Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 223
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте.
Трбваше да ми дойде на 9 октомври.
На 7 и 8 имах леко кафеникаво течение и помислих, че ми идва, но не. Взимам хапчета за сваляне на килограми? Възможно ли е те да повлияват МЦ или е по възможно причината да е другата?
Въпросът ти как е свързан с бременност? Не си в правилната тема. Цикълът може и  да е кафеникав. Иди на лекар, щом взимаш медикаменти, не сме лекари.

# 406
Здравейте.
На 7 и 8 имах леко кафеникаво течение и помислих, че ми идва, но не. Взимам хапчета за сваляне на килограми? Възможно ли е те да повлияват МЦ или е по възможно причината да е другата?

Ами няма как да отгатнем, отиди на лекар. Дори не пише да правите опити, за да предположим.

# 407
Здравейте.
Възможно е този месец цикъла ти да е кафеникав.. Не мисля, че може да става въпрос за бременност, а и както казват не си споменавала да опити и нещо друго..

# 408
Какви опити, тя пие хапчета за отслабване, каквото и да значи това ... просто въпроса и не е за тази тема.

# 409
  • бургас
Имам въпрос към мамите, които пият протеини Изомилк на Биогейм.
Препоръчаната дневна доза е 6 мерителни лъжици като една се разтваря в 150мл вода/мляко. Следователно на ден 900мл. мляко. Толкова ли трябва да пия наистина?  Наведнъж ли се пие или се разпределя за целия ден?

# 410
Дневната, средна нужда от протеин е 0,77 гр на килограм тегло. Ако си 50 килограма, това прави около 40 грама протеин на ден.

В повечето протеини една мерителна лъжичка е 30 грама прах, с около 20 грама съдържание на протеин. Тоест - два пъти по 30 грама прах, разтворен в 150 мл течност ти покрива ЦЯЛАТА дневна нужда. Ако ядеш освен това все пак, достатъчна е и една лъжичка на ден.

Ако взимаш някакви зеленчукови боклуци, там може и целия пакет да изпиеш, ако не повърнеш още на първата глътка, едва ли ще усвоиш нещо, но от името съдя, че е суроватъчен протеин, не растителен.

Ако снимаш съдържанието, ще се види по-точно, или ако имаш линк.

# 411
  • бургас
http://www.biogame.biz/?page=products&level=3&prod_id=24

70кг. съм, всеки ден хапвам месо.
На втората ФМ имах проблем с двете маточни артерии. На съдоразширяващи съм + аспирин протект. Днес бях на третата ФМ. Всичко с артериите вече е наред, бебето също е добре, просто било дребно. 32г.с. 1500гр. Не съм очаквала бебе гигант, аз съм родена 2700гр. а първото ми бебе родих 6 дена преди термин 3200гр.  След няколко дена съм на ЖК, ще коментирам с АГ, но днес на своя глава си взех тези протеини...

Последна редакция: сб, 13 окт 2018, 20:29 от Златна Ябълка

# 412

Състав на съдържанието в 60 g

Млечен протеин – 40.4 g
Суроватъчен протеин – 9.9 g
Въглехидрати – 2.4 g
Глутаминов комплекс – 1.68 g
Мазнини – 0.6 g

Значи в 60 грама има около 50 грама протеин, това е максималната доза, пише ДО 60 грама дневно. Не знам колко е мерителната лъжичка.

Моето мнение е, че ти е много, но ако все пак решиш да взимаш по толкова го раздели поне на два приема, за да не тресне някой протеинов шок. Аз бих взимала само 30, както си е обичайното. А и приема на течни протеини много натоварва черния дроб и стомаха, затова е важно да не се прекалява. Все пак може да попиташ лекаря си, ако те притеснява нещо.

Този протеин точно е с витамин А, не бих те съветвала да го приемаш изобщо, потърси си друг.

# 413
  • бургас
Салсиша, благодаря ти за бързия отговор Hug

Лъжичката е 10гр. Ще взимам по една до сряда. Тогава съм на ЖК и АГ ще каже.

в аптеката ме убедиха, че е това, което търся, чист протеин Sad  Ами ще си чакам ЖК и това е... няма да ги пия

# 414
Щом е 10 гр, слагай по 3 в 150-200 мл течност и готово. Каква е такава малка, то бебешките сиропи са по 10 грама.

# 415
Аз пия този протеин за бременни,предлаган във ванилия и шоколад/мока.Страхотно вкусни са(все едно напитки от Старбъкс),блендирам ги с мляко,ядки,1 лъжичка нутела,понякога добавям замразени ягоди.Една опаковка съдържа 15 дози,всяка доза осигурява по 20 гр протеин.Има ги и в Амазон.

# 416
Пих Биогейм в последния месец преди да родя по препоръка на АГ, която бях избрала за раждането. Тогава установихме, че общият ми белтък е под долната граница. Салсиша е дала чудесно мнение по въпроса, аз също така го приемах - по 30 г сутрин в 250 мл соево мляко. Биогейм е млечен протеин. Има един "специален" за бременни, Прегнако, той е телешки. Най-гадният протеин, който съм пила ever, но изглежда чист като състав и доста АГ го препоръчват. Не разчитай само на прах, за да си набавяш протеин, най-добре е основното количество да идва от храната и да е от различни източници: яж яйца, извара, месо, ядки.

# 417
Следя People Baby В 5г.с. съм, първа бременност. За мен е още раничко, за кой знае какви промени мисля Simple Smile

# 418
Момичета, от вчера ме мъчи главоболие, гадене цяла седмица,и се чувствам като парцал. Заради гаденето най-вероятно нямам никакъв апетит и ям буквално насила, за да не ми стане лошо. Не знам от бременността ли е или някаква настинка вече... Четох, че може да взема парацетамол, ок ли е по време на бременност? Ще взема половинка например , просто вече ми писна да съм смачкана на дивана... Sad

# 419
Парацетамол може. Вземи си цяла таблетка. Вероятно е от бременността, аз така бях първите 4 месеца. Но може да наблегнеш на лимона и меда няколко дни за подсилване на имунната система 😉

Общи условия

Активация на акаунт