето, нищо лично към гей парадите, пак ми е все тая - не ме дрзанят, не съм против тях, но не бих участвала. Има къде къде по-стойностни за мен обществени изяви - примерно бих участвала в 5 или 10 км "маратон" за борба с карциноми, алцхаймер и други такива. 

Какво е това веган котка? И това ли го има? Интересно, някой чувал ли е за лъв-веган или за тигър-веган. Уж са от едно семйство, що котните да са вегани? Размишлявам си просто...

# 28
А да не би 11 годишното, да се е бутнало от веган диетата на мама. Посетете ендокринолог, или му дайде една пържолка, пък може и да изпита интерес към момченцата ... то от безвкусица на масата, лесно се минава към безвкусица в леглото. Явно дори и в детското легло ...

# 29
Да, да, разбрахме, че гей парадите имат изключително важно значение и това е същинската цел на темата. Добре ще е ти да разбереш, че има разлика между романтично увлечение на дете и сексуализация и сексуална идентичност.  
Не мога да разбера тази необходимост да опорочаваш и да се отнасяш с пренебрежение към хората, които мислят различно от теб...

Каква е същинската цел на темата пише в самото начало. Статистически е невъзможно във форума да няма поне още един родител с LGBTQ+ дете. А като познавам мисленето на средно статистическия българин, това дете с почти пълна сигурност ще бъда заливано с вулгаризъм, грубости, подигравки и откровена жестокост в повечето сфери на живота си.

Това, което ние трябва да направим за децата си по принцип за особено за онези, които са LGBTQ+ в частност е да се самообразоваме, за да знаем как да пазим интересите им и да как да им осигуряваме стабилна среда за растеж, развитие и самоизява.

Та целта на темата е взаимопомощ.

Общи условия

Активация на акаунт