На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 602
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
И ние бяхме във Одрин вчера. Повече в почивен ден обаче няма да си го причиня. Сутринта бяхме на границата в 9, минахме в 11. На връщане чакахме от 20:30 до 12. Беше ужасно, всички бяха изнервени, престрояваха се, караха се, една жена беше леко ударена със автомобил. Кошмар просто. Прибрахме се каталясали. В Кипа нямаше колички, вътре едва се разминавахме. Във Ераста - същото. Чакаме по 30 мин на каса. В магазините всичко беше разхвърляно, обрано, останали единични номера.
Иначе напазарувахме добре, но не знам дали си струваше на фона на всичко изброено по-горе. Цял ден имах главоболие от тази лудница.
Взех си от Котон есенен балтон за 80тл и няколко поли по 30тл.
За детето взех доста дрехи от Уайкики, от 20 до 40тл.
Във магазинчето за дрехи при Кипа, имаше тениски по 9,99тл. И от тях взех, но и те бяха единични размери.
Баклава взехме от центъра, но още не съм я пробвала и не знам как е.
Кашкавал на конци взехме от едно магазинче за млечни на центъра. 250 гр за 10тл. Не знам дали е хубав.
Ядохме прословутия тава джигер и никой от нас не остана очарован. Вероятно е въпрос на вкус.
Преди много ми харесваше обстановката по центъра, беше със един ориенталски привкус, а сега се чувствах все едно съм си в Бг. Турска реч почти не се чуваше.
Вероятно още съм афектирана, но не ща и да чуя за Одрин в близките месеци Grinning
Късмет на тия, дето са решили да пътуват днес и в близките уикенди!

# 271
Извинявам се, ама какво има в баклавата за 15 лири килото? Ядките не са евтини, маслото също... Коментираме баклави за по 100 лири, което е под 30 лв., а това е реално под 5 лв. за килограм? Дали не са с маргарин и някакви глюкозни сиропи?

# 272
Извинявам се, ама какво има в баклавата за 15 лири килото? Ядките не са евтини, маслото също... Коментираме баклави за по 100 лири, което е под 30 лв., а това е реално под 5 лв. за килограм? Дали не са с маргарин и някакви глюкозни сиропи?

Изобщо не се бях замисляла, но местен човек ми го каза. Използват се глюкозни сиропи. Да ни би тези, които продават ореховата баклава по 35 лири, тази с шамфъстък по 45 лири, а зелената по 90 лири, да са глупави нещо. Цената съответства на качеството.

Последна редакция: нд, 30 сеп 2018, 11:49 от :::

# 273
  • Varna
Момичета и мочета,да ви питам нещо. Искам да си купя от кафявите керамични купички,в които правят турския сутляш. Да ме насочите къде да търся или да сте виждали такива?  До сега просто не съм обръщала внимание.
Ще взема и аз от капките за нос,които коментирахте. За гърло взимам тантум вердето и таблетки за смучене анзибел. Нещо друго смучащо да препоръчате?

Виждала съм от тези купички в Кипа, където продават домакинска посуда. Също така и
по центъра в едно малко магазинче, пак за домакинска посуда.
Просто провери там където се продава чинии, тенжУри и други домакински нещица. По
центъра имаше и на други места такива магазинчета, но се падат в пресечките. От там
съм си купувала, тави и форма за кекс, отварачка за вино и други нещица. Успех ти желая!

Момичета, още когато Одрин не беше налазен толкова много от сънародници съм писала, че
в събота няма да стъпя. Преди в петък беше по спокойно, но сега не е така. Пак е фраш.
Излиза, че в петък, събота и неделя е стълпотворение, а сЯ като ви чета и ми се изправят
дългите коси.
Последният път когато ходих април месец пътувахме във неделя сутринта. Когато пристигнахме
по обяд, беше тихо, спокойно а момичетата в магазините подреждаха дрехите от пограма който
е бил до обяд Simple Smile
Който може да си позволи, най-добре да е през седмицата за да си пазари на спокойствие и
да почуства атмосферата на Одрин.

Няколко пъти по рано писах, че евтините баклави са със глюкозни сиропи. Познати турци са ми го казвали.
Освен това читавата баклава е със качествени ядки. Пресни ядки, не престояли.

# 274
  • у нас
Гал87, базарът е Али Паша.

Ей, голямата лудница като ви чета продължава. Струва ми се, че скоро няма да се поуспокоят нещата. Освен, ако не хване някой студ.

# 275
Здравейте, следя ви отдавна не съм писала до сега, малко съм ви изтарвала с новата тема. Та искаш да питам, влизането в Турция рано сутринта и излизането по рано(към 2-3) по добрия вариянт ли е от влизането по-късно и съответно излизането? Наистина ли е такава лудница, както чувам от познати и приятели? И чакането с часове к нямането на нищо по магазините? Извинявам се ако има задаван такъв въпрос. Как е на пазара в Одрин в петък? Има ли избор на екипи, въобще има ли нещо за което да си заслужава освен за препарати? Благодаря

# 276
  • Варна
Доста пъти сме коментирали баклавата. Включително наскоро, по повод тази смешна цена (15-18 лири). Не само маслото и ядките, а и захарта не е евтина в Турция. Скоро не съм гледала, но преди беше сред по-скъпите, спрямо тук, стоки. Сега, със спада на лирата, не знам как е, но тя и тук поевтиня, май.
Та, всеки да си направи изводите и да си прецени какво купува.

Pospalancho, Singulair има три вида в търсачката. Цените са 46.22 (за 28х5мг), 42.44 (за 28х4мг) и 45.87 (за 28х10мг). Твърде е възможно едните да са ти направили отстъпка (ако си купила от този по 5мг, както предполагам, заради първата платена цена).

И шЪ вЪ замолА към края на октомври да сА позАпрете с пазарЕНЕто, да моЙ и ниЙ да сА Фредим.
Направо звучи отказващи всичко написано...

# 277
  • Пловдив
Здравейте, до сега не съм писала тук,но редовно ви чета
Имам един въпрос-магазините по центъра и моловете до колко горе-долу работят в неделя
Ако тръгна сега за Одрин от Пловдив ще имам ли шанс да хвана повече отворени магазини
ММ настоява сега да тръгнем 🤔

# 278
  • у нас
Имам един въпрос-магазините по центъра и моловете до колко горе-долу работят в неделя
Ако тръгна сега за Одрин от Пловдив ще имам ли шанс да хвана повече отворени магазини

Зависи колко време ще чакате на границата. Ние сме тръгвали и в 13 ч. от Бургас и сме свършвали набелязаните неща.

# 279
  • Пловдив
Благодаря много за бързая отговор
Тръгваме ☺

# 280
  • у нас
Приятен пазар, Крис. И после да докладваш тук. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 281
Магазините на Марги и Ераста работят до 22 часа. По центъра не знам.

# 282
  • Пловдив
Благодаря много 😗
Задължително ще пиша

# 283

Моловете отварят в 10ч и затварят в 22ч.

# 284
  • до едно тепе
Сьомгата се оказа сьомгова пъстърва. Просто в бързането не съм я догледала. Освен това замина в кофата. Беше разложена направо. Барбуна и той смесен- и добър и скапан. Риба вероятно повече няма да купувам. Луда работа.
За лудницата да такава беше. За трети път ходя на борсата- толкова обрани складовете в 12 на обяд не съм виждала. В онзи последния, който коментирахме преди беше празно направо. Един друг момчетата непрекъснато го зареждаха по рафтовете. Една баба с бастун щеше да я замине рейса- дойде внука и да я търси. Освен всичките прахове беше натоварила и 3 стека кола. БАБА с БАСТУН.  Явно лудостта е повсеместна хахаха.

Общи условия

Активация на акаунт