Къща около София

• 73 322
  • 910
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Не, няма да паднат.
С такива ентусиасти е пълно, зяпачи също.
Ние платихме с няколко хиляди над вашия бюджет преди 9 години, следя какво се случва - държат си цена, даже с 20-50 евро на квадрат отгоре.
Чуйте се с жената, мила и отзивчива е, само бягайте от реките - лично мнение

# 841
Благодаря!

А ние всъщност точно централните части избягваме. Какво не е наред с отдалечените? 😅  Иска ни се да е някак по-уединен имотът. Търсим парцел до около 90к евро и площ около 800-1000кв. м
Според мен много правилно сте се насочили към по-крайните части на селото. Доколкото знам много хора отиват там за да имат красиви гледки към зеленина, уединение и им е приятно, че къщите около тях са нови и красиви. Не случайно един от хубавите райони е точно до гората при улиците “Стефан Стамболов” и “Ябълкова градина”. П.П. Имаме приятели, които живеят там отдавна и имам наблюдения за плюсовете и минусите на района.

# 842
  • София
Нико, аз съм на Стефан Стамболов , както казах вътрешен парцел и гледам зелено и дървета, но парцелите около нас са големи и не са къща в къща. Панорамната ми гледка е всъщност към необитаем, но поддържан имот.
Въпросът е, че преди 9 години нямаше парцели, сега е още по- трудно.

Дялкани на по 400-500 кв има, ама не си е работа, наистина.

# 843
Нико, аз съм на Стефан Стамболов , както казах вътрешен парцел и гледам зелено и дървета, но парцелите около нас са големи и не са къща в къща. Панорамната ми гледка е всъщност към необитаем, но поддържан имот.

Какво ще кажеш за горната част на улицата? Иначе и аз мисля, че хубав парцел за 90 е/м2 вероятно ще е наистина трудно да се намери.

# 844
  • София
Спокойно през седмицата, ужас уикенда от пишман туристи. Това по нея. В малките улички е тихо, спокойно и някак по- усойно.
Трябва да се има предвид, че от началото на селото до края ( по Стефан Стамболов), след табелата на Национален Парк Витоша разликата в градусите варира между 4-5, което не е малко, но и надморската е по- голяма.
Неудобството е отдалечеността за мен, казах вече, нищо друго.

# 845
Здравейте, извинявам се, ако е обсъждано вече, но с търсачката не ми излезна или нещо през телефона не работи както трябва.
Въпроса ми е за село Волуяк. Харесахме къща там, почти на края на селото е, наоколо къщите са приятни. Общо взето събирам всякаква информация, тъй като за пръв път бяхме там. Не познаваме селото. Къщата ни изкочи съвсем случайно, решихме да я видим и взехме, че я харесахме. Simple Smile
Имаме малко дете на 1,5г. та ме интересува как е положението с детските градини. Разбрах, че има, но все пак ако някой има по-подробна информация, ще се радвам да сподели.
Благодаря на всички!

# 846
  • София

Какво ще кажете за тази обява? Струва ли Ви се реална? https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1r15615580848072 … k=5hresg&f1=1

Гледаме и други парцели в района, цените са сходни. Защо смятате, че е невъзможно да се намери приличен парцел на цена до 90e на кв.м?

# 847

Какво ще кажете за тази обява? Струва ли Ви се реална? https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1r15615580848072 … k=5hresg&f1=1

Гледаме и други парцели в района, цените са сходни. Защо смятате, че е невъзможно да се намери приличен парцел на цена до 90e на кв.м?
При много парцели има подводни камъни. Проверете дали стига улица до парцела. Ако не стига е много вероятно да не може да убедите собствениците на съседните парцели да дарят част от земята си за да може да изградите улицата. При тази цена вероятно става дума точно за такъв казус. Задължително се разходете да го видите и след това направете консултация с адвокат. На брокер трудно може да се разчита.

# 848
  • София
Улица по кадастър е предвидена, но не е ясно кога ще бъде изградена. В момента там е черен път, но все пак мястото е достъпно. Видяхме го на живо и много ни хареса. Предполагам, че цената е такава, защото е сравнително отдалечено от центъра, а явно за много хора това е голям недостатък.

# 849
  • София
Не знам, но в края на обявата пише, че предлагат парцели в района на цени от 100 Е кв. м.
Екатерина, не знам какви са ви бъдещите планове и семейно положение, но обмислете всичко. 
Парцели има и във вилните зони, което си е изобщо на 5 завоя от селото. Щом отстоянията вас не ви притесняват, значи ще си намерите вашето местенце. Успех!

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 17:24 от Ms.Gorgeous

# 850
Точно в района на манастира има високи подпочвени води.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 10:19 от sunny112233

# 851
То в обявата си пише, че улицата не е изградена - това за Бистрица. Щом не е изградена, много е вероятно да не е приключила процедурата по регулация. Което значи, че от общината е много вероятно да ви изнудват да "дарите" малко квадратни метри за улица и сами да я направите. Само разсъждавам, естествено, нито има повече данни, нито съм юрист, само на базата на споделено от други потребители за неволите им по строеж на къща.  На скицата имотът не е с правилна форма, не е голям проблем, но все пак - искайте адвокат да провери в деловодната система на съдилищата дали няма дела със съседите за  2-3-12 квадрата. При парцелите това е често срещано.

В подраздел Строителство, съседният на този на форума, има тема за строителство на къща - там можеш също да попрочетеш и да попиташ потребителите, които вече са минали по този път - купили са парцел (с или без къща), правили са документация, строили са, узаконявали са, разправяли са се с енергото, водото и т.н.

И накрая - и аз мисля, че парцелите и в София, и в близките до София села няма да им паднат цените. Има голямо търсене, а предлагането е по-малко. Пазар.

За Волуяк - разходете се из селото, вижте как е животът там, хората и т.н. Това си е устроено село/квартал с необходимата инфраструктура. Щом има детска градина, точно сега можете да проверите в ИСОДЗ първото класиране в тамошната детска градина - има ли много чакащи след първо класиране, та да си знаете имате ли шанс. По принцип детските градини в селата около София би трябвало да са ОК - местен персонал, познават се един друг.  Ще споделя изцяло лично впечатление от детски градини в центъра на София - по-възрастният персонал, включително т.нар. "лелки" тип "люта селянка" се справят по-добре с дисциплинирането на малките деца (повечето деца имат нужда от налагане на правила за поведение в обществото и общността). Не говоря за агресия или побои, просто за жизнен опит с отглеждане на деца.

# 852
  • София
Въпросният имот за който пита @Екатерина не е в регулационния план на с. Бистрица, земята е нива категория 5 и е земеделска. Въпреки, че е на границата на ПУП-а на селото процедурата по промяна на статуса на земята ще отнеме време.

# 853
О, земеделска земя, значи няма изградени комуникации, аз не бих се занимавала, дежурният отговор на монополистите е, че нямат капацитет да захранят парцела и следва ходене по мъките. Вариантът със стара къща, която да съборите или ремонтирате в това отношение е доста по-удачен.

# 854
  • София
За покрайнините на София може би ще свърши работа http://www.isofmap.bg/ Ние го ползвахме, затова го давам тук. Но май липсва Бистрица, уви.
А по принцип, ако човек си е харесал конкретен имот/район и се чуди дали административно има проблем за строителство в него, препоръката ми отново е да се ползва приемното време на Главния архитект на съответната община. Все пак, това е човекът, който издава визата за проектиране и подписва разрешението за строеж, който знае какви са плановете за района (например промени в ОУП и ПУП, изграждане на улици и т.н.)... Нито брокер, нито адвокат може да ви каже повече по темата, поне по мой опит. За нас срещите с Гл.архитект на Панчарево бяха особено полезни преди и след покупката.

Общи условия

Активация на акаунт