LGBTQ+ тийнейджъри

• 39 265
  • 542
  •   1
Отговори
# 285
  • Куциндрел
Има жени и мъже, които не искат да имат деца. А всеки, който на стари години няма опора, е нещастен. Това може и да се случи и ма хора с деца.

# 286
Не мисля, че има шанс авторката да чуе който и да е. Сигурна съм, че нито сме първите, нито последните, които ще й кажат тези неща.
Тя нали вчера прескочи 99 коментара, защото си представяла какво съдържат Simple Smile)

# 287
Виж, може би имам леко професионално изкривяване, но всеки, който някога и учил нещо каквото и да било свързано с човешката психика знае, че това нещо "нормално" не съществува. Всъщност, има една книга от 1948 година, на Кинзи, скандална за времето си, в която той изследва емпирично сексуалността на мъжете и пише, че светът, във всяко едно отношение е изграден от градации, а не от крайности (“The living world is a continuum in each and every one of its aspects.”). Човешката сексуалност не е изключение и нито един от нас не е изключение от човешката природа. Отделен е въпросът за социални норми, там няма как да се отрече, че "нормално" и "ненормално" съществуват, макар и те да са изцяло зависими от културата и контекста.

Аз съм съгласна като цяло със съветите ти по ситуацията. Авторката има по-голям шанс да те чуе ако спреш да я иронизираш, подиграваш и да оплиташ нейния казус с всичко останало, което не одобряваш.

Еленна, права си, но си мисля,че ако авторът на този пост беше някой друг, а не бившата Фея (отначало се чудих защо и казват така, но ме осветлиха), отговорите щяха да са съвсем различни. От прочетеното тук и в една друга тема разбрах, че авторката е ексцентрична, изпада в крайности и не обича да се вслушва в съвети - решила е, че е на по-високо еволюционно ниво от масата, пишещи тук и постовете и са по-скоро с цел да провокира, отколкото да търси съвет. Затова и коментарите към нея са такива. Аз например попитах защо нарича дъщеря си тийн, когато по всички критерии детето не е тийн, а е притийн, но ми се отговори с някакво мъгляво обяснение. А съветите да не си подтиква детето към самозалепване  на етикети в тази възраст, дадено от много съфорумки, се пренебрегна напълно. Това е добронамерен съвет. И много разумен. Но явно жената има желание да провокира и да бъде различна, с цената на всичко. Така че няма значение с какъв тон и се дават съвети. Тя съвети не търси, защото знае най-добре!
Това поне разбрах аз в крайна сметка от тази тема.

# 288
Еленна, не знам, каква ти е професията, че говориш за професионално изкривяване, но не е професионално да посочваш само един автор. Но дори и да вземем Кинзи, неговата скала със седем пункта е точно опровержение на крайността на потребителката: отричайки градацията, тя споменава крайното решение на дъщеря си.
Всъщност, темата е доказателство, колко неориентирани към диалог са такива хора, чиито крайни решения неминуемо рефлектират и върху зависими от тях същества (животни, деца).
Аз, все пак, се надявам, че става дума за евтина провокация на човек с излишно свободно време.

# 289
Фея благодаря за отговорите.Само не спомена дума за бащата и неговата реакция.
Друго нещо,което ми е смущаващо,четете заедно с дъщеря ти написаното тук и коментирате мненията на потребителите.Може дъщеря ти и да е мъдра,но мисля,че е много малка за тези занимания.Излишно натоварване на тази крехка възраст,в която наистина децата все още не са осъзнати във всяко едно отношение.Ще ми бъде интересно ако споделиш някое нейно мнение по коментари от тази тема.
Дописвам  с още един въпрос.Фея твоите татуси завършени ли са или ще има продължение,допълване?

Последна редакция: чт, 27 сеп 2018, 00:19 от Silverstone

# 290
След като авторката не се включва вече в темата и тя по естествен път ще замре, правя още един (не знам дали последен) призив към нея добре да осмисли дали е подходящо в толкова ранна възраст да слага етикети на децата си, както и да разбере и съжали котките си и да започне да ги храни нормално.
Никоя химия няма да замести нормалната храна, както за хората, така и за животните. Ако искаш да са здрави и да живеят дълъг живот - започни да ги храниш с месо. Подлагането им на такава диета е неестествено и неетично.

# 291
Много правилно са описали в няколко поста назад хората, че на тази възраст детето просто харесва и не харесва. И да - момичетата харесват жени - започват да оценяват красивите черти, коса, облекло, тяло. Създават си модели на подражание. Но това няма нищо общо със чисто сексуалното влечение.

Едно време просто се събираха изрезки от списания с топ моделите, гледахме видеокасетите им с упражнения и четяхме интервютата им, без да искаме да заврем език в устата им, а просто може би, да бъдем като тях ... сега се записват в гей клуб.

# 292
Имам доста познати с нетрадиционна сексуална ориентация. При социализЪма не са могли да бъдат такива, каквито са и всички са се женили, някои даже и деца имат. С идването на демокрацията нещата за тях се променят. Но това са били хора, които се държат нормално в обществото и не парадират с различността си. За нея знаеха малцина и се отпускаха само пред по-затворен кръг от хора. Не разбирам сегашното парадиране, особено при положение, че никой на никого не пречи. Именно това парадиране и натякването, че са супер онеправдани, кара много деца да правят точно това - нещо като бунт срещу порядките. Моето поколение също имаше своите бунтове и аз лично ги разбирам. Лошото е, че доста от 40 годишните са забравили какви са били на 15-20 години. Макар и че техните войни са измислени, защото никой за нищо сега не ги спира, а ние водихме малко по-истински битки. Та в този ред на мисли - ок е подкрепата от майката. Ако е нещо укоримо и забранено, ще е още по-желано, но дай пълна свобода - предполагам, че в по-осъзната възраст няма да мисли така. Иииии ... моята дъщеря на 15 също се обяви за би ... 

# 293
В смисъл, когато беше на 15, или сега е на 15?
Иначе съм съгласна с това, което си написала.

# 294
Сега е на 15

# 295
Ясно, благодаря за отговора.

# 296
Колко пълна свобода да се даде на деца?Подкрепа-да,но пълна свобода в никакъв случай.Много са уязвими на тази възраст.Не се знае кой може да ги подведе,злоупотреби,манипулира.Това независимо с каква сексуална ориентация са.От време на време се виждам служебно с колега,който е гей.Покрай прокламираните в днешно време не знам си колко пола,го попитах го за неговото мнение по въпроса.Каза какви са тези ''толкова'' пола,той знаел само два.'Щото и аз така.Попитах мнението му и за прекалено ранното навиране на сексуално образование на децата.Дадох за пример 5год. шведско момиченце (на външен вид) Mr. Greenкоето един ден се чувствало момиче,един момче,той беше потресен и каза,че това са вредни глупости.Твърдо е срещу гей-парада,защото повечето не били гей и ходели срещу заплащане.Оля твоята дъщеря чувства ли се дискриминирана?

# 297
Нещо повече: обсъждаме с нея реакциите на пишещите тук. Повечето от тях имат доста да се учат, докато достигнат до мъдростта на детето ми.
Нали не я оставяш да чете? Open Mouth
Аз не бих постъпила така. Още повече, че казваш, че обществото, в което сте, е по-отворено и толерантно, разбиращо... Защо и е да знае какво мислят във форум непознати хора и то в съвсем различно общество? Форумът си е форум, а не обкръжението ви; на кого всъщност му пука? Въобще ми се струва, че на 11 са си още деца и не е редно да се подлагат на всичко, което изтърпяваме като възрастни.

# 298
O, всеки може да е мъдър на 11. Ама нека поживее, да се сблъска с токсичните и лудите, ама не от нашия тип, а от нейния клуб. Да види добре ли ще живее в оная общност и чия ще е вината. Та така. Мъдростта на 11-годишно...лексиконска работа. Недостижима направо...

# 299
Всъщност, такива широкостроени уж майки, но лишаващи дори животните от свободна воля, все още не са изпитали на свой гръб последиците от "свободата", която според тях ние не познаваме.

И напълно лаишки да попитам: в отворените общества не са ли научени на диалог и че е меко казано невъзпитано да не отговаряш в дискусия, която си започнал?!

Последна редакция: пт, 28 сеп 2018, 21:55 от Iza_

Общи условия

Активация на акаунт