На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 470
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, ако някой е купувал куфари от Одрин може ли да споделите цени? Благодаря Ви!

Има навсякъде, и на петъчния пазар бол, и в магазаните за чанти бол, в хипермаркетите също. Кабинен размер куфар е излизаше около 15 лева

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 10:46 от marilyn monroe

# 451
Здравейте, ако някой е купувал куфари от Одрин може ли да споделите цени? Благодаря Ви!

Има навсякъде, и на петъчния пазар бол, и в магазаните за чанти бол, в хипермаркетите също. Кабинен размер куфар е около 15 лева

Много благодаря Simple Smile

# 452
  • София
Здравейте, може ли да споделите кога приключва зеленчуковия пазар в събота ( този зад Марги аутлет). Мислим някъде към 14.00 да сме там, дали ще има още пазар????
Със 100% сигурност, миналата събота бях там в 17ч, "кипеше" от народ.
Благодаря, дано и тази събота да е така Simple Smile

# 453
Втори P.S.
45.  Относно курса по който търговците от "борсите" превръщат лирата в лева. Не се лъжете, че я смятат на 0,30 ст, всъщност я смятат на 0,33 ст.
46. Повечето търговци от "борсите" взимат баклавата от цеха който е на самото кръгово, там прясната баклава е готова след 11ч, килограма е 15 ТЛ.
47. Talatpaşa Mahallesi, Mezarlık Sk. No:43, 22100 Edirne Merkez/Edirne, Turkey. Само в този дюкян на "борсите" са български турци-изселници, чорбаджията има цех, и само там продаваха "домашна" юфка, чудна.
48. Най-ниската цена за 1 кг масло, която видях беше 40 ТЛ, цената е на "кантар" спрямо цената в БГ при промоции в големите вериги, но качеството на турското е в пъти по-високо от продаваното у нас.
49. Migros Money Card ви генерира отстъпка в бензиностанците от ето тази верига: http://www2.petrolofisi.com.tr
50. На "борсите" и съботния пазар най-евтиния зехтин беше 50 ТЛ за 5л. тенекия, но на второто място има зехтин на 2 фабрики, който е с цена м/у 75 -100 ТЛ за 5л., който е неземно добър.
51. И последно, за мен Истанбул и Измир винаги са били "стара, голяма любов, която ръжда не хваща", сега добавям и Одрин, и не заради изгодния "алъш-вериш", просто градът е очарователен, красив, спретнат и много чист. Насладете му се извън рамките на делничното пазаруване.

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 10:47 от marilyn monroe

# 454
Втори P.S.
45.  Относно курса по който търговците от "борсите" превръщат лирата в лева. Не се лъжете, че я смятат на 0,30 ст, всъщност я смятат на 0,33 ст.
46. Повечето търговци от "борсите" взимат баклавата от цеха който е на самото кръгово, там прясната баклава е готова след 11ч, килограма е 15 ТЛ.
47. Talatpaşa Mahallesi, Mezarlık Sk. No:43, 22100 Edirne Merkez/Edirne, Turkey. Само в този дюкян на "борсите" са български турци-изселници, чорбаджията има цех, и само там продаваха "домашна" юфка, чудна.
48. Най-ниската цена за 1 кг масло, която видях беше 40 ТЛ, цената е на "кантар" спрямо цената в БГ при промоции в големите вериги, но качеството на турското е в пъти по-високо от продаваното у нас.
49. Migros Money Card ви генерира отстъпка в бензиностанците от ето тази верига: http://www2.petrolofisi.com.tr
50. На "борсите" и съботния пазар най-евтиния зехтин е 50 ТЛ за 5л. тенекия, но на второто място има зехтин на 2 фабрики, който е с цена м/у 75 -100 ТЛ за 5л., който е неземно добър.
51. И последно, за мен Истанбул и Измир винаги са били "стара, голяма любов, която ръжда не хваща", сега добавям и Одрин, и не заради изгодния "алъш-вериш", просто градът е очарователен, красив, спретнат и много чист. Насладете му се извън рамките на делничното пазаруване.

Здравейте, виждам от постовете Ви , че познавате добре темата. Моля за съвет - искаме вечерта да идем на хубав ресторант - ама не закусвалня с дроб и кюфтета , ами класически ресторант - знаете ли такъв в Одрин ? Благодаря

# 455
Quenny23 плочки голям размер има на KUTAHYA Намира се от Марги в посока обратна на Центърса, т.е. минавате Кипа и продължавате  - в дясно е и има огромен надпис, не може да се подмине незабелязано.

# 456
  • Varna
Втори P.S.

Като не мога да се докопам до таз моя голяма лИбоФФ Истанбул, прескачам до Одрин. Не заради алъш,
вериша а заради това което е усетила и написала marilyn monroe

# 457
  • Варна
Впечатлена съм от категоричността, с която се твърдят разни неща, на база едно посещение.

След толкова пътувания до Турция все още се въздържам да заявявам това, което знам, по подобен начин. Aferin!

# 458
За тези които търсеха ресторант в Одрин ето един вариянт  ЦЪК. Ресторанта се намира на покрива на хотел Duvan Prestige Hotel и е с панорамна гледка ( въпреки че няма чак толкова какво да се види )
Ето и снимка от Гугъл мапс за да се придобие представа горе долу за какво става въпрос Снимка

Ако някой знае друг моля да сподели!

# 459
Имам специфичен въпрос, на вниманието на онези от вас, които живеят в Турция, или добре познават търговския регламент в страната. Първо ще поясня, преди да го задам. В страните от ЕС, датите за старт на официалните кампании /те са 2 пъти годишно в ЕС/ с намаления, т. нар "сезонни разпродажби", се определят от съответните общини, графика се публикува месеци предварително. Нямам предвид седмични промоции на определени продукти или стоки, които всяка верига от магазини определя, например в брошура. Това в ЕС законодателно се налага, заради избягване на картелни споразумения в ущърб на по-малките търговци. Направи ми впечатление, че в МОЛ Ераста в събота нямаше никакви намаления в магазините за конфекция, обувки /пак казвам, не говоря за промоции на определени позиции/ В неделя обаче всички тези магазини "осъмнаха" в 10ч при отварянето, брандирани с огромни стикери 30% и 50% INDIRIM. И сега въпроса - Как е регламентирано това в Турция, след като страната не е в ЕС, но е повече от ясно, че някакъв вид регулация все пак има?

# 460
  • Пловдив
Благодаря на всички вас за идеите за хубави обувки от Мол "Ераста".
Щом сте си купували от тях и сте доволни - купувам!
Hush Puppies - не бяха ли предимно мъжки?????

# 461
Цитат
Здравейте, виждам от постовете Ви , че познавате добре темата. Моля за съвет - искаме вечерта да идем на хубав ресторант - ама не закусвалня с дроб и кюфтета , ами класически ресторант - знаете ли такъв в Одрин ? Благодаря

Аз всъщност съм от най-големите новобранци тук, по отношение на брой посещения в Одрин. Общо две, като само  второто беше за пазар, и то миналата седмица. Simple Smile Не че комплимента, не погали егото ми, но не съм го заслужила, просто съм добър "изследовател" Simple Smile Ресторант, подходящ за целта, беше препоръчала една мама, дори в него сервират алкохол. До 5 мин, ще "изровя" адреса, и ще ви го пратя.

# 462
Скрит текст:
Втори P.S.
50. На "борсите" и съботния пазар най-евтиния зехтин е 50 ТЛ за 5л. тенекия, но на второто място има зехтин на 2 фабрики, който е с цена м/у 75 -100 ТЛ за 5л., който е неземно добър.
[/quote]

[/quote]

https://www.google.com.tr/search?q=edirne+alkoll%C3%BC+mekanlar& … rome&ie=UTF-8

# 463
  • Варна
Ресторанти в Одрин

Може да се разгледат тези, които представляват интерес и да се добие представа как изглеждат и какво се предлага в тях.

В нета могат да се намерят множество заведения, но предполагам, че се търси такова, което сме посетили, за да можем да дадем отзив. В този смисъл не мога да съм полезна, защото за кратките 1-2-3 дневни престои сме се задоволявали с типичните за града места за хапване.

Впечатляват ме заведенията отвъд реката, но винаги, когато сме минавали от там, са били заети от сватби и подобни големи събирания (било е все петък или събота вечерта) и не съм наясно какъв е режимът на достъп там.

# 464
marilyn monroe - Комплименти определено заслужавате - пишете отлично . От нета аз намерих два ресторанта : на покривите на хотелите "Дуван Престиж" и "Ръс/ Рис" . Обаче едно е нета , а друго е действителността - справка ако ми видите профила във ФБ и ако ме видите наистина Simple Smile Така че по-ще ми помогне някой , който действително е ял и пил в ресторант ... Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт