Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 205
  • 729
  •   1
Отговори
# 705
Не съм го разглеждала все още в подробности, но отгоре отгоре което прелистих, е че повечето са някави диалози. Има 4 диска и основно слушаш и повтаряш. Почти няма упражнения да пишеш нещо, има едно табло с граматика, но е много сбито и систематизирано. Може би е ок за някой, който е учил езика, но е ниско ниво. Аз едно време съм го учила в училище, но все едно не съм, не помня нищо, а и толкова го и учехме. Само £4-5 струва, не е скъпо, но и не е нещо кой знае какво.
Леля ми е в Германия и посредничи доста между българи и немци. Тя ми прати разни сайтове, които новодошлите българи там без език ползват.
https://www.deutschakademie.de/online-deutschkurs/bulgarisch/

http://www.goethe-verlag.com/book2/BG/bulgarski-nemski-online.html

# 706
  • След завоя в дясно
Честита Коледа!
Ронка можеш ли да ми препоръчаш английския  вариант на лекарството  фенистил? Търся  хапчета не течен вариант.
Ох, че съм зелка не  фенистил, а за фемотидин ( за стомах) ми е питането.

# 707
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ел Зантак купувам на таблетки за моя мъж тук и от буутс и от аптека съм взимала, мисля че е със същото предназначение като фамотидина.

Зантак е всъщност Ранитидин, тук това му е търговското наименование.

# 708
  • Bristol
Ох, аз само готвя и ям 🐽 спя до късно и гледам филми. Направо се размазах. И така до 2ри 😜 Днес се престраших да надникна навън в магазините за храна. Явно много сложно меню съм измислила, защото не можах в един магазин да намеря всичко, което търсих. Проблем ми беше намирането на патица, smoked bass и pancko breadcrumbs 😜 Освен това се чудех, кои картофи се водят waxy, някой има ли идея 🤔

# 709
Мери - Floury varieties such as Maris Piper and King Edward are brilliant for baking and mashing, but not for boiling as they tend to fall apart. Waxy types such as Charlotte or Anya hold together when steamed or boiled, but don't mash well.

# 710
  • Bristol
И аз рових рових в интернета. Пишеше Waxy potatoes, like new potatoes, have smooth, dense flesh that holds its shape well when cooked. They work well in salads or simply boiled. Key waxy varieties include Charlotte, Maris Peer, and Jersey Royals и купих Maris Piper защото нямаше от другите 😂 🤣 😜
В таблицата на Sainsburys пък King Edward и Maris Piper имат само тикчета за печене, https://recipes.sainsburys.co.uk/articles/cooking/know-your-potatoes
Съвсем се обърках, сума ти време четох гугъл в магазина, но то и избор на сортове нямаше много и реших да питам и вас. По принцип купувам от най обикновените картофи, но нали съм се отдала на готвене, реших този път даподбера уж waxy картофи...

# 711
Всъщност waxу доколкото разбирам не са подходящи за пюре и остават цели по време на варене Simple Smile Добре че с този режим не ям картофи и не готвя картофи та не се задълбочавам  Laughing
Я кажи ти какви засукани гурме менюта готвиш Simple Smile

# 712
Разсмяхте ме. Така добре си живеех в Бг, където картофите от пазара ги ползвах за всичко. Satisfied Тук сто вида и не винаги нацелвам кой за какво е.

Мери, завиждам ти за мързела. И моите мъже това правят. Нашето меню ще е класика-пържолки, руска салата и сие.

Мислите ли вече цели за 2019?

# 713
  • Bristol
Хаха, наистина е така, да ми имате картофените проблеми 😜
Ох, и аз трябва на режим "по-малко храна" да мина, защото въпреки колоезденето, съм размер нагоре Sad
Две от рецептите са ми от Густо кутиите. Обаче едно е да цъкнеш с мишката на компютъра и всичко необходимо за рецептата да ти дойде готово, подбрано пред вратата, друго е сам да търчиш и търсиш в магазина 😜
С галетата pancko шницелите ми стават много по-хубави. Това го установих благодарение на Густо. Дори не знаех, че има няколко вида галета!
Smoked fish florentine bake е от тяхното меню също и точно тяхната вариация много ми хареса, затова ми трябваха smoked basa fillets.
Патешките бутчета ги искам за Confit de Canard или Duck Confit на английски 😁 Това ястие го открих при първото ни посещение във Франция 💕 Тук така полу приготвена патица само в Waitrose съм виждала и цената за три малки бутчета в консерва е доста. Сега тъй или иначе се въргалям из къщи, реших аз да се пробвам да го направя от скратч за Нова година. Утре ще мина през първия етап, за да съм готова за 31 ви Wink Дано стане, иначе на салати и баница ще сме, което разбира се е повече от достатъчно, но нали е Нова Година 😂
А що сладки направихме с дъщерята тази година, три различни вида. И още имаме, но изнесох последната кутия вън в шеда, за да е труден достъпа до нея, иначе не можем да се спрем да ги ядем! Който иска сладки ходи до шеда, забранено е кутията да се вкарва в къщи.

# 714
Честита Коледа!
Ронка можеш ли да ми препоръчаш английския  вариант на лекарството  фенистил? Търся  хапчета не течен вариант.
Ох, че съм зелка не  фенистил, а за фемотидин ( за стомах) ми е питането.

Има ранитидин, който е от същата група като фамотидина, но излиза скъп без рецепта, той е и най-близката алтернатива.
Иначе варианти има Пепто бисмо, но не е подходящ за хора с непоносимост към аспирин и различните Гавискони вече. Също има и омепразол, но и той излиза скъп.
Най-добре ако може джипи да изпише нещо, обикновено изписват омепразол в такива случаи.

# 715
Момичета, да се допитам и до вас. Майка ми сега е решила да си взима прахосмукачка без кабел, от тия с батериите. Била ги гледала в Бг, но били от порядъка на 700-800лв, което за мен е много. Решихме да и търся от тук. Има ли някой опит с моделите и какво бихте препоръчали? Те са основно на ламинат/плочки, но имат и куче. Живеят в тристаен апартамент, нормални размери. Гледам Дайсън, но с тоя тип прахосмукачки изобщо не съм запозната.

# 716
На ММ омепразола го изписаха с рецепта, но пък откакто направи лечение с него не е имал проблеми.

# 717
  • Оптимист по принуда
Само дайсън, Ронка.

# 718
  • Манчестър
Момичета, да се допитам и до вас. Майка ми сега е решила да си взима прахосмукачка без кабел, от тия с батериите. Била ги гледала в Бг, но били от порядъка на 700-800лв, което за мен е много. Решихме да и търся от тук. Има ли някой опит с моделите и какво бихте препоръчали? Те са основно на ламинат/плочки, но имат и куче. Живеят в тристаен апартамент, нормални размери. Гледам Дайсън, но с тоя тип прахосмукачки изобщо не съм запозната.

Без кабелен Дайсън е най-добрата ми инвестиция по думите на мъжа ми. Навсякъде сме с дърво плюс гранит в кухнята. Дайсъна има модел за animals, което вероятно ще е подходящо за тях.

На черния петък излизат на добра цена от техния сайт.

# 719
  • Манчестър
Разсмяхте ме. Така добре си живеех в Бг, където картофите от пазара ги ползвах за всичко. Satisfied Тук сто вида и не винаги нацелвам кой за какво е.

Мери, завиждам ти за мързела. И моите мъже това правят. Нашето меню ще е класика-пържолки, руска салата и сие.

Мислите ли вече цели за 2019?

Цели за 2019?...2019 е вече отхвърлена, сега си буквам отпуските за 2020 г и уточняваме дестинации в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт