Съжителство при раздяла

• 13 513
  • 151
  •   1
Отговори
# 105
Тцтцтцтц ... виж ги ти хиените. Simple Smile

# 106
Благодаря на всички за съветите и добронамереността! В ситуацията, в която се намирам е разбираемо защо не ползвам собствения си фейсбук профил и имена. Не очаквах след публикацията ми тук във фб профила на моята приятелка да се получат толкова много покани/съобщения от мъже. Определено, това не стои на дневен ред в живота ми в момента.
Това са глупост мадам. Който иска анонимност е с ник а не с фейсбук името и снима на приятелката си, че и да го обявява.

# 107
  • София

Значи само и само за да му е гадно на мъжа, за да не се шляе, жената трябва да води някакви безумни войни с бюрокрация, адвокати и съдилища? Типично по български - може на мен да ми е зле, важното е и на другия да му е зле! Като е толкова прост, нека си живее така желания ергенски живот на 50 години. Жена му даже и да иска да му налее акъл, е късно, а и няма смисъл. Разбирам да беше някакъв със стабилна работа и доходи, или пък децата да са малки и да има още много време, докато пораснат, тогава да се пробва. Ама той е беден като мишка (официално), а децата вече са на възраст, в която сами могат и трябва да се грижат за себе си. За какъв ... й е на авторката цялата тая галимация от упражнения? Я да си гледа живота. Един човек ако иска да е баща, ще бъде такъв и без съдебна призовка.

Не, не значи.
Жената има нужда от всяка стотинка. Като го осъди за издръжка и назад, ще си я получи от Общината, която ще си търси парите от мъжа.
Какво е това безхаберие и  примирение, което предлагаш?
Значи, дай всеки да ти с..ре на главата, а ти от висотата на липсата на самочувствие като човек, да му прощаваш всичко и да се лишаваш от всичко?
В тоя живот има неща, които са " ако иска", но и други, които са "трябва" и не бива да се бърка едното с другото.

# 108
  • Варна
Тя авторката май към настоящия момент все още не е разведена. Малко трудно ще получи издръжка за минал период.Къде съм предлагала безхаберие, прошка и лишение от всичко? Както и да е, аз си казах мнението по темата и се обосновах достатъчно подробно. Вие, естествено сте свободни да си имате друго мнение, не ви задължавам да се съгласявате с моето.

# 109
да не търсиш издръжка от жив баща, си е направо престъпление спрямо детето ти или децата ти
безхаберие и простотия
тези деца растат и имат нужда от много неща
този " баща" ги е създал , и в момента, в който реши , че не ги иска , си плаща поне част от издръжката / защото тя се поделя между двамата родители/ - дали ще са 127лв минимални или ще спечелиш повече, дали ще ги вземаш от Общината, няма значение- ще купиш обувки на децата с тях
защо ги жалите , това винаги  ме е изумявало
щом жената може да работи , доста често и на две места и да опъва каиша, за да храни тези деца, не виждам причина , освен ако мъжът не е болен, или инвалид, да не работи и да си плаща , освен мързел и нежелание
като чуя - че се унижаваме за жалка издръжка и направо ми призлява
за мен сумата от 160лв е необходимост
/ само вчера съм напазарувала дрехи за 150лв за 5 годишен/ , а за по нататък не ми се мисли
и това при положение, че приятелки ми дават дрехи и обувки, но не мога да го пращам на градина със износени неща- нали?
това дете яде, отоплява се, облича се, ходи на рожденни дни на приятелчета, има лични празници, боледува, не знам как я мислите отстрани, ама да ви кажа и то от опит, че издръжката е необходимост

# 110
Горе главата децата няма да са все малки.Всичко с времето си

# 111
  • София
Горе главата децата няма да са все малки.Всичко с времето си

И те не са, авторката е написала на колко са.

# 112
  • Варна
Ехоо какви деца? Тук говорим за 18 годишни младежи, които много скоро ще тръгнат на работа. Издръжката от общината се полага само до навършване на пълнолетие, мисля.
Няма нужда да изреждате какви задължения имат бащите, на всички ни е ясно, само че в случая мъжът на авторката никакъв баща не е. Та той яде пред тях и не си дава от храната! Такива хора родителите си биха продали за пари.

И аз говоря от опит. То е ясно, че всеки лев е необходимост. А на вас ясно ли ви е, че здравето и спокойствието са по-голяма необходимост?

# 113
ами здравето и спокойствието не зависят ли от парите?
аз не съм спокойна ако не мога да купя на детето си елементарни неща
дадох й вече съвет да се разведе, дъвчем едно и също
с решението за развод автоматично се постановява и издръжката
това,че са големи не означава , че ако са студенти той не дължи издръжка
само,че там вече мисля че е доброволна
затова и я посъветвах да се консултира с адвокат

# 114
От Общината никога не дават цялата издръжка, а по около 60 лева месечно.

# 115
  • Варна
Авторката ако не може да купи елементарни неща сега, 100 - 200 лв издръжка едва ли ще й преобърнат финансовото положение. Здравето и спокойствието зависят от много фактори, не само от пари.

# 116
няма да й преобърнат нищо, никой не разчита само на издръжката, ако е нормален и има глава на раменете си
но тя е необходимост
аз с нея покривам таксата за детска градина и извънучебните дейности
всичко останало му осигурявам сама
здравето зависи от спокойствието, а спокойствието зависи от финансовото ти състояние
ако си постоянно притеснен за пари, не си спокоен, съответно- не си и здрав

# 117
Ако майката опрощава издръжката на бащата, реално ощетява децата си, защото тези пари са техни и тя ги лишава. И едни маратонки да са, все е някаква помощ. Сега имат една учебна година,  9 месеца по 200 лв са 1800 лв,  толкова ли са й излишни? Вие така ли ги  подминавате?

# 118
  • Варна
Ако трябва да дам половината за адвокат и да си губя времето, да, ще ги подмина. И то няма гаранция, че ще ги получа накрая. По-скоро като последен опит за човешки взаимоотношения бих поговорила с децата сами да говорят с баща им и да му кажат, че имат нужда от това и онова. Ако баща им пак се прави на приятно разсеян, майната му. Децата сами ще си направят изводи за него и сами ще се отдалечат от него, и от цялата работа той ще загуби.

п.п. Предпочитам така, от колкото да плаща някаква смешна издръжка насила и после да се фука как се "грижи" за децата и да има претенции.

# 119
Съпругът няма право да изгони съпругата от жилището ,в което живеят и се нарича "семейно". Единственият начин е, ако се разведат. Независимо, че жилището е на негово име. Тя няма дял от него, но има правото да живее в него. За децата важи същото до определена възаст, но не знам докога.
Това, че авторката има такова право, не значи, че това е по-добрият вариант. Но, ако не се биете, живей там, и намали разходите. А децата могат да учат висше, като се позакрепят финансово.
И моят съвет - не се изнасяйте преди консултация с адвокат!

Общи условия

Активация на акаунт