Предстои ми лапароскопия - тема 10

• 65 392
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Още преди да ме вземат за операция ми казаха да си приготвя в една торбичка телефон, зарядно , вода и още нещо не помня. Веднага след събуждането ми дадоха нещата за се обадя. Аз бях в реанимация 24ч, но се чувствах добре и според мен не беше нужно, явно си е до политика на болницата. Аз бях в МД

# 346
  • София
Значи си е задължителен.А относно ранимацията,задължително ли те държат там до другия ден или зависи от състоянието ти? Носят ли ти телефона поне да се обадиш на близки.Някой момичета са споделили,че няколко часа след това са се разхождали и дори пушили Thinking
Моята операция при проф. Томов беше същата, киста+миома, реанимацията ти е задължителна, даже предупреждават да кажеш на близките, че няма да имат връзка с теб до следващата сутрин.
Мен ме качиха в стаята към 9ч., момичето от съседното легло даже към обяд. Забрави при такава операция да се разхождаш след няколко часа и да пушиш. Тези, които са го писали това по всяка вероятност са били само с диагностична лапароскопия.

# 347
Скрит текст:
Значи си е задължителен.А относно ранимацията,задължително ли те държат там до другия ден или зависи от състоянието ти? Носят ли ти телефона поне да се обадиш на близки.Някой момичета са споделили,че няколко часа след това са се разхождали и дори пушили Thinking
Моята операция при проф. Томов беше същата, киста+миома, реанимацията ти е задължителна, даже предупреждават да кажеш на близките, че няма да имат връзка с теб до следващата сутрин.
Мен ме качиха в стаята към 9ч., момичето от съседното легло даже към обяд. Забрави при такава операция да се разхождаш след няколко часа и да пушиш. Тези, които са го писали това по всяка вероятност са били само с диагностична лапароскопия.
Това съвсем ме ошашка 😦 щом не можеш да се обадиш на близките си дори. Имам и друг въпрос не ми казаха трябва ли да си правя някакви изследвания преди това или всичко правят те? Би ли споделила как протече операцията и възтановяването при теб и изобщо всичко,в същото положение съм май като при теб и умирам от притеснения

Скрит текст:
Още преди да ме вземат за операция ми казаха да си приготвя в една торбичка телефон, зарядно , вода и още нещо не помня. Веднага след събуждането ми дадоха нещата за се обадя. Аз бях в реанимация 24ч, но се чувствах добре и според мен не беше нужно, явно си е до политика на болницата. Аз бях в МД
Явно е различно навсякъде.Благодара ти бързия отговор 🤗

Последна редакция: пт, 01 ное 2019, 07:58 от AnMary

# 348
  • София
Скрит текст:

Имам и друг въпрос не ми казаха трябва ли да си правя някакви изследвания преди това или всичко правят те?
По принцип не е задължително да правиш предварителни изследвания, аз за мое спокойствие си направих тест към упойки, излезе реакция към 2, имах назначена терапия и ги уведомих. Там ти вземат кръв, урина, имаш консултация с кардиолог и анестезиолог.

Последна редакция: пт, 01 ное 2019, 07:59 от AnMary

# 349
Скрит текст:

Имам и друг въпрос не ми казаха трябва ли да си правя някакви изследвания преди това или всичко правят те?

По принцип не е задължително да правиш предварителни изследвания, аз за мое спокойствие си направих тест към упойки, излезе реакция към 2, имах назначена терапия и ги уведомих. Там ти вземат кръв, урина, имаш консултация с кардиолог и анестезиолог.
Благодаря ти,ще помисля и аз за тест към алергии. А как премина при реб операцията? Бързо ли се възтанови и доволна ли си от док по отношение на работата и отношението? Ще съм ти много благодарна да споделиш 🤗

Последна редакция: пт, 01 ное 2019, 08:00 от AnMary

# 350
Мен пък веднага ме свалиха в стая, където ме чакаше майка ми. Пуснаха ми някакви системи постоянно да текат и бях с катетър и дренаж. Иначе момичетата са прави, забрави за разходката и пушенето 24 часа, не знам, но според мен и само диагностична пак е рязане и са си рани.

# 351
Да пушенето ми е най-малкия проблем. Аз ще съм напълно сама защото съм от Варна и това,че няма да мога да се обадя ме стресира повече 😭 а и явно операцията ще е тежка. А дали има вариант да помоля да ми сложат повече успокоително,за да приспя тези часове вместо да се шашкам и мисля?

# 352
Преди 2 седмици минах през лапароскопия в Надежда. Голяма киста около 10 см . Телефона и зарядното ми дадоха веднага след като се събудих, но блузък можеше да говори с опериращия лекар веднага след операцията по телефона за информация.Бях в реанимация до следващия ден макар че трябваше да ме върнат в стаята вечерта, но просто бяха приели много спешни и нямаше места в отделението. Спокойно аз също много се бях притеснила, но не е толкова страшно. Вече съм напълно възстановена. Изписаха ме веднага щом ме изведоха от реанимация, но пътувах на следващия ден, защото много се подуваше корема от тръскането в колата. Подгответе си по широки дрехи за след това, може да не е при всички това подуване, но при мен го имаше и не е приятно.

# 353
Преди 2 седмици минах през лапароскопия в Надежда. Голяма киста около 10 см . Телефона и зарядното ми дадоха веднага след като се събудих, но блузък можеше да говори с опериращия лекар веднага след операцията по телефона за информация.Бях в реанимация до следващия ден макар че трябваше да ме върнат в стаята вечерта, но просто бяха приели много спешни и нямаше места в отделението. Спокойно аз също много се бях притеснила, но не е толкова страшно. Вече съм напълно възстановена. Изписаха ме веднага щом ме изведоха от реанимация, но пътувах на следващия ден, защото много се подуваше корема от тръскането в колата. Подгответе си по широки дрехи за след това, може да не е при всички това подуване, но при мен го имаше и не е приятно.
Много ти бкагодаря за информацията и на мен ми предстоят 300км след изписването ако всичко е наред ще стискам зъби само да се прибера и всичко да е наред 🤗

# 354
Скрит текст:

Благодаря ти,ще помисля и аз за тест към алергии. А как премина при реб операцията? Бързо ли се възтанови и доволна ли си от док по отношение на работата и отношението? Ще съм ти много благодарна да споделиш 🤗
Аз също те съветвам да си направиш теста за алергии, ако нямаш друга операция и не знаеш. На мен ми излезе реакция към 5, а въобще не предполагах. Хубаво е да си го направиш поне 5 дни преди операцията за да има време да пиеш противоалергично, а не като мен в деня на приемането, т.е деня преди операцията, защото ако излезне алергия ще отложат операцията.

# 355
Скрит текст:

Аз също те съветвам да си направиш теста за алергии, ако нямаш друга операция и не знаеш. На мен ми излезе реакция към 5, а въобще не предполагах. Хубаво е да си го направиш поне 5 дни преди операцията за да има време да пиеш противоалергично, а не като мен в деня на приемането, т.е деня преди операцията, защото ако излезне алергия ще отложат операцията.
Много ти благодаря за съвета,ще го направя,поне това да отпадне от ужаса. А цитонамазка и микро биология трабва лу да направя след като нищо не са ми казали,но се разбилях и пих антибиотик 7 дена,бед течение,но имах зачервявабе и взех вагинагни глобули и всичко мина и съм добре. Просто не знам и де страхувам от една страна да не ме отложат,защото вече имам болки и от дтуга страна да не го вземат като проблем и после да патя допълнително? 😦

# 356
Моето лапаро беше на 20.08- отстраняване на извънматочна бременност + премахната тръба. В реанимация съм била не повече от час. Моят лекар ми каза да не се залежавам и да започна да се раздвижвам след няколко часа, като се почувствам по- добре след упойката. Не съм имала проблеми и колкото повече се движеха толкова по- малко болеше и по- лесно се възстанових (след секцио пак движението ми помогна да се възстановя бързо).

# 357
Здравейте, да кажа и аз за моята лапароскопия. Мина в понеделник. Беше ми първа операция и доста го мислех. Целта беше да се проверят тръбите. В неделя ме приеха в Щерев, бях пила разхлабително, направиха клизма. В понеделник сутринта ме заведоха в реанимация, сложиха ми абокат, минах гинекологичен преглед и ме вкараха в операционната. Не помня кога ме е хванала упойката. Честно казано нямах никакви притеснения в самия ден на операцията. Когато се събудих, вече бях в реанимация, със система и катетър - той беше най-неприятен. На втория час вече давах зор да се раздвижвам, но не ми позволиха - държаха ме на легло около 6 часа. Раздвижих се много бързо и се чувствах изненадващо добре. Още преди лапарото проф. Тимева дойде при мен, за да ми разкаже какво ще се случи. Стояла е и по време на цялата операция. Тръбите ми са се оказали наред, но съм имала ендометриоза, която са изгорили. Операцията ми прави д-р Магунска. Изключително доволна съм от вниманието и отношението на целия екип. Единствено предполагам, че старшата акушерка ме накара излишно при попълването на документи да отбележа, че искам избор на екип, което не беше много евтино, но се опитвам да не мисля и да не се ядосвам за това. С възстановяването нямам никакъв проблем - движа се спокойно, навеждам се, вдигам тежко. Имам 3 малки дупчици и една по-голяма на пъпа, без шевове. Казаха ми да махна лепенките сама в понеделник. Между другото на няколко пъти ми предлагаха обезболяващо, но нямах нужда.

# 358
Здравейте отново мимичета. Искам да ви попитам на вас искали ли са ви даряване на кръв преди операцията? Мен ме шокираха,че искат двама човека да дарят кръв и да им представя бележките. 😦 това нормално ли е?

# 359
Не са ми искали даряване на кръв, въпреки че при мен имаше моето съгласие при наличие на нещо не както трябва да се премине към отворена операция. Ама аз все пак бях в друга клиника, може това да е практика в Света Марина.

Общи условия

Активация на акаунт