И бележките ни при ЛЛ за отсъствие се плащат по 2лв..
За 1ден при нас ги водят и не искат бележки, но мине ли 2 дни са задължителни.
Ние сме вкъщи вече 3та седмица, преди това пак беше болек и ходи само 4 дни.. Минахме през ангина,гнойна ангина, ларингит,ринофарингит , задна хрема и какво ли още не за този период. Чак си мислехме с ММ да спрем детето от ясла, че се наблъска с куп лекарства за този период. Но пък малчо си харесва госпожите и децата и видимо му липсват вече. Та деугата седмица ще го пусна .
Няма проблеми нито със спането , нито с яденето там, дори хапва неща ,които вкъщи е абсурд да близне даже😃.
Научи се на много неща за 2месеца на ясла , даже госпожите го хвалят , че ходел на голямата тоалетна😂. Но и той е с памперс, ходи си на гърнето, събува се и сяда , но пие супер много вода и сок и пиша много. Много обича мляко преди сън, точно както каза Сорента, като някакъв ритуал и награда му е и си го чака с нетърпение.
И той брои, до 10 , но пък с другите думички още е скаран, има 5-10 най много в речника си, но тананика песнички,опитва да говори,но все едно е на китайски. Вече си разбира всичко, че и дори ми помага като чистя вкъщи😃. Та така де, растат толкова бързо, че все по далеч във времето ми се вижда периода като беше бебче.
в яслата ни искат да купим по една играчка, та може все пак да се възползвам.
При нас при пълен месец е около 67-68 лв. Вече има намаления - за родители студенти, второ, трето дете, деца с ТЕЛК и т.н.
още не са готови, туко що проверих. За нас става въпрос. Ние обикаляме по лекари от година вече, но все беше заради ечемици. И тук искам да споделя. Не съветвам никого при нужда да ходи в Ресбиомед!!! Заради тези некадърници (използвам тази дума без угризения) загубихме близо 4 месеца без адекватно лечение! Споделям набързо. При преглед при тях не се установиха никакви проблеми със зрението, дори астигматизъмът, който имаше вече го нямало. След проведено лечение за ечемик без резултат поискаха операция, която аз отказах. При първоначалния преглед поисках разширяване на зениците, а те ме увериха, че при деца под 3г. не се препоръчва, заради сериозни последствия. След известно време посетихме друг специалист, първоначалния уж калцирал ечемик беше изчезнал. Но на този преглед ми казаха, че има проблем със зрението и трябва да се разширят зениците. След това, което казаха в Ресбиомед не се съгласих с разширяване. И така в един момент се стигна и до там да ги разширим и да разберем, че наистина има проблем. Но заради тези, загубихме общо 7 месеца, които вероятно сега оказват значение.