При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение

• 48 096
  • 671
  •   1
Отговори
# 480
да се отчета и тук- вчера бяхме 220гр и днес следобед ни изписват

# 481
  • Sofia
Честито Deni, толкова си е хубаво да си вкъщи, а и вече с бебока си е цяло приключение.
Мамиии, темата съвсем замря, много сме ангажирани с тия мъници, ама някак ми липсвате.
Какво ползвахте за колики? Нашите за сега не са силни, давам lefax и omnibiotik panda, но приятелки са ми казвали, че е до време и трябва да се сменят капките?

# 482
 Минахме през пробиотик (BioGaia), пробвахме и лактаза(Colief), сега сме на симетикон(Infacol). Май че е най добре с него.
 Обаче бебока като цяло не е поспалив. Дали е от коликите не знам. През деня половината време между храненията е буден. Или се разглежда или се присвива и плаче. Питах педито каза, че не е обичайно. Има ли други такива бебоци Hug

# 483
Минахме през пробиотик (BioGaia), пробвахме и лактаза(Colief), сега сме на симетикон(Infacol). Май че е най добре с него.
 Обаче бебока като цяло не е поспалив. Дали е от коликите не знам. През деня половината време между храненията е буден. Или се разглежда или се присвива и плаче. Питах педито каза, че не е обичайно. Има ли други такива бебоци Hug

И ние сме така с будуването през деня. Иначе ние сме с много силни колики, даваме пробиотик БиоГая а за капките минахме през Инфакол /английски/, Колийф /от него май имаше добър ефект/, после Инфакол, но български който върна нещата в изходно положение и от вчера давам Лефакс.

Ние сме в друг филм снощи търчахме до спешния кабинет и май сме с херния. Чакам личната да отиде на работа и ще ходим да го види и за направление и после не знам на къде ще хващаме Стара Загора, Бургас или София.

# 484
  • Sofia
Ние също сме така сутрин, от към 6:00 до 10:00 е неспокойна, моята педиатърка обаче каза, че това си е от коликите, нетипичнен е часът, но нея явно си я мъчат сутрин, само където не реве, мрънка и се върти, разглежда.
Аз обаче все съм си в паника с това обличане, така и не разбрах как трябва да е навън, май много я навличам, вие как ще ги облечете за разходка, примерно днес на 12 градуса?

# 485

И ние сме така с будуването през деня. Иначе ние сме с много силни колики, даваме пробиотик БиоГая а за капките минахме през Инфакол /английски/, Колийф /от него май имаше добър ефект/, после Инфакол, но български който върна нещата в изходно положение и от вчера давам Лефакс.

Ние сме в друг филм снощи търчахме до спешния кабинет и май сме с херния. Чакам личната да отиде на работа и ще ходим да го види и за направление и после не знам на къде ще хващаме Стара Загора, Бургас или София.
А как решехте,че може би е с херния?

# 486
Ние бяхме на биоамика и биогая. Сега давам биогая и Инфакол, дано да има ефект, само че качели от Инфакола се запича. Усещам я как се напъва и плаче като ака и акото е малко по твърдо от преди. Извинявам се за подробностите. Дохранвам я с Хипп, но не мисля че е от него защото започна това след даването на капките. Преди тях си акаше нормално, не я усещах кога е напълнила памперса. Сега всички в къщи разбираме... 😟

За обличането- както си седи в къщи с боди с къс ръкав, отгоре обикновенно е с памучно гащеризонче  или клинче и блузка. За вън й добавям мъхестия гащеризон от HM, който обсъждахме доста по назад в темите, доста мами си бяха взели от него. Плюс шапка и така в количката, завита с одеялце и покривалото от самата количка слагам. Не знам.... и аз се чудя ок ли е, не е ли? Мисля, че по нататък ще сменим само гащеризона с дебел зимен.

Мами, редактирам се понеже се сетих да ви питам, кога си позволихте с бебето да отиде на място като Кауфланд, Лидл? Имам предвид малко по обществени места. Като излизаме за разходка също е обществено място, но имам предвид затворени места или пък мола да речем. Таткото пазарува със списък, но ми се ще и аз да изляза с малката. На 25 дни сме ние.

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 14:32 от Nelly1992

# 487
  • Beyond the stars
Нашият младеж през деня си се кокори доста и не му се спи. Педиатърката каза, че след като е спокоен и нищо не го боли значи детето просто не му се спи.
За обличането - вкъщи е с боди с късо ръкавче и ромпърче с дълго. За навън, днес излизахме на слънце и към 15-6 градуса, водя се по мен - аз съм по суитчър, той е с домашните дрехи + плътен суитчър с качулка, терлички и одеалце. Имаме плюшено космонавтче, като е облачно и по-хладно сме с него, и съвсем зимен космонавт за студеното време остава.
За сега съм го водила в Еконт, Лидл и квартален детски магазин Blush Тоз уикенд може би ще се наложи да идем до Практикет или нещо подобно.

# 488
  • Sofia

В такъв тип гащеризончета ли ги слагате?

# 489
И бебка трудно спи заради коликите.
Постоянно иска да е гушната,  а аз почти нищо не мога да свърша.

# 490
  • Beyond the stars

В такъв тип гащеризончета ли ги слагате?

Това е нашият

# 491
  • Варна

И ние сме с мекичко гащеризонче, затова време мисля е идеално.

Относно коликите, Самуил си спи като ангелче, не реве, не пищи, много спокойно бебе, обаче педиатърката ми казва вече два пъти, че има колики като го слуша по коремчето със слушалка и казва, че има бурна перисталтика. Наистина доста си пръцка, често ака, но него не го притеснява. Каза да давам Колийф, още не мога да взема решение кое е добре в случая, след като бебето се чувства добре. Единствено, той като е недоносен има лека пъпна херния и заради газовете в коремчето изпъква допълнително. Има ли други бебета с подобна история? А капките как успявате да ги давате всеки път? Голяма ми е галимация да цедя по 5-10 мл кърма на всяко хранене и да давам преди кърмене. Нощем абсурд, той си спи и в полусън ядем, то и аз спя честно казано и не можеш да не накараш да стана.. А после млякото го давам със спринцовката на нурофена

# 492

И ние сме с мекичко гащеризонче, затова време мисля е идеално.

Относно коликите, Самуил си спи като ангелче, не реве, не пищи, много спокойно бебе, обаче педиатърката ми казва вече два пъти, че има колики като го слуша по коремчето със слушалка и казва, че има бурна перисталтика. Наистина доста си пръцка, често ака, но него не го притеснява. Каза да давам Колийф, още не мога да взема решение кое е добре в случая, след като бебето се чувства добре. Единствено, той като е недоносен има лека пъпна херния и заради газовете в коремчето изпъква допълнително. Има ли други бебета с подобна история? А капките как успявате да ги давате всеки път? Голяма ми е галимация да цедя по 5-10 мл кърма на всяко хранене и да давам преди кърмене. Нощем абсурд, той си спи и в полусън ядем, то и аз спя честно казано и не можеш да не накараш да стана.. А после млякото го давам със спринцовката на нурофена
Аз като давам капките за колики не се цедя толкова, може би 2-3 мл и после с капкомер му давам.

# 493
Цедя с помпата в едно дозаторче от сироп 10мл и слагам капките вътре. Това на всяко хранене. С баткото помня, че на ръка цедях в една лъжичка и капех в нея, но сега нищо не мога да изцедя на ръка. Последните капки давам в 22-23ч. и на следващото кърмене в 3ч. не давам, само инфакол цръцкам, защото е лесен. Лошото е, че от 3ч до 7ч сутринта е нервна, напъва се. Не знам и аз как да го измисля хем да не ставам, хем да давам капки. Те трябва и в хладилника да стоят, не става да си наредиш всичко на нощното шкафче.

# 494
От баткото знам от педиатъра че щом бебето бодърства спокойно без да плаче значи е добре и му стига кърмата. И нашата дребосъчка бодърства и си разглежда, днес ще я водим на първа консултация и ще видим дали ѝ стига млякото и наддава, малко се притеснявам. По принцип я кърмя на около 2 часа, тя си суче добре, само нощем имаме едно кърмене, дано да ѝ стига.
После ще пиша пак, поздрави на всички мами и бебоци Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт