Декемврийче мина килограмче вече, наближава срещата с малкото човече

• 37 120
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Добро утро! Майчета, коя от вас ще ражда в Пловдив и къде?
Аз също съм от Пловдив и живот и здраве ще раждам в Окръжна. Също без избор на екип и лекар, там никой не познавам като лекар. Даже и вип стая няма да си взимам, мисля, че парите за вип-а ще отидат към по-д-бро предназначение. Имах приятелка, която роди там август месец и беше във вип стая - отношението не и беше харесало, но то според мен зависи на кого ще попаднеш, като човек от персонала.
Zlatka, ти в Торакс избрала ли си си лекар, при когото да раждаш? Аз се следя там по ЗК, но реших да раждам в Окръжна, заради неонатологията.

# 646
  • Пловдив
solenka Аз се следя там при д-р Видева и при нея ще си раждам.

# 647
Добро утро, момичета!
Аз още не съм се ориентирала къде ще раждам, все ми се струва, че има време.

Вчера бях на преглед, всичко е наред, бебето го измериха 2100 Flushed ( 30 г.с. И 3 д.). Викам, бре, много е наддало, вярно, че всеки ден ям извара, ама чак пък толкова...Аг изкоментира само, че ако има отклонение в теглото, то ще е до 100 гр.  Естествено,  въпреки кг то още не е узряло.

Ауу, мацки, много сте хубави с тези коремчета! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 648
Хи хи, утре влизам в 31 седмица 😍

# 649
  • София
Elvinaa, ти сега си в 31ва седмица, утре я завършваш Wink От в другиден си вече в 32ра Simple Smile

# 650
Elvinaa, ти сега си в 31ва седмица, утре я завършваш Wink От в другиден си вече в 32ра Simple Smile
Ох, като се замисля си права. 😂 Мен тези седмици малко ме объркват. Аз съм си свикнала 1 месец, 7 месец и тн 😂
Простете невежеството ми. 😒

# 651
  • Варна
Мамчета ,
Не ми върви. Тръгнах на ден на отворените врати в болницата в която съм решила да раждам - е не намерих място да паркирам. Отказах се. Спрях до един магазин да проверя за нощници - стъпах накриво и резултата :
скъсани нови дънки , 30 мин плакане от паниката да не съм направила нещо с бебка , милион псувни колко съм саката ... и въобщеее . За капак на всичко в цяла Варна зарядно за Айфон не можах да намеря , та се наложи да си купя от Джъмбо само кабел .... Каръшки ден .. Надявам се при вас да е било по - добре ... 

# 652
Мамчета ,
Не ми върви. Тръгнах на ден на отворените врати в болницата в която съм решила да раждам - е не намерих място да паркирам. Отказах се. Спрях до един магазин да проверя за нощници - стъпах накриво и резултата :
скъсани нови дънки , 30 мин плакане от паниката да не съм направила нещо с бебка , милион псувни колко съм саката ... и въобщеее . За капак на всичко в цяла Варна зарядно за Айфон не можах да намеря , та се наложи да си купя от Джъмбо само кабел .... Каръшки ден .. Надявам се при вас да е било по - добре ... 
Ух, много неприятно. Sad  Пожелавам  ти раничката да мине бързо и да не те боли. Майната им на дънките, важното е ти и бебето да сте добре.
Прегръдки!

# 653
  • бургас
Имах уговорка с АГ за болничния. Тръгваме с ММ и какво да видим- колата я няма! Вдигнали са я. Отиваме с такси да си я вземем, но омг 100лв.!!!  Отиваме до най-близкия банкомат- не работи. Заваля дъжд. Втори банкомат - дълга опашка. Вир вода, взехме си колата. Бях убедена, че амбулаторната карта (или както там се казва) е в колата, да ама не! Айде обратно вкъщи, намерихме я. Отиваме при док един час по-късно...
Добре, че поне той ни изчака, иначе щях да се гръмна.
Каръшки ден отвсякъде Sad  не си сама, дано ти мине бързо Hug

# 654
Здравейте! Мина моята ФМ днес. Госпожицата е добре, всичко е наред според доктора. Хубав преглед беше, гледахме я на 4Д накрая, тя спеше почти през цялото време. В началото си ядеше крака, после ръката, а накрая прави муцки и се оплези.
Плацентата ми потвърдено и от този доктор вече е първа степен, но както стана ясно това е нормално.
Снощи съм ставала поне 6-7 пъти до тоалетната, натиска яко тази девойка, главично си е застанала доста отдавна.

# 655
Честито за хубавите новини, Applegarden!
Mihaela Vasileva, важното е, че сте добре с бебчето! Да няма вече такива работи!
Аз пък ви мрънках за моите изследвания. Резултатите от новите такива са ....нищо общо с онези! Пуснах в друга лаборатория. Изобщо не е трябвало да пия желязо. Сега е над горна граница. Обаче утайката и левкоцитите ми са доста завишени и ми изписаха антибиотик.

# 656
S and M, моето СУЕ и левкоцитите също си вървят завишени през цялата бременност, но и дума не е ставало за антибиотик. АГ и личната ми лекарка смятат, че това е нормално през бременността и не изисква лечение. Все пак може би има значение колко точно са завишени, знам ли...
Mihaela Vasileva, много добре те разбирам, защото в 5 месец се пльоснах жестоко, посиних си краката, ръцете, за щастие опазих корема, но синините ми дори с мазилото минаха чак на 15-20 ден.
Златна Ябълка, големи премеждия си имала и ти, добре, че накрая всичко е приключило успешно.

# 657
  • София
S and M, колко ти е стойността на СУЕ? При мен последно беше 30 и също се притесних, но всичките доктори ми казаха, че при бременност СУЕ не се следи. От статии в нета намерих това:

Скрит текст:
При бъдещите майки след четвъртия месец на бременността СУЕ започва да расте и преди раждането може да достигне до 55 мм/ч. След раждането в рамките на три седмици стойностите се нормализират. Причината за това отклонение е повишеното ниво на кръвната плазма, както и по-високите стойности на холестерина и глобулините.

СУЕ при жени, при бременни, при цикъл
При здрави жени нормалните стойности на СУЕ зависят на първо място от възрастта. Така например при момичета под 13 години те са 7-10 мм/ч, при подрастващи момичета са 15-18 мм/ч, при жени във фертилна възраст 2-15 мм/ч, при жени над 50 години от 15 до 20 мм/ч.

Стойностите на СУЕ в женския организъм се колебаят в зависимост от физиологичните промени, които протичат в него. Възможно е личният лекар да препоръча такъв тест, ако негова пациентка се оплаква от липса на апетит, главоболие, болка в раменете и шията, от болки в зоната на малкия таз, ставни болки, безпричинна загуба на тегло.

При бременните жени например показателите за СУЕ са пряко свързани със стойностите на хемоглобина. Има значение и такъв показател, като килограмите на бъдещата майка. Така например слабите бременни жени обикновено имат СУЕ през първата половина на бременността в граници 21-62 мм/ч, а през втората половина 40-65. Ако обаче бременната тежи значително повече, стойностите съответно са 18-48 и 30-70.  Разбира се, след раждането тези показатели влизат в норма, ако не е налице някакво заболяване. Отклонения се получават и по време на месечния цикъл.

Да обобщим: поради хормонални и физиологични промени по време на цикъл, бременност, раждане, кърмене и в менопауза, женският организъм често претърпява качествени и количествени промени в съдържанието на сухите съставки на кръвта. Понякога за кратко време е възможно да се получи разлика в стара и нова стойност от порядъка на 25 мм/ч.

От тук: https://www.lekar.bg/2017/04/23/%D1%81%D1%83%D0%B5/

# 658
Mihaela Vasileva, такова падане с охлузна рана преживях и аз,само, че раната ми е доста по дълбока и вече 10 ден не минава. Ходих на лекар заради нея, че беше се инфектирана. Но при падането стресът е по голям заради мисълта за бебечетата,знам какво си преживяла, аз даже захарта вдигнах от притеснения. Важното че си добре и бебето и то. Относно Суе-то, то ми е 36 и доктора каза, че така е при всички бременни. Малко ни остана, не се притеснявайте.

# 659
Благодаря за коментарите! Моето СУЕ е 68, а левкоцитите ми са 15. Ще видя как върви настинката и утре. Взех АБ, но не го изпих. Но от два месеца не съм оздравяла. Сякаш недоизлекувана вървя и при най-малкото се обостря.
Днес ми взеха и микробиология за всеки случай, другата седмица съм на последната фетална морфология. Нямам търпение да видя бебчето.
За СУЕ-то ми казаха, че е увеличено при бременност, но не чак толкова като моето. Личния лекар предполага вирус, но антибиотика ми го изписа гинеколога. На него му имам пълно доверие за разлика от лабораторията, която ми правеше изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт