Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 138
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Дуфастон в момента го изписват, защото няма нищо друго в аптеките. Работя в склад за лекарства и преди няколко месеца изпокриха и метергин и примолут - нор, а този утрогестан е по-слаб от дуфастона, защото не е чист хормон. Лекарката ми дори се ядосваше, че трябва да лекува пациентите си само с тези два препарата, които не помагат кой знае колко. Ето заради това се изписва Дуфастон постоянно, просто освен него и Утрогестан, няма какво друго да бъде изписано . 🙃

Не казвай втори път, къде работиш в комбинация с болднатото.

# 511
  • Г. О.
    При мен от дуфастона ми е отпаднало, боли ме глава, лежи ми се. Увеличил ми се е апетита, много често съм гладна и се чудя от къде такъв глад, при положение, че само лежа. Като цяло няма къде да изразходя енергия, че толкова да огладнея. Не е нормално това.
     В болницата ми изписаха дуфастон, бускулизин и но-шпа, 3 пъти по 1. Все още съм по тази схема. Казаха ми да ги пия така още 1 седмица, после 1 седмица 2 пъти по 1, заедно с магнезий, после 1 седмица веднъж по 1. Накрая само магнезий да пия. Иначе отлепването на сакчето било зарастнало, но да се пазя. Отивам при моя лекар, който твърди, че още не е зарастнало мястото и си има отлепване. Да пия тези лекарства една сецмица 3 по 1, после намалявам първо но-шпа 2 по 1, на другия ден 1 по 1 и спирам. На другия ден намалявам бускулизина 2 по 1, после 1 по 1 и спирам. Същото с дуфастона..т.е. намаляването не е цяла седмица 2 по 1, цяла седмица 1 по 1 и край, ами в рамките на 3 дни се спира всяко лекарство. Не знам вече на кого да вярвам..сигурно, ако отида и при трети лекар, ще чуя нещо коренно различно.
     Много благодаря, че споделихте вашето мнение по въпроса. Знам за възможността от тромб, особено с моето лежане и липсата на движение, наистина се притеснявам. Дано все пак всичко е наред и по-скоро да мога да се разхождам и да излизам от вкъщи. Успех и на вас, дано нямате никакви проблеми и да сте здрави:four_leaf_clover:

# 512
Salsisha, Поинтересувай се малко и ще разбереш кой от двата прогестеронови препарата е по-силен. Дали този който е на растителна основа или синтетичния ? Като цяло няма смисъл да го водим този спор, първо защото активната съставка на Утрогестан е хормон 100 mg Прогестерон, а активната съставка на Дуфастон е медикамент 10 mg Дидрогестерон. Спирам темата до тук, всеки има лекар който му е изписал лекарство, което той предпочита в практиката си ! 🙂

# 513
Интересувала съм се аз, достатъчно. Само, че е смешно, да четеш листовки, в несвяст, да казваш, че и това работиш и да твърдиш, че прогестерона не е чист прогестерон, а синтетиката е. Когато някой лекар "предпочита" дуфастон и изобщо орален прием, не е лошо да се посети друг лекар, ама никак не е.

# 514
Само веднъж ме гледаха с ехограф и миказаха след третия месец да отида на обстоен преглед.
Още не съм решила къде да се следя, проучвам различни варианти, ще хода на отворени врати. Вие къде правите тези изследвания?

# 515
Само веднъж ме гледаха с ехограф и миказаха след третия месец да отида на обстоен преглед.
Още не съм решила къде да се следя, проучвам различни варианти, ще хода на отворени врати. Вие къде правите тези изследвания?
Аз те съм от София, но на ФМ ходих в София в МарковС и съм изключително доволна.. Не съм имала оплаквания, гинеколога ми не е имал някакви опасение, но ние с Мм решихме да отидем за наше спокойствие да чуем, че всичко е ок.. Затова ходих само на една ФМ в 12-13г.с... Иначе и моя следя има 4D, но има доста бременни да прегледи и претупва нещата на ФМ и затова ходих в София..

# 516
  • София
Дуфастона е забранен в повече от половин Европа , всеки сам да си прави изводите.

# 517
Здравейте дами имам въпрос имам дете на 5 годинки...та със мъжа ми решихме за   второ дете пробвахме 6 месеца никакъв резултат миналия месец когато трябваше да ми дойде цикъла цикъла ми закъснява със 3 дни и когато дойде беше бледо червен и беше само 3 дни направих тест за бременост но отново отрицателен вчера на 16 трябваше да ми дойде но не ми дойде имам главоболие и гърдите ми са леко чувствителни и също така имам страхотен апетит...направих си тест но вечер не сутрин и теста изглеждаше изцяло розов със една плътна и една прозрачна много прозрачна чертичка дали има нещо някой има ли опит случка ? Благодаря 💐💐💐

# 518
  • София
Направи си кръвен тест.

# 519
Честно казано се уморих да повтарям, но хайде за път 1000000000. Поради завишените нива на прогестерон се проявяват тези "симптоми" като болезнени гърди и тн. И стига с тоя мит за зверския апетит още преди + теста. Не е нужно да ядете като за двама или трима през бременността...

# 520
Здравейте дами имам въпрос имам дете на 5 годинки...та със мъжа ми решихме за   второ дете пробвахме 6 месеца никакъв резултат миналия месец когато трябваше да ми дойде цикъла цикъла ми закъснява със 3 дни и когато дойде беше бледо червен и беше само 3 дни направих тест за бременост но отново отрицателен вчера на 16 трябваше да ми дойде но не ми дойде имам главоболие и гърдите ми са леко чувствителни и също така имам страхотен апетит...направих си тест но вечер не сутрин и теста изглеждаше изцяло розов със една плътна и една прозрачна много прозрачна чертичка дали има нещо някой има ли опит случка ? Благодаря 💐💐💐

Най - вероятно сте бременна, с втората ми бременност чертата беше съвсем бледа! Успех!

# 521
Честно казано се уморих да повтарям, но хайде за път 1000000000. Поради завишените нива на прогестерон се проявяват тези "симптоми" като болезнени гърди и тн. И стига с тоя мит за зверския апетит още преди + теста. Не е нужно да ядете като за двама или трима през бременността...
Подкрепям.. На то още не е станало ембрион на вас ви си яде за двама.. Никога не съм имала завишени апетит и те съм яла за двама.. Ядях нормално и бебето си наддаваме добре и се роди нормално.. А аз нямах проблеми, защото имах два кг за сваляне.. А относно теста.. Съвременните тестове нямат значение по кое време на деня ще се направи.. Аз моя също го правих вечерта.. А понеже бях сигурна, че съм бременна преди цикъла даже реших да пробвам с бабичешките тестове да пишкам в сода и ако шупне значи има бременност.. Е моята шупна и на вечерта направих и тест и хоп положителен..

# 522
  • София
А на небременните не им шупти содата ли? Simple Smile

# 523
Само сода? Нямаше ли жаба и рукола? Това е светата троица - домашен тест за бременност. Препикава се наред и почват едни химични реакции ...

# 524
Айде стига бе, при толкова напреднала медицина и хиляди тестове- кръвни, уринарни вие ще пикаете в сода . И да не сте бременна содата пак ще шупне- химична реакция. Пробвайте с урина на мъжа ви Simple Smile същия ще е резултата.
А ето ви и един домашен тест за определяне на пола:
Изпишкайте се в пластмасова чашка. Поставете 2 супени лъжици сода в друга пластмасова чашка. С помощта на капкомер отделете малко количество от урината си и го пуснете върху содата.

Ако содата започне да съска и да свисти, докато изливате урината, значи очаквате момче. Ако при изсипването нищо не се случи и урината просто попие в содата, значи очаквате момиче.

Общи условия

Активация на акаунт