Къща около София

• 73 607
  • 910
  •   1
Отговори
# 420
Аз много съм харесала Пасарел. Но и там цените са високи и няма предлагане. Sad

# 421
С. Плана е в община Столична,  все пак. Стара къща за ремонт там е 120 К евро:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j15723755694891 … k=507dp3&f1=1
При това "къщата е с право на строеж", тоест, е без собственост върху земята.
И предлагането е много ограничено.

Последна редакция: ср, 20 ное 2019, 11:57 от Анонимен

# 422
  • София
Ще го погледна Плана, благодаря! Не го търсим за нас с учениците, така че това не е проблем за момента.

# 423
  • sofia
Бърди, колега в Негушево си купи къща. Не живеят там постоянно, обаче.

# 424
  • София
Аз бих живяла в къща в Панчарево, в Княжево, в Горубляне, в Горна баня, софийските райони с къщи. Всичко си има за нормален живот. Нямам в предвид лъскавите скъпотии, а обикновена къща, която човек да си нагласи както иска. Но по селата, знам какво е и не бих живяла за постоянно.
  Проблема е, че примерно в последните дни в Горна Баня нямат вода по половин денонощие, отвреме на време и ток. Един колега в друг от изброените квартали пък ЧЕЗ го оставили над 30ч без ток миналата зима ... Почвам да се чудя има ли въобще крайградски квартал или близко село без постоянни проблеми с тока и водата ....

# 425
А аз с личен успешен опит Simple Smile

Така е, спор няма.
Ако някой иска информация за селата около Елин Пелин, готова съм да помогна с информация от личен неуспешен опит Simple Smile

# 426
Имаме приятели в Бистрица, Драгалевци и Герман. Всички имат сонди и хидрофорни уредби и са независими от подаването на Софийска вода. Само в Драгалевци обитават целогодишно, нямат оплаквания от тока, в центъра на селото са, близо до обръщалото и онова ресторантче, Чичовци, другите ги ползват като вили за лятото.

# 427
  • София /Абсурдистан
За Горна баня знам и аз, че имат проблеми понякога с водата, но ако има хидрофор, бива. За тока, освен ако не е къщата чак към Бонсови поляни, може и да не е толкова страшно. То пък трябва и генератор да има.
В Плана е малко смело да се живее целогодишно. Този тесен и извиващ се път през зимата чисти ли се?  Със сигурност не винаги и трябва сигурно  джип да имаш.  За пазар, аптека, там няма от къде, трябва от града. Иначе е много красиво там цялата местност.

# 428
  • София
В Плана е малко смело да се живее целогодишно. Този тесен и извиващ се път през зимата чисти ли се?  Със сигурност не винаги и трябва сигурно  джип да имаш. 
Е то като си има ежедневно градски транспорт до селото няма как да не се чисти.

# 429

Така е, спор няма.
Ако някой иска информация за селата около Елин Пелин, готова съм да помогна с информация от личен неуспешен опит Simple Smile

Споделете нещо за Григорево.

# 430
  • София
А за посока Нови хан - Локорско, Войнеговци? Самите села много ми харесаха като атмосфера, но реалността каква е?

# 431
  • София /Абсурдистан
В Локорско е много скъпо. В Нови хан също. То там има и жилищен комплекс до Нови хан. Цените на жилищата са евтини, но за апартаменти иде реч, не за къщи. Къщите в селото са много скъпи, а повечето са в лошо състояние. Тези, които са ремонтирани са с цени като в София.

# 432
Близо до Ел. Пелин има два вида маршрутки тази от Горна Малина и от Ел. Пелин. Заради фирмите доста се съвзема откъм магазини е малко, но като цяло спокойно но има цигани.

Така е, спор няма.

Споделете нещо за Григорево.

# 433
В Локорско е много скъпо. В Нови хан също. То там има и жилищен комплекс до Нови хан. Цените на жилищата са евтини, но за апартаменти иде реч, не за къщи. Къщите в селото са много скъпи, а повечето са в лошо състояние. Тези, които са ремонтирани са с цени като в София.
И моите наблюдения са същите, за Локорско специално. Има и нови, хубави къщи, има и стари, но като цяло къщи от 1970-те за тотален ремонт са над 100 К евро.

# 434
The Iron Lady
janakrasi

За Гара Елин Пелин нещо да споделите?

Общи условия

Активация на акаунт