Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 272
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
  • York
Писмата за ваксините идват от сърджърито.

# 181
  • Истински се вижда само със сърцето.
Има нов ъпдейт за системата за сетъл статус от хоум офис, не е нещо кой знае какво но го пускам информативно Simple Smile

This is the latest information on the EU Settlement Scheme for EU citizens in the UK. You are receiving this because you have requested email updates from the UK government.

The Home Office has been working to develop a new scheme which allows resident EU citizens and their family members to obtain the UK immigration status they will need in order to remain here permanently.

The EU Settlement Scheme will be fully open by 30 March next year. EU citizens and their family members will have until 30 June 2021 to apply, in line with the draft Withdrawal Agreement.

Testing is already underway. Since August, EU citizens working for a small number of NHS trusts and universities in the north west of England, and students at those universities, have been able to apply for status under the scheme.

A new phase of testing will begin next month. It will involve many more organisations across the UK, including higher education institutions and organisations in the wider health and social care sector. Testing the system with real applicants helps the Home Office ensure the new system operates effectively when it opens fully.

You do not need to do anything for now. EU citizens eligible to apply in the latest test phase will receive information from their employer.

# 182
И сайтът от 10-на дни е обновен с подробна информация.
Единственото, което липсва е, ще можем ли свободно да пътуваме както до сега между март 2019 г. и юли 2021 г. Още не се знае, дали ще се признават и шофьорските книжки.

# 183
Последните дни чета основно новините от България.
Кое е същественото в тази обновена и подробна информация от десетина дни насам?

# 184
На мен това ми го пратиха на мейл, че съм абонирана за новини. Като цяло нищо, по скоро потвърждават че новата система ще започне да работи до края на март.
Памперс надали и те знаят ори положение че няма сделка.

# 185
И аз така предполагам. Ама как човек да си планира пътуване?!😂

Блу, има малко повече подробности по разни дребни детайли, които преди това не бяха споменавани. Както и, че съветват да кандидатстваш веднъж до крайния срок, т.е. не е нужно с отварянето на системата да вземаш временен документ и например март 2021 да кандидатстваш вече за settled статут. Другото ново е, че веднъж придобит документа няма краен срок и можеш да си пребиваваш в ОК до когато желаеш + ти дават 5 последоватвлни години извън ОК без да губиш правата си.Тези, които вече имат  permanent residence няма да плащат такса. Има повече яснота и спрямо роднините.

# 186
Памперс по принцип се говореше, че по време на гратисният период, няма да има проблеми с пътуването. За шофьорските книжки ако си с английска се вадило някакъв документ в пост офиса с който ще се шофира навън. Но специално за шофьорските не е решено нищо окончателно.

# 187
Благодаря. Аз също съм абонирана за мейли от ХО и днес подскочих като видях, че имам, но като го отворих - нищо съществено. Иначе хвърлям уж поглед и чакам следващия танц. Умуваме евентуално пътуване през февруари и така.

# 188
  • UK
Привет
Аз ваксини на децата слагам в Бг . Вървя по календара за имунизациите там. Тук ги отказвам. Нямам никакви намерения да слагам каквато и да е била тук.
В нашето училище имало случаи на въшки🤔
Няма чернокожи само англичани, откъде тези буби се появиха сега 🙄
С какво се третират косите против тях. Питам информативно да знам . Искат ни с вързани коси и последния имейл.е без панделки, от тези декоративните дето се слагат на косите при момичетата.
А иди им обясни сега на 4 год деца че тези панделки, не ги разрешават вече да ке носят на училище 😏
И още сумати 'абсурдни' имейла.
Като да не паркираме в.двора на училището, впоследствие втори и отвън около къщите да не паркираме.  Къде може, няма имейл🤔
Децата, да ги оставяме до оградата. Да не влизане в стаята, аз преди само така разбирах, какво ще правят през деня. Сега, като ги питам разбирам, че са играли😂

# 189
  • на малък остров в океана
Като бях малка бях абонирана за въшки и гниди. Не мисля, че е свързано с дадена раса или пък лоша хигиена. Не знам защо си решила, че въшки имат само чернокожи деца. Има теория, че въшките ходят по чисти коси.
За конкретни марки не мога да помогна, нямам опит тук с подобни неща.

# 190
  • България моята родина
Лятото тъкмо преди ваканцията в продължение на две седмици се чешем с малкия и не ми идва на акъл от какво е.Като погледнах главите ни лошо ми стана,а моята коса е почти до кръста.Препарат има в аптеките,но не беше много ефективен.Трето третиране направихме чак в България и тогава се доизчистиха.В  сайта на NHS до колкото прочетох чистиш мажеш и хайде на училище,а в България на времето не ни пускаха на училище.В училището ни тук има всякакви раси,англичаните преобладават,но са от средната класа.

# 191
  • UK
Ужасия,
Нищо не съм решила,просто чета доста и навсякъде, това се споделя.  Ти, ако искаш си прави своите изводи, а аз, моите 🙂
Мерси ви, ще видя, с какво да се третираме, дано ни отминат!

# 192
Аз като ученичка винаги хващах, за сведение клас само българчета от добри се мейства, щом това е критерия Simple Smile не са ме спирали от училище, майка мажеше, после при сестрата а проверка и в клас Simple Smile

За паркирането, в училището до нас също няма паркинг, до училището е забранено, трябва да спреш и веднага датръгнеш, аз като живуща в такъв район също не ми харесва да ми спират маса коли около нас и да не можеш да минеш нормално. Добре че повечето деца гледа отиват пеш.

# 193
Интересно, в Бг в детските градини предимно бели българчета, пък и там масово въшлясват, странна работа. Simple Smile)) Даже и по някой глист се намира, чудо невиждано.

Моята девойка имаше пижама дей вчера в градината, времето ужас, валеше, пак са ги извеждали на двора да скачат в локвите, пижамата кална и мокра ми я върнаха в една торбичка, поне се е забавлявала малката, радвам се че не ги държат в “стерилна” обстановка и пред тв.

# 194
  • UK
Няма критерии момичета.
Не мога едно да разбера, защо тръгвате веднага да оборвате нечие мислене. Ми не всички сме еднакви и мисленето ни, съответно не отговаря на никакви стереотипи.
Като, не сте съгласни ми, ок. Но няма нужда да вадите води от 10 кладенеца. Нито аз, ще променя мнението си, нито вие, вашето.
Аз не гледам децата си в кутия със стъклен капак .Veggie.
И да, някои неща, тук не ми се харесват, други пък намирам, че са по-добре , отк сэм чувала,  че са в бг градини (ние , не сме ходили в такава, та базата ми на сравнение е от това, което знам от приятели и познати).
Някое неща ми харесват тук, други съответно- не.
И няма нищо лошо в това. Хора разни, мнения разни, както и харесвания- различни.

Общи условия

Активация на акаунт