Осми клас 2018/2019 - 2 Есенно минорно мажорно

• 47 212
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Чувства се добре, средата е дружелюбна. Надявам се да е мотивираща, но още е рано да кажа.
Той започна скептично, не защото има нещо, което не е наред, а защото с предишния клас се бяха превърнали в един организъм. Вечерта, преди първия учебен ден, седеше и разсъждаваше на глас, колко малка е вероятността да попадне в клас, с който да повтори стария модел. Радвам се, че дава шанс и новите приятели, надявам се.

# 211
   От два часа все почвам да пиша и все нещо ме отвлича.
  При нас средата е контролирана,една и съща в основата си от първи клас.След групичката ни се раздели в ПМГ и ПГПЧЕ,но децата си контактуват стабилно.От пети клас,класът е в този състав като сега,с 4 липсващи,а на тяхно място 2 нови деца.Но те за нашето градче не са нови,в смисъл непознати.Другата приятелска среда е от волейбола.
    От една страна е супер така,защото познавам родители,деца,семейства.С голяма част от мамите сме приятелки от сто години и когато има нещо тревожно не се притесняваме да си кажем и да се вземат мерки.Но от друга страна,така децата не се научават да се пазят сами,да преценяват хората.Аз лично,предпочитам да стоя настрана,привидно де,не се намесвам много в приятелства и контакти,но винаги съм на щрек.И винаги мога да разбера кога,какво,с кого.Дори и снощи водихме разговор по темата.
    С кака беше супер така-в което и кафене да седне,аз знам.После дискотеката я държаха наши семейни приятели,.Колко пъти сме чоплили семки с мацката на дъълги женски приказки и сме гледали на камерите какво става.Много обичах да изненадвам щерката с някое инфо,което тя е пропуснала.

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 12:28 от марулета

# 212
  • Варна
При нас, по лесния английски малко затегнаха нещата и вече отнемат по 25-30 стотни за една грешка на тестовете. Моят каза, ама аз съм свикнал да правя по една-две грешки, сега ще трябва и да внимавам какво пиша Simple Smile

# 213
Вчера мина входното по География, било ужасно, някакви реки незнайни, морета, абе нищо не направила:)
По Биология май каза, че било по-добре, но не й се говореше вечерта. По математика е в петък, ще е драма отново, предусещам.
Надявам се да се стегне, че доста лежерно го кара.
Снощи седна да пише домашно по математика, бяха им дали всички задачи от учебника, което ми хареса, и запецна на еднаквост на триъгълници. Подадох едно рамо, но наистина се надявам да разбере, че в  гимназията не  е като в  елитното основно. Трябва си доста повече четене, а те не са свикнали да си четат дори уроците в учебника, а само плана в тетрадката. Не знам как завърши с пълно 6 миналата година с едните планове....

За учащите в НПМГ, на вашите дали ли са им някакви препоръки за помагала и допълнителни сборници?

# 214
  • София
Алексова, ди мен не е достигнала такава информация. По моя инициатива взех сборника по мат към учебника, който се оказа дефектен. Joy

# 215
  • Sofia
Хубав разговор сте заформили в предните страници. Simple Smile
За езиците аз съм като Мечо Пух - колкото повече, толкова повече. Няма излишни знания. Дори и да не се използва езика, освен него се научава и за културата на говорящите го, оттам може да се задълбае и в други супер интересни теми. И на всичкото отгоре ученето на нов език забавя развитието на Алцхаймер. Smiley

На дъщеря ми много ѝ харесва към този момент в училище и така, както ми описва нещата, направо ѝ завиждам. Simple Smile Надявам се така да продължи в следващите пет години.

П.П. За произношението на думите на всякакви езици има един много готин сайт, който се допълва от потребителите: www.forvo.com

# 216
Да питам нещо различно, което не е свързано с учението Wink Вашите деца носят ли си личните карти непрекъснато в тях?

# 217
Алексова, ди мен не е достигнала такава информация. По моя инициатива взех сборника по мат към учебника, който се оказа дефектен. Joy

Аз купих друг, по-ми допадна, и сега чакам, но девойката казва, че явно след като минат входните ще кажат.
Да не би да не ползват такива, че много ще ме изненадат! Гледам, че по-големите продават разни сборници, затова и очаквам включване.

Иначе за средата- моята се движи с нейната си дружка от стария клас, по някой часове седи с момчета, но няма лоши коментари засега. Ходи с желание, но времето сутрин май не й стига .
 В неделя ще ходи на школа по химия, госпожата да ги готви за олимпиада/ явно е пожелала сама/.
По Философия мисля, че не й е допаднала материята, и госпожата леко странна. Но това е отзив от първи час, време има да го промени.

# 218
Да питам нещо различно, което не е свързано с учението Wink Вашите деца носят ли си личните карти непрекъснато в тях?
Не, откакто съм я взела стои  вкъщи в един шкаф.

# 219
  • София
Надявам се да се стегне, че доста лежерно го кара.
Снощи седна да пише домашно по математика, бяха им дали всички задачи от учебника, което ми хареса, и запецна на еднаквост на триъгълници. Подадох едно рамо, но наистина се надявам да разбере, че в  гимназията не  е като в  елитното основно. Трябва си доста повече четене, а те не са свикнали да си четат дори уроците в учебника, а само плана в тетрадката. Не знам как завърши с пълно 6 миналата година с едните планове....

Алексова, не сте само вие. След 8 години целодневно училище, наборката е като отвързана. Откакто е започнала учебната не е имало един ден, в който да се прибере след училище. Един! Unamused Директно отива да метлосва с приятели след часовете и то не за час-два. Ей го, вчера се прибра в 19:30ч. Но като е заредила едни шестици и нищо не мога да кажа. Frowning1 Мога де, ама няма как да го докажа.
Нашите входни минаха /с изключение на музика и ИИ/, че и оценките излязоха. И две оценки по испански имаме и чакаме трета.

Личната карта винаги е в нея.

# 220
Sanaka, нека разпускат, но да си гонят нещата. А не в 23ч да иска помощ, когато вече всички триъгълници са ми еднакви, по мои си вече признаци:sob:!

Оценки нямаме, не знам дали искам да ги видя, напрегнато ми е и на мен, а не трябва. Знам, че няма да се изложи.

Моят спомен е как получих първата си двойка в гимназията на контролното  на вектори, но мисля, че беше в 7-клас, когато се преместих в ПМГ. Та сега като го водях в учебника, спомените нахлуха отново. Но наистина разликата беше огромна между основното и МГ:)

Браво на твоето момиче!

# 221
  • София
Личната му карта си е в него, аз и затова бързах да я извадя, че не ми се плащат 200-300 лв глоба.
Моето, на фона на миткането в периода 5-7 клас, направо е супер стриктен. Подозирам, че момичетата имаха пръст в обиколките по моловете. Joy

# 222
  • София
Моите започват да се осаферчват в новото у-ще. Стават по-усмихнати. Социализират се. Вчера в 21 ч. ходих по тъмни доби да прибирам едната от р.д. Вече класовете им имат сблъсък с разни учители (по мое мнение децата са прави, ама все пак не съм била там Trollface). Към момента организационно 125-то vs СМГ e 1:0 в полза на "неелитното".
Текат входни, домашни, задачи, думи, думи, задачи, думи, думи, думи, задачи.... Към момента се справят - има баланс, има някакъв личен живот. Да, видим какво ще стане, когато започнат и курсовете по АЕ.
Отидоха днес да си видят старата класна. Много съм любопитна за резултата от тази среща.
По повод shkolo.bg  - не мога да ги закача, защото създателят на профила ми в у-щето на малката ме е писал само с фамилията по мъж, а навсякъде съм с 2 фамилии с тире. Освен това съм и мъж по пол Innocent. Като активират профила на малката за т.г., да им се обадя пак да ми поправят профила и да закачат и големите.
Ние л.к. и бележници още нямаме. Утре правят 14 г, та и истински л.к. трябва да се вадят. Мисля да натоваря баща им, че е по-гъвкав с раб.време.

# 223
  • Резерват "Северозапад"
Да се отчета и аз Laughing - борбата с информатиката продължава да е безмилостно жестока Mr. Green. За първи път виждам дъщеря ми да учи близо 2 часа...това и по времето на матурите не е било ooooh!. Отворила лаптопа и едновременно с това телефона, тетрадката и учебника и се опитва да вдене нещо...засега без особен успех Confused Днес почти се е скарала с госпожата, че нищо не разбира и получила отговор, че ще разбере нещата интуитивно Shocked. Ще ходи на школа, май. Записала се е на школи по математика, физика и химия...та сега може и програмиране по неволя да включи.
 Иначе е шапка на тояга - по всичко останало и е лесно, чакам да видя оценките от входните Wink, засега само една шестица по география.

# 224
Да се включа и аз с отчет за началото в АК - шаш и ужас. Всичко се  обяснява на английски. За нея е проблем, защото е учила немски , а англ. по 1 час в седмицата и то......,Добре , че лятото сама малко се образова. Имат много интересен метод за учене на думи -  например дават прилагателни на англ.език и те трябва да обяснят заначението на думата пак на англ. Пише някакви есета, даже с баща не можем да повярваме от къде извади тези думи Simple SmileSimple Smile. Освен домашните имат и да четат книга (по избор), като отбелязват всеки ден колко са прочели и какво са разбрали. Първите няколко дни беше овеселина нос , сега ми се струва малко по-спокойна. Иначе гърча е на ниво, ама тя си го знаеше.

Общи условия

Активация на акаунт