Предстои ми лапароскопия - тема 10

• 66 116
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Доколкото знам, не се покрива от здравната каса. Поне мойта на киста на яйчника. Но и само за тази съм се интересувала.
Ivied ти къде прави твоята и при кой доктор?
Престои  ми до седмица две. Иначе в 1АГ в София. Бившата Тина Киркова.
  В "Тина Киркова" операцията минава по здравна каса. Трябва ти направление от личен лекар. Ако е отворена операция се  доплаща 600лв, ако е лапароскопска-900лв. Успех!
Ами за мене нещо като се поема от здравната каса означава да не плащам нищо, затова си знам, че 900лв трябва да платя и не го броя по здравна.

# 166
Здравната каса покрива 700лв(или 770лв). Чувах че момичетата из болницата коментираха че ако е с направлениеи е отворена е безплатна(само потребителски такси), а когато е лапароскопска е 900лв- 1400лв в зависимост от болницата. Причината за сумата е че инструментите са за еднократна употреба, те са за теб и никой друг. не изглежда много красиво отворената такаче по добре прежали парите и я направи лапароскопски.

# 167
Със сигурност. Аз съм си подготвила 900лв, защото съм и при моя доктор с избор на екип. Но мерси за инфото, за другото момиче, което питаше сигурно ще е полезна.

# 168
Здравната каса покрива 700лв(или 770лв). Чувах че момичетата из болницата коментираха че ако е с направлениеи е отворена е безплатна(само потребителски такси), а когато е лапароскопска е 900лв- 1400лв в зависимост от болницата. Причината за сумата е че инструментите са за еднократна употреба, те са за теб и никой друг. не изглежда много красиво отворената такаче по добре прежали парите и я направи лапароскопски.
Благодаря,ще трябва предварително да говоря с док да ми обясни,защото така набързо ми го тресна "следваща стъпка Лапаро",че направо бях в шок.Но ми стана ясно че сумата няма да е малка.Но това не е важно,важното е да постигнем целта за която се борим

# 169
Не се тревожи всичко минава толкова бързо . И аз бях като теб треснаха ми го за две седмици оправих нещата и легнах под ножа така да се каже даже и незнаех какво точно ще ми правят. И понеже ми е първа операция в живота бях малко притеснена, не разбрах кога се случиха нещата, но съм доволна от резултата. На 12ти съм на контрола с махане на телчетата и уговаряне на дата са инвитрото. Не ги отлагайте нещата момичета движетеги бързо и няма да разберете кога минава всичко (не само с лапарото) и идва най хубавото. Успех.

# 170
  • Ловеч
Няма ли момичета,които да са правили в Плевен и да са запознати.Колко време трае една лапароскопия и колко време е пректоя в болницата.Толкова много ми е притеснено.От както ми каза доктора че ще правим-място не мога да си намеря 😳

Не се притеснявай. Не знам къде ще ти е лапарото, но минава бързо.
Аз имам правено в Плевен края на 2016 в Св. Марина. Бях много ошашкана, защото ми беше първата операция в живота и чак го отложихме с 1 седмица, защото от нерви ми закъсня.
Моето мина така-първи ден, влизаш, правят пълни изследвания и след обяд си готова, на другия ден-лапарото и после ме държаха 1 ден в интензивното, но там те упояват, за да са спокойни.
Цената, която ми взеха беше 1850, миналата година ми отстраниха тръбите, пак лапароскопски-600 по ЗК във В. Търново. Там след лапарото ме върнаха в стаята и вечерта даже пих кафе и пуших.
Не е страшно, мисли за целта, за която го правиш. След лапарото имах болки, като при цикъл, единствено ме боляха раменете-това е от въздуха, които вкарват, но се преживява. Разходки и лека храна и до седмица няма да има нищо.

# 171
Благодаря Ви момичета,моята както се очертава ще е средата на април,и до колкото разбрах ще  е проверка на тръбите и за срастване.😳На мен също ми е за първи път да се подложа на операция и затова съм толкова шашната.Дано всичко мине добре.
А какъв багаж си носихте?Моето лапаро ще е в Авис Медика при д-р Бързашки.Извинете ме за глупавите въпроси но страха от неизвестното е голям 😳

# 172
Здравей, моята операция беше преди три дни. Няма нищо страшно, наистина. Знам, че сега ти минават безброй мисли в главата, но ще видиш колко неусетно ще мине. По въпроса Какво да си носиш в болницата- най- добре питай на регистратурата, аз така направих. Понеже във всяка болница е различно. Успех и само положителни мисли.

# 173
Да идва ни в повече страха от нейзвестното. Аз си осих нощница и чифт удобни дрхи който да не стискат на корема, хавлия, сапун интимимен сапун, четка за зъби най най важните неща и халат за на вънка. оказасе че в шейново дават нощници но не дават лъжица вилица даа ядеш чаша за чай затова слезнах и си купих пластмасови.

# 174
Благодаря Ви!! 😘

# 175
Скрит текст:
Доколкото знам, не се покрива от здравната каса. Поне мойта на киста на яйчника. Но и само за тази съм се интересувала.
Престои  ми до седмица две. Иначе в 1АГ в София. Бившата Тина Киркова.
 В "Тина Киркова" операцията минава по здравна каса. Трябва ти направление от личен лекар. Ако е отворена операция се  доплаща 600лв, ако е лапароскопска-900лв. Успех!
Ами за мене нещо като се поема от здравната каса означава да не плащам нищо, затова си знам, че 900лв трябва да платя и не го броя по здравна.
[/spoiler]
Е как за теб не се покрива от ЗК, другите 7000 лв. кой ги дава, ако не е ЗК..?

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 10:28 от AnMary

# 176
Скрит текст:
Престои  ми до седмица две. Иначе в 1АГ в София. Бившата Тина Киркова.
 В "Тина Киркова" операцията минава по здравна каса. Трябва ти направление от личен лекар. Ако е отворена операция се  доплаща 600лв, ако е лапароскопска-900лв. Успех!
Е как за теб не се покрива от ЗК, другите 7000 лв. кой ги дава, ако не е ЗК..?
[/spoiler]
Аз затова уточних, че моето разбиране е, че като нещо се покрива от здравна каса аз нямам нищо да доплащам. Това, че операцията е 7900 и аз плащам 900, а ЗК 7000 в моите очи е частично поемане. Има си интервенции, например раждане, плащаш 0лв, е това приемам за покрито от ЗК.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 10:28 от AnMary

# 177
не е 7000 а 700 с една нулла по малко . тези 900лв не са само за инструментите а и за избора на екип, защото здравната каса не покрива инструментите и избора на екип(покривати чаршафите по операционната и ръкавиците на доктора) както и доплащаш минимални суми за леглото (потребителски такси)

# 178
Ами като попита някой дали се покрива лапароскопия от здравната каса отговорих, че за мен не се, по конкретно тази на киста на яйчника, защото в моите очи ако не е да ми дадат направление и да не платя нищо, или дребна сума, значи не се покрива! Съжалявам ако съм подвела някой, понеже виждам, че хората се вълнуват.

# 179
начина по който го каза малко приличаше като на караница ама тя си разбра какво поема  какво не. Но и сега като се замисля незнам нещо на 100% да се покрива от касата може да са дребни таксички но все пак нещо си доплащаш.или отговора можеби който трябваше да получи момичето беше "ЗК не я покрива на 100%"

Общи условия

Активация на акаунт