Предстои ми лапароскопия - тема 10

• 65 149
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • София
И на мен днес ми откриха киста с размер -49/32мм. с ехографски вид на ендометриоза.
Изписаха ми Дуфастон за 10 дни и след цикъла пак съм на преглед.
Моля се да изчезне и да не се налага лапароскопия.
Възможно ли е от кистата да имам дискомфорт ниско долу всеки ден наподобяващ менструални болки от близо година?

# 691
И на мен днес ми откриха киста с размер -49/32мм. с ехографски вид на ендометриоза.
Изписаха ми Дуфастон за 10 дни и след цикъла пак съм на преглед.
Моля се да изчезне и да не се налага лапароскопия.
Възможно ли е от кистата да имам дискомфорт ниско долу всеки ден наподобяващ менструални болки от близо година?

Даяна1111 дано да изчезне след Дуфастона и да не се окаже ендо.
Аз преди имах болка само по време на овулация  и съответно или в дясно или в ляво. Сега имам повече болки и основно в дясно (където беше кистата), но не и всеки ден.

# 692
  • София
Дано не е ендо!
А възможно ли от киста в десния яйчник да има болка вляво?🤔

# 693
Здравейте,
Пиша с известно притеснение. През м. ноември 2019г. препърпях лапароскопска операция за премахване на дермоидни кисти и на двата яйчника, която премина успешно. Но на преглед тази година м. юни установиха, че отново имам кисти от същия вид, и на двата яйчника. Единствения начин за премахване е нова лапароскопия..
Притеснена съм, защото това са две лапароскопии в рамките на две години, и каква е гаранцията и че след второта няма да има рецидиви..
Някой имал ли е подобен опит
Благодаря! 🍀

# 694
Здравейте, момичета! Някоя от вас да си е правила лапаро при д-р Любомир Бойчев в Тутракан?

# 695
Здравейте,
Пиша с известно притеснение. През м. ноември 2019г. препърпях лапароскопска операция за премахване на дермоидни кисти и на двата яйчника, която премина успешно. Но на преглед тази година м. юни установиха, че отново имам кисти от същия вид, и на двата яйчника. Единствения начин за премахване е нова лапароскопия..
Притеснена съм, защото това са две лапароскопии в рамките на две години, и каква е гаранцията и че след второта няма да има рецидиви..
Благодаря! 🍀

Много е важно да се разбере дали наистина имаш кисти или това са просто фоликули. Важно е й кой и как ти е правил лапароскопията. При недобра операция, често има рецидив. Не че при добре направена не се среща, но шансът е по-малък. Бих те посъветвала да отидеш при добър специалист, който наистина да види дали имаш кисти и да прецени дали си за операция. Защото често пъти се получава безсмислено хоцдене по лекари и излишни манипулации, като освновните причини са две - незнаене на лекарите какво точно виждат (некомпетентност), както и желание да си осигурят работа.
Мога да препоръчам изключително добър диагностик, с много опит и най-важното - адски коректен. Ще ти каже нещата точно както са, без да си измизсля допълнителни и ненужни манипулации. При нужда (дано не ти се налага) - изключително добът лапароскопист (от личен опита казвам, правил ми е пластика на спукана тръба, която после функционираше).

# 696
  • вкъщи
Аз съм така, 2 лапароскопии за година и половина заради кисти.Дуфастона не ми повлия, само имам чувството, че от него получих и миома и аденомиоза. Много съм разстроена, само това чета, не е безобидна диагноза това.
Хистологията на кистата е стена на серозна киста.
Дано вече няма кисти, защото осихически не изъдржам.
Иначе болки си имах, както и от другата страна заради сраствания.

# 697
Здравейте,
Благодаря! 🍀

Много е важно да се разбере дали наистина имаш кисти или това са просто фоликули. Важно е й кой и как ти е правил лапароскопията. При недобра операция, често има рецидив. Не че при добре направена не се среща, но шансът е по-малък. Бих те посъветвала да отидеш при добър специалист, който наистина да види дали имаш кисти и да прецени дали си за операция. Защото често пъти се получава безсмислено хоцдене по лекари и излишни манипулации, като освновните причини са две - незнаене на лекарите какво точно виждат (некомпетентност), както и желание да си осигурят работа.
Мога да препоръчам изключително добър диагностик, с много опит и най-важното - адски коректен. Ще ти каже нещата точно както са, без да си измизсля допълнителни и ненужни манипулации. При нужда (дано не ти се налага) - изключително добът лапароскопист (от личен опита казвам, правил ми е пластика на спукана тръба, която после функционираше).

Здравей,
Много благодаря за съвета. При избор на лекар за първата операция изчетох изключително много неща и се спрях на болница Надежда в София при добри специалисти.
Все пак възможно ли да ми изпратиш координати на въпросните лекари?
Благодаря! 😊

# 698
Никой не може да ти гарантира, че пак няма да се появят кисти.

# 699
Здравейте,
Благодаря! 🍀

Здравей,
Много благодаря за съвета. При избор на лекар за първата операция изчетох изключително много неща и се спрях на болница Надежда в София при добри специалисти.
Все пак възможно ли да ми изпратиш координати на въпросните лекари?
Благодаря! 😊

Здравей,

Само да кажа, че е хубаво да си много внимателна с клиника Надежда. Имат страхотна апаратура и условия, но за лекарите се чуват противоречиви мнения. По принцип би могло за всеки да се чуе и добро, и лошо, но там сякаш надделяват не толкова позитивните. Често срещано оплакване е, че основната цел е да се постигне бременност, без оглед на това какви последствия ще има за организма на жената. Предприемат се излишни манипулации, свръхстимулиране - все неща, които в дългосрочен план имат негативни последици за една част от пациентките. Печалбата и инвитро-успеваемостта се слагат някак най-отпред, а останалите неща се  неглижират. Отделно, там определено не са най-добрите лапароскописти. Добри са, но за по-конвенционални интервенции, в които не се изисква чак толкова познания и опит.

И още нещо, ако пак са ти се появили кисти и пак ти препоръчват операция, задължително се консултирай с добър специалист, задължително! Най-малкото, за да си сигиурна, че е така.

Лекарят, при който аз ходя, е от Майчин дом, д-р Ангел Налбански. Препоръчвам го силно. Ако той каже, че е необходима лапароскопия, не се колебай. Наистина си разбира от работата и е много съвестен.
Пействам линк с малко информация за него - не е много, но пак може да се придобие някаква представа с какво се замнимава. Оттам може и час да се запише:

https://superdoc.bg/lekar/d-r-angel-nalbanski-dm-6778

Успех!

# 700
  • Варна

Здравей,

Само да кажа, че е хубаво да си много внимателна с клиника Надежда. Имат страхотна апаратура и условия, но за лекарите се чуват противоречиви мнения. По принцип би могло за всеки да се чуе и добро, и лошо, но там сякаш надделяват не толкова позитивните. Често срещано оплакване е, че основната цел е да се постигне бременност, без оглед на това какви последствия ще има за организма на жената. Предприемат се излишни манипулации, свръхстимулиране - все неща, които в дългосрочен план имат негативни последици за една част от пациентките. Печалбата и инвитро-успеваемостта се слагат някак най-отпред, а останалите неща се  неглижират. Отделно, там определено не са най-добрите лапароскописти. Добри са, но за по-конвенционални интервенции, в които не се изисква чак толкова познания и опит.

И още нещо, ако пак са ти се появили кисти и пак ти препоръчват операция, задължително се консултирай с добър специалист, задължително! Най-малкото, за да си сигиурна, че е така.

Лекарят, при който аз ходя, е от Майчин дом, д-р Ангел Налбански. Препоръчвам го силно. Ако той каже, че е необходима лапароскопия, не се колебай. Наистина си разбира от работата и е много съвестен.
Пействам линк с малко информация за него - не е много, но пак може да се придобие някаква представа с какво се замнимава. Оттам може и час да се запише:

https://superdoc.bg/lekar/d-r-angel-nalbanski-dm-6778

Успех!

Изобщо не съм съгласна да се правят такива заключения за докторите в Надежда, манипулации, негативни последици за пациенти и т.н
Вие била ли сте пациентка на Надежда,  правена ли ви е лапароскопия там за да правите такъв генерален извод за докторите? Защото аз съм била и съм доволна от професионализма, отношение и всичко.
Оставете момичето сама да си избере лекар и да си прецени плюсове и минуси на всяка клиника

# 701
mary_123: Изобщо не съм съгласна да се правят такива заключения за докторите в Надежда, манипулации, негативни последици за пациенти и т.н
Вие била ли сте пациентка на Надежда,  правена ли ви е лапароскопия там за да правите такъв генерален извод за докторите? Защото аз съм била и съм доволна от професионализма, отношение и всичко.
Оставете момичето сама да си избере лекар и да си прецени плюсове и минуси на всяка клиника
[/quote]

@mary_123  Ако сте прочела добре поста ми, ще видите, че не правя чак толкова "генерални" изводи. Вие при всички доктори ли сте си правили лапароскпия? Знаете ли колко пациентки на Надежда раждат накрая в Майчин дом и защо? Знаете ли колко пациентки на Надежда после не спират да ходя по лекари, операции, имат кисти и прочее? Както казах, болницата е много хубава, с много хубава апаратура и чудесни хотелски условия. Любезен екип, грижовни, усмихнати - рядко друга болница може да се похавли с такива. Професионалните качества на персонала обаче са съвсем друго измерение и нито Вие, нито аз можем да ги преценим компетентно, тъй като не сме лекари. Аз съдя по мнения на познати, както и на други лекари. Вие явно, от личен опит. Имали сте късмет да попаднете на читав лекар. Което е супер. Доста другио не са имали Вашия късмет. А момичето, което пита за мненищя и съответно получава тракива, прави именно това, което Вие препоръчвате - само си избира лекар по начин, който в тозо форум е възможен. А именно, чред допитване. Включително и Вие се давате мнението.

# 702
И какво общо имат инвитро процедурите с кистите на жената?
Тук май почнахме да пишем колкото да се намираме на приказки.

# 703
Здравейте,
Благодаря! 🍀

Привет Simple Smile!

И според мен трябва задължително да се направи консултация с още един специалист, за да се потвърди диагнозата. Може да се предложи лечение, без лапаро...??

# 704
Здравейте момичета, на 30.07 ми правиха лапаро-хистероскопия за премахване на септум на матката. С 3 спонтанни аборта съм и се съмняваха, че се дължат на двурогата матка. След операцията лекарката ми каза, че в стремежа си да разшири максимално матката я е перфорирала и я е зашила след това. Имате ли представа за колко време се възстановява стената на матката и кога може да се започне стимулация за инвитро след такава манипулация?

Общи условия

Активация на акаунт