На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 366
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Ние имаме карта Migros, която е регистрирана с турски тел.номер и си ни е активна и ни пуска отстъпка.

# 691
Скрит текст:
Днес моята зълва се върна от Охрид и донесе страхотна албанска баклава с вишна. Е страшно вкусна, нямам думи. Я кажете срещали ли сте турска такава?
Яла съм, незабравимо...
Ето такава - от малка сладкарничка на гл. ул.в Охрид, албанец е продавачът-вероятно е същият:
[/quote]

https://www.google.com.tr/search?q=vi%C5%9Fneli+baklava&rlz= … rome&ie=UTF-8

# 692
Здравейте,
Гледам, че в Карфур ще има промоция на лешниците, но не мога да се ориентирам, това е цена при закупуване на 5 кг ли? Както и за толумбичките, за 3 кг ако купиш ли важи тази цена на килограм?
Прилагам брошурата:

https://www.ebrosur.com/Istanbul/Carrefour-Super-04-17-Ekim-2018 … uru/BHIl9S#page=2

# 693
  • до най-прекрасния мъж
Не, това означава, че 5 000 кг лешници се предлагат на тази цена. Като свършат, няма да заредят още количества на същата цена до изтичане на промоцията.
Виж, че и на останалите неща в брошурата има количества на промоционалната стока.

# 694
Ха!
Да, видях, че и на другите продукти, ама това е много странно. Че то какво са 5 кг лешници за целия турс ...ъъъъъъ - български народ Grinning Grinning

Edit:
Хаха, сега видях, че не са 5, а са 5 хиляди кг, хаха. Моя грешка. Може и да стигнат.

Благодаря, blue.angel

# 695
  • до най-прекрасния мъж
За да пишат количества, най-вероятно съобразяват с потреблението за периода и слагат малко отгоре, което е супер. А не като някои от промоциите тук, които свършват за 1 час.

# 696
  • Разград
Дами и господа, имам няколко въпроса.
Сигурно сте писали в по-старите теми, но или съм пропуснала, или не съм видяла, но къде точно има Чейндж, за да си обменим еврото, защото ние, само, в МОЛ-а сме си обменяли, но май не е най-изгодният?
Купували ли сте детски шампоани и кои са добри?
Кой техен аналог на нашия Аналгин вземате Вие, защото за другите лекарства съм наясно, но не знам кой продукт да избера?
И, искам да си купя кафемашина. Някой знае ли къде мога да разгледам?
Другото, което ме интересуваше го прочетох, но тези питанки си останаха, а мислим другата събота да отскочим, отново!
Приятен ден и благодаря, предварително!

# 697
  • Пловдив
По повод картите да пиша.Моята е издадена в Кипа юни месец.Всеки път отивайки първо я подавам с ясното съзнание ,че трябва да е изтекла.Всеки път обаче тя пиука като я минат на четеца.В неделя вече определено реших че няма как да е валидна още ,но не-изписука си и после проверих дали са начислени отстъпките.Всичко беше нормално.Турски номер не съм давала,защото нямам.

# 698
  • Варна
Искам да ви благодаря за информацията за книжните щандове в КИПА.Много ми помогнахте,търсих новоиздадената книга с разкази на любимия ми турски артист Енгин Акюрек..намерих я и я купих!!Благодарение на всички ви,които пишете и споделяте впечатления тук.Ходихме в понеделник 8 октомври и се почуствахме като у дома си-наоколо звучеше почти само българска реч.Ние обикновено когато се влиза от КА като видим от дясната страна паметника на лалетата-символът на града,свиваме по уличката вдясно и там може да се спре колата за 5-6 тл за час..Обменяме пари в бюрото,което е на няколко стъпала надолу в началото на покритата улица-доста гишета акуратни и добър курс.

# 699
Аз си поръчах от този сайт--https://www.artvinticaret.com/
доставка до чорлу с помощта на халил .
иначе и тук има
https://www.hepsiburada.com/oto-lastikler-c-259720

# 700
За детските и бебешки шампоани - в събота търсих бебешки шампоан и бебешка козметика. Цените  бяха високи - на еднаи също марка както са в България, така са и там. Има някакви техни марки, те са по-евтини, но не посмях да купя. Между другото тази седмица в Кауфланд има промоция на Хип козметика. Доста е изгодно.

# 701
Аз също ходих до Одрин този петък/05.10/.Бяхме на Лесово към 13:30.Минахме точно за 10мин,две коли пред нас.Докато пътувахме натам резервирах към 12ч стая за двама в хотел Rys за 74лв.Намира се точно до мол Ераста.Много съм доволна от хотела/четери звезди е,но бих му дала пет/.Настанихме се и първата цел беше центъра.Паркирахме зад една джамия в уличките близо до Отоман хотел безплатно.Минахме първо през закрития пазар успореден на главната.И аз видях тези плодчета навсякъде,но незнаех че са сапуни.Мислех си да си взема,но се отказах.После излязохме от към рибата и се спуснахме надолу към петъчния пазар,за който се чудех дали изобщо ще работи.Навсякъде миришеше на варена царевица и всеки си хапваше по една.А пред пазара имаше голяма опашка за гевреци като невиждали.Незнам защо но този тип пазари не са моето място.Обикаляхме,обикаляхме и пак нищо не харесахме.Дразни ме това че няма цени и се чудиш как да питаш,а като ти отговорят незнаеш какво са казали.Както и да е.Вечерта завърши в едно заведение за кюфтаци до Селимие джамията. На другия ден/съботата/  все едно си бях в България.Това което описват по нагоре момичетата си е вярно.Задръствания навсякъде от български коли и само българска реч.На складовете беше ад в 10ч сутринта и продължаваха да идват още коли и автобуси.Трудно разглеждаш стоката и чакаш после опашки да си я платиш.След това отидохме в Ераста.Народ,народ,всеки рови и разхвърля.Останах разочарована.Цените вдигнати и почти 1:1 с българските.Ядосах се и нищо не взех от там.Иначе хапнахме на последния етаж.Следваше Кипа-пълна лудница и там.
После отидохме към синия пазар.Ей там вече беше фраш отвсякъде,за мола да не говорим..
От борсата взех сапун пяна за 15лири/не ми хареса/,балсами за коса Gliss kur 15лири,мокри кърпички 3лири,тоалетна хартия 32бр фамилия-36лири и шампоана с чесън за 15лири/който всеки търсеше/.Иначе сирене и кашкавал от синия пазар за 32лири кг,маслини по 15-20лири кг,грозде 6 лири кг,картофи 2,5лири кг,кори за баница 10лири/кг...и така.Мисля че там пазаренето вече не е толкова на сметка.Иначе разходката си я бива...На връщане на границата леко надникнаха в багажника и това беше.Минахме за 40мин към 17ч на Лесово в събота.Нямаше коли,но доста ги мързеше и ставаше бавно.

# 702
  • Варна
Здравейте , някой знае ли къде в Одрин  има магазин за дамско (мъжко) бельо ? Благодаря предварително !

# 703
  • Варна
Скрит текст:
Ето защо е добре всеки да провери лично какво би могъл да включи при плана, който ползва. И десет пъти да повторим за плана Europe&Balkan, тихомира1 трябва да говори с оператора, за да види какво ще предложат. Ето, че на dona_78 не са предложили "нашия" план, а другия, който показах.
Ако планът е активиран навреме, още при преминаване на границата се получава съобщението, показано от Пантофка и роумингът е активиран. Както казах, този план включва и ЕС, освен Балканите и ЕИЗ, само че в ЕС не е изгоден. Просто трябва да се провери и да се проучат подробностите.
Дадохме насоки, мисля, че не е нужно повече да повтаряме нещо, казано ясно и точно.
Предлагам да спрем по тази тема.
стария план беше 1,99, новия е 2,99. Ако сте активирали стария и не сте го спряли по една или друга причина си плащате на 1,99лв. за А1 няма препоръчителна мрежа в Турция, за Виваком --има.
при закачането на Гръцки оператор --което е част от ЕС --плана НЯМА нужда да се спира, говорите се на стардартен план според договора ви.

jijo99, би ли споделил откъде имаш подчертаната информация? Твърдя, че планът е добре да се спира, когато си в ЕС, тъй като така ми бе обяснено от двама различни служители на оператора.
Скрит текст:
Според тях, при активиран Europe&Balkans (по логика - и при сегашния план A1 Travel Unlimited) дневната такса се начислява при ползване и в държавите от ЕС (по описание тези планове включват и ЕС). Иначе казано, ако планът е активиран, всеки ден, в който съм извън България (независимо в ЕС, Турция или друга държава, включена в плана) и ползвам услугите на оператора, ще ми струва 1.99 (2.99). Докато ако пътувам в ЕС, без този план да е активен, само със стандартния роуминг, който ми е по договор, ползвам безплатните си минути, включени в плана ми. Второто, със сигурност, е по-изгодно.
Естествено, не се доверявам напълно на компетентността на служителите в офисите им, но очаквам да са по-запознати от нас с тези неща. Затова и те питам доколко е достоверна твоята информация.

maia_a, купувам този бебешки шампоан
Скрит текст:
и съм много доволна. Не ми се е налагало да търся друг въобще.
(Това - и към FBID10205864532870052... И да вметна, че едни и същи неща, купени от тук и от там не са еднакви.)
От аналгините им купувам Новалгин. Не е много евтин, но сега, със спада на лирата и липсата на скорошна актуализация на цените, пак е изгоден.
Скрит текст:
Миналата година имаше един период, в който всички медикаменти с метамизол изчезнаха от аптеките им и после се появиха с по-високи цени. При Новалгина повишението беше почти х3.
Нашият аптекар го бе препоръчал като най-добър, но не мога да твърдя, че останалите не са добри.
Ето NOVALGIN 500 MG 20 TABLET. В "дъното" на страницата Са и останалите аналгини, продавани в Турция.

# 704
  • у нас
Беличке, аз също не си спирам плановете и роуминга. За последния не помня от колко години ми е включен, а Европа и Балкани - от пролетта май ми беше. Когато вляза в съответната страна и ако ползвам моб.услуги ми се задейства въпросния план. До колко е правилно не зная, но постоянното пускане и прекратяване, ще ми дойде повечко.

Общи условия

Активация на акаунт