Декемврийче мина килограмче вече, наближава срещата с малкото човече

• 37 639
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Да, щом кръвотока е добър няма нужда от аспирин протект.
Аз пия аспирин протект заради тромбофилия и завишен фиброноген.
Казаха ми , че има и друг вариант - фраксипарин, но ме оставиха на АП.

АП и Фраксипарин се пият за различни неща, но се допълват при тромбофилия. Хепаринът разрежда кръвта, а аспиринът влияе на дебелината и дебита на кръвоносните съдове, ако помня правилно. Важното е да се следим и да не взимаме лекарства, от които нямаме нужда. С хепарина има профилактични дози, които не вредят, но с аспирина не е така и може да е опасно ако се пие без нужда.

# 361
Момичета, да споделя един трик. Като не усещате бебето и кротува, изпийте една голяма чаша вода и легнете за малко по гръб. Ще започне да мърда човечето 😉

За нощното сменяне на памперси  - не съм сменяла и с двамата, защото иначе се разбуждаха и ревяха неистово по нощите. Много страшно им се виждаше. Само в редките случаи, ако нещо са се оакали много 😉 Иначе мажа обилно с кремче дупето и после сменям на сутринта. Не е имало проблем с изприщване и тем подобни.
В тази връзка горещо препоръчвам Sudocrem. Много добре изолира влагата от кожата и маха и пъпчиците, ако нещо се изрине бебо.

# 362
Момичета, аз днес бях на трета фетална при друг лекар. Освен, че бебето изостава и е малко, ми каза също как има лека мултикистоза на двата бъбрека. Уж не било нещо, за което да се притеснявам, ноо не ми се получава.. някой запознат по темата?

# 363
Да, щом кръвотока е добър няма нужда от аспирин протект.
Аз пия аспирин протект заради тромбофилия и завишен фиброноген.
Казаха ми , че има и друг вариант - фраксипарин, но ме оставиха на АП.

АП и Фраксипарин се пият за различни неща, но се допълват при тромбофилия. Хепаринът разрежда кръвта, а аспиринът влияе на дебелината и дебита на кръвоносните съдове, ако помня правилно. Важното е да се следим и да не взимаме лекарства, от които нямаме нужда. С хепарина има профилактични дози, които не вредят, но с аспирина не е така и може да е опасно ако се пие без нужда.
Аз казвам това само, което са ми казали.
Аспирин протект ми е изписан от АГ, иначе никига не биг си позволила да пия лекарства на своя глава. Дори когато не съм бременна избягвам приема на лекарства без да го обсъдя с личния лекар.

# 364
  • Димитровград
Момичета, аз днес бях на трета фетална при друг лекар. Освен, че бебето изостава и е малко, ми каза също как има лека мултикистоза на двата бъбрека. Уж не било нещо, за което да се притеснявам, ноо не ми се получава.. някой запознат по темата?
От къде си?

# 365
sladkatakakа, в София живеем, но съм от Пловдив

# 366
  • София
JY, аз нямам идея какво е това, но щом са ти казали, че няма място за тревога се опитай да си спокойна. Чувала съм за бебета родени и с кистички в мозъка, които изчезват за няколко месеца. Аз на твое място бих търсила още едно мнение от Сигридов, който е голям специалист в такива случаи. Ти при кого ходи? На какво казаха, че се дължи изоставането на бебето?

# 367
  • Димитровград
sladkatakakа, в София живеем, но съм от Пловдив
Щях да ви кажа един лекар да отидете при него за фетална, защото това му е специалността, но той е в Пловдив.

# 368
Лаленце, чувала съм за Сигридов, но знам, че много се чака за него. В Св. Петка приема нали? Може все пак да се пробвам да се запиша.
Иначе, този път ходих в Пловдив при Троянчев уж за второ мнение по изоставането. Принципно се следя в Токуда и там също бях на фетална, но не ми казаха нищо притеснително. Колкото до това защо изостава - до сега не можаха да видят причина - кръвоток, плацента, пъпна връв, всичко е нормално.

# 369
  • Димитровград
Сигридов не е специалист фетална морфология. В България специалистите са 6 на брой, които са учили 3г. в Англия при основателя на феталната морфология. Единия доктор е в Пловдив другите са в София. В София знам Стратиева а в Пловдив аз ходя при него Д-р Борис Стоилов. Затова попитах от къде си.

# 370
Ако са казали, че всичко е наред, по-добре не се притеснявай до колкото е възможно.... Ето, аз самата съм пример за бебе, с киста в главата по рождение, а разбрахме за нея едва, когато навърших 21 и то случайно. Да чукам на дърво си стои в норми и дори забравям за нея.

# 371
JY, знам че е трудно да не се притесняваш, но гледай от другата срана- ако имаше нещо наистина притеснително, лекарите щяха дс ти кажат. Знаеш, че не пропускат. За теое успокоение да споделя, че на синът ми му бяха открили кистичка в главата на ФМ и доц. Томова, при която ходех тогава ми каза да не се притеснявам и  че ще се резорбира. Аз естествено се шашнах като теб, но в крайна сметка след раждането кистата я нямаше при трансфонтснелнатс ехография. Вдичко ще е наред.
А изоставането- на моя приятелка бебето й все изоставаше и беше малко и като тръгна да ражда едва роди нормално, защото беше около 3.800 кг. Това е апаратура, не винаги засича правилно.

Бих препоръчала проф. Марков за ФМ, ако искаш още едно мнение. Той само с това се занимава и има богат опит.

# 372
JY,  аз ще звънна да видя дали има часове за Марков, че знам и че при него е лудница... Не знам, но от вчера не мога са спра да мисля как бебка не расте и какво точно ще се случва от тук нататък:( не знам как ще изкарам 20 дена до следващия преглед. Ти беше споделила, че след протеина и терапията бебчето наддава, нали? Може би е на периоди.. При мен последните 2 седмица мериха 4 различни лекари, защото бях в болница и сега ми е каша не мога да разбера има ли наддаване или не

# 373
Момичета, много ви благодаря! Много е хубаво, че така може да си споделяме и обсъждаме.
Elita85 - да, миналата седмица следящият ми лекар беше установил, че с терапията бебето вече си е наваксало. Но вчера, на второто мнение ми казаха, че изостава даже с повече отколкото първия път. Утре пак съм при моето АГ, ще видим какво ще каже.
Съгласна съм с другите момичета, че това е техника и зависи кой как мери, така че гледам да не се тормозя твърде много с това. Ще кажеш ли как вървят часовете при Марков като се обадиш?

# 374
Момичета, много ви благодаря! Много е хубаво, че така може да си споделяме и обсъждаме.
Elita85 - да, миналата седмица следящият ми лекар беше установил, че с терапията бебето вече си е наваксало. Но вчера, на второто мнение ми казаха, че изостава даже с повече отколкото първия път. Утре пак съм при моето АГ, ще видим какво ще каже.
Съгласна съм с другите момичета, че това е техника и зависи кой как мери, така че гледам да не се тормозя твърде много с това. Ще кажеш ли как вървят часовете при Марков като се обадиш?
Тъкмо звъннах, първата опция беше за 22-ри, искаше ми се по-рано, но...
Точно това е, че всеки мери различно, аз се притесних, защото моето АГ мери вчера, а определено на нея и имам доверие в меренето и апаратурата...
JY - ти в коя седмица си?

Общи условия

Активация на акаунт