VIP Brother ♛ Женско царство ♛ - Тема 3 /24.09.- 30.09.2018/

• 111 843
  • 3 705
  •   1
Отговори
# 60
Не мога свикна с употребата на тая дума за чернокож - в друга държава да са осъдили и Биги за расизъм. Май така бяха изписали на една от кутиите даже.

# 61
  • Ню Йорк
Рози изглежда супер и е успяла, ок. Но това с езика и на мен ми е в повече. Живяла е и е учила тук, дори тук са я открили. Ми... преиграва с езика и не ми е приятно. Колеги чужденци, живели тук 7-8 година, говорят по добре от нея, без да са наполовина българи или да са учили в бг училище.

Да не говорим, че все пак е 50% българка.

# 62
Имаме приятел, който също преиграваше като Розмари. И за мен е супер неестествено.

# 63
  • DE
Ако майката на Розмари е българка е странно, че толкова неправилно говори български  вероятно не го е практикувала.
Но вече не се учудвам на нищо, наскоро в България чух майка българка да говори с дъщеря си на немски, явно детето не говореше езика, защото майката обясняваше какво и казва продавачката.

# 64
Не мога свикна с употребата на тая дума за чернокож - в друга държава да са осъдили и Биги за расизъм. Май така бяха изписали на една от кутиите даже.
Уфф, и какво й е на думата? Негърът си е негър, както  циганинът си е циганин, не ром.Хайде стига с тая толерантност, че от нея сме на този хал. Негрите са я измислили тая дума и сами си викат "негро" , ами ние не, чернокожи ще им казваме, че да не ги обиждаме. А ние тая дума да не сме я измислили? Взаимствали сме я от тях. Както и за циганите - " ромале" , ром  в превод си значи точно циганин. А ром на български е питие Simple Smile

# 65
Аз не разбирам защо някой ще преиграва, много е жалко това и смешно едновременно. Ще кажеш, че ние в България не сме хора и току-що сме слезли от дървото....
Все едно аз като отидох да живея при мъжът ми в Щатите да забравя българската реч, как ще стане това, пък и думи да не се сещам, склонна съм да приема това за хора, които цял живот са живели навън. Розито не знаеше и значението на някой думи. И на двете ни дъщери от бебета им говорим на български, горда съм, че и двете могат да комуникират нормално и на български и на английски език.

# 66
  • София
Според мен Розито не пръщи от интелект и много хубаво прави, че си мълчи. Не знам и колко е вип.. и за нея чувам от ББ, както и за Ричи, ама то не много хора в къщата отговарят на това условие, така че няма проблеми. Говора и не ме дразни, даже се спуквам от смях като вземе да се обяснява. Ще ми се да я вкарат в някоя интересна мисия за да видим що за човек е.

# 67
В България никога не е имало плантации, на които да работят африкански роби и техни потомци. Не би трябвало да изпитваме наследствена вина към тези хора, нито да считаме, че им дължим нещо. Те са хора, като всички останали, а думата си е дума (и аз не бих я употребила, ако има риск някой да ми налети, но това е инстинкт за самосъхранение, не възпитание).
Наскоро една много учена американка философстваше (във връзка с карикатурата на Серена Уилямс), че не можело да се прояви расизъм спрямо бели хора и когато това се случи, то не е расизъм, а нещо си там друго...
Американското общество е с извратени разбирания и ние не трябва да се водим по тях (за щастие няма опасност).

# 68
Да,друго е, нарича се обратна дискриминация. И у нас я има, но спрямо циганите.

# 69
"Стига с тая толерантност, че от нея сме на тоя хал" - фраза заради която бих си хванала куфарите и имигрирала на момента...България и толераннност е оксиморон. Направо съм потресена.

# 70
Това е широко дискутирана тема, която няма общо с нашата, да се върнем на Ричи и мекичките. Stuck Out Tongue Winking Eye
Чакам предаването тази вечер, надявам се да е интересно, но надали. Joy

# 71
  • София
На мен ми е интересно защо Кулагин целува Диончи? Дали е мисия на зрителите? Или по-натам ще ги правят избраните мисии? Някой има ли информация?

# 72
И на мен ми е интересно от кога ще започнат с написаните мисии. Уж цяла седмица ще ги прилагат, но нали един ще излезе - за него няма да има възможност да се включи в "забавлението".

# 73
  • Бургас
Относно недобрия български на Розмари...много българи са с речников запас от около 200 думи.Родени и израсли в БГ,с изключително беден речник.Прави ли ги нещо повече от нея или..!?Превземат ли се,че не говорят?
Мои наблюдения и мнение.Никой не визирам или обиждам.Разсъждавам си само

Към Ричко да премина и аз вече,че е най-важната фигура.Ще пусна в кулинарната тема въпрос с рецептички за мекички и ще му ги направя всичките.Сега издирвам баба му за автентичната рецепта-тази,с която и ще му грабна сърцето и ще видите вие. Grinning

Последна редакция: пн, 24 сеп 2018, 13:14 от Nina_Z

# 74
  • в резерват
 гледам на запис сериите и   с леко забавяне, та  малко да донадя Simple Smile,

Когато Кулагин им "изстреля", че са станали известни покрай жените си. , един човек  държащ на партньорът си би му отговорил . Да, така е, жената до мен е известна, и аз съм с нея , защото ценя работохолизмът и, професионализмът и, талантът и (според случаят). Да живея или споделям ежедневието си с такъв човек е много-по- вълнуващо. Да, аз съм и в сянката а еди коя си , ама всеки един момент с нея си заслужава.... и т.н. , защото има качества, които правят животът ни заедно цветен, необикновен,  А не гневно да подскачат, че са те изкарали жиголо, и да изглеждат купени за жълти стотинки и присъствие на няколко партита.

Дааа, добре   го описахте като "китайска капка"

Общи условия

Активация на акаунт