На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 368
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Сигурно е обсъждано, аз съм голям фен на турския локум. Принципно не ям,но турския харесвам. Та къде има хубав? И четох за някакви сапуни,запазена марка на Одрин, от които задължително трябвало да си вземеш. Какви са тези сапуни и къде се продават? Турско кафе и чай също искам да си купя. Обаче нямам представа от хубави марки. Знам,че станаха много въпроси,но за първи път ще ходим. И нямам представа от нищо.
На самия пазар,който е със сергии продават ли се гореспоменатите неща или си има специални магазинчета?

Където има локум- дават да опитваш- така че лесно ще намериш по свой вкус.
За сапуните са ти отговорили
Турското кафе е "Мехмед ефенди" движи се от порядъка на 4-5 лири 100гр.
Другите кафета, които имат са НЕС и от серията 3в1
Чайове -добрите им са на Липтън
Имайте предвид, че кафе и чай също са от забранените за внос - така че не прекалявайте!

# 661
  • до най-прекрасния мъж
Чаят на Dogadan е много хубав. Харесвам този със жасмин, а също и ябълка и канела.
Редактирам се: Чай и кафе са забранени по принцип, но за тях никой не пита. Бях останала с впечатление, че са ограничени, но е така само за внос в Тр, а за износ са забранени. Захарните изделия също са ограничени до 1 кг, но не съм видяла никой с конфискувана баклава.
Ето тук има инфо за законово разрешените количества. Но обикновено питат само за цигари, алкохол и от скоро млечни.
https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/turkey
Чаят е от този вид, намира се в Кипа и Мигрос, а може би и на други места.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 16:44 от blue.angel

# 662
  • Пловдив
Божеее,добре,че не проверяват щателно,че ние така се бяхме оляли... А от наша страна след пътвото гише нали два пъти се спира през 2-3 метра и ти отварят багажника, аз така се засилих и служителя и той се беше заблял,та го пропуснах,ама с майтап се размина работата Wink
А за цигарите да питам - от безмитна зона знам,че е 2 кутии на човек. А ако от Турция от тяхните цигари вземеш пак ли е толкова ограничението?
На Догадан и аз много харесвам чайчетата. Доста време пих един Догадан Форм,уж за отслабване,ама ефект "Йок" хихих  3в1 тяхното е доста различно на вкус от нашето нескафе 3в1,не ми харесва.

# 663
Хвърлих око на турския сайт Уайкики. Има доста намалени блузки и с къс, и с дълъг ръкав от 10 до 30лири.  В магазините има ли такива намаления и разнообразие? И най вече ме интересува магазина им в Чорлу, защото там ще ходя.
И при плащане с карта как върви сега лирата-ориентировъчно?
Може ли да дадете линк към сайта на Уайкики?

# 664
  • на морето
Аз от написаното разбирам, че екскурзоводката е заплашила с глобата, а не че на митницата глобяват. Само конфискуват, до колкото съм запозната.

# 665
Сигурно е обсъждано, аз съм голям фен на турския локум. Принципно не ям,но турския харесвам. Та къде има хубав? И четох за някакви сапуни,запазена марка на Одрин, от които задължително трябвало да си вземеш. Какви са тези сапуни и къде се продават? Турско кафе и чай също искам да си купя. Обаче нямам представа от хубави марки. Знам,че станаха много въпроси,но за първи път ще ходим. И нямам представа от нищо.
На самия пазар,който е със сергии продават ли се гореспоменатите неща или си има специални магазинчета?

На борсата за перилни препарати и други неща има сносен локум. Днес черпих даже с такъв и колегите го харесаха. И аз обожавам турско кафе. Купувам най-вече от Кипа и предпочитам на Tchibo. Беше 4.25 ако не се лъжа, другото 4.50. Прилагам снимки на двата вида които взех. Сапуните са доста неугледни, нямат нищо общо с нашите ръчни сапуни. И не са  твърде изгодни като цена. Аз лично не бих  си купила. Ако ходите на Марги мола зад него има голям пазар - т.н. син пазар. Препоръчвам да го посетите. Ядките там са по-евтини и са същите както на борсата. Има голям избор на плодове и зеленчуци, бельо, пижами, пердета - от всичко по малко. Организирано ли ще ходите или с частен превоз?

# 666
Здравейте. В събота ще пътувам за първи път до Одрин и искам да попитам на главната улица има ли магазин за прежда и каква е цената? Или къде мога да намеря прежда. Благодаря.

# 667
Видях прежда в едно магазинче в безистена - покрития пазар до Селим джамия. Намира се по-близо до източния изход и е в дясно когато си с лице на изток. Трябва да се гледа внимателно защото от вън много не личи, че се продават прежди. В магазина не съм влизала. Та в същия този безистен има магазинче за хубави бебешки и детски дрехи на много изгодни цени. Собственичката добре разбира български и приема де се плаща и с левове. От там купихме комплект за изписване на бебе от 10 части, много добро качество, за 40 лв.

# 668
# 669

На борсата за перилни препарати и други неща има сносен локум. Днес черпих даже с такъв и колегите го харесаха. И аз обожавам турско кафе. Купувам най-вече от Кипа и предпочитам на Tchibo. Беше 4.25 ако не се лъжа, другото 4.50. Прилагам снимки на двата вида които взех. Сапуните са доста неугледни, нямат нищо общо с нашите ръчни сапуни. И не са  твърде изгодни като цена. Аз лично не бих  си купила. Ако ходите на Марги мола зад него има голям пазар - т.н. син пазар. Препоръчвам да го посетите. Ядките там са по-евтини и са същите както на борсата. Има голям избор на плодове и зеленчуци, бельо, пижами, пердета - от всичко по малко. Организирано ли ще ходите или с частен превоз?

Организирано и затова няма да се изхвърляме с покупките.

# 670
  • Пловдив
здравейте за първи път пътувам в събота до Одрин изчетох ви но не разбрах от къде е най добре маслинки  да си купя  и малка питанка относно лекарствата  интересуват ме витамини  за  възрастни и деца за подсилване имунната система
https://www.hepsiburada.com/balen-reston-takviye-edici-gida-575- … l-p-HBV00000CPZHL

https://www.hepsiburada.com/balen-ekinezya-ekstrakti-kapsul-60-k … SPORDERMAN7000714

# 671
  • Varna
Относно тези сапунчета в Одрин във вид на плодчета.
Те са нещо като визитна картичка за града. Преди години бях чела,
че точно в Одрин са правели сапуните за харема в Топкапъ Сарай.

В Турция имат страхотни ръчно произведени сапуни пълни с цветя,
билки, канела, шафран. Интересно не съм се сещала единствено в Одрин да
проверя за такива. Може би защото съм си купувала от градовете
които сме посещавали и не са ми трябвали. Тези които имам ухаят чудесно
и дълго време. А какви опаковки им правят, да те е жал да ги разопаковаш.
Другият път като ходим в Одрин ще се разтърся, а и ще попитам моята явка.
Сега се сещам, че сапуните в хотела в който отсядаме редовно, са много ароматни
и са с канела.

# 672
# 673
  • гр. Бургас
Аз от написаното разбирам, че екскурзоводката е заплашила с глобата, а не че на митницата глобяват. Само конфискуват, до колкото съм запозната.                    Да, екскурзоводката е заплашила, държала се е отвратително, дори е ударила една жена. Просто нямам думи....

# 674
Да се 3апиша в края на та3и тема и да се връщам да чета цели 2 теми на3ад Simple Smile Иначе в сряда се каним с мъжа ми да идем, надявам се да е по-спокойно, а и синия па3ар (ако не ме лъже паметта) да обиколим.

Общи условия

Активация на акаунт