Осми клас 2018/2019 - 2 Есенно минорно мажорно

• 47 831
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Ъмм, тази година не учат ли по нова програма (различна от миналогодишната)? Thinking

При всички случаи е добре да си вземе и примерни тестове и по двата предмета и да се упражнява да ги прави за време. Така най-добре ще усвои формата на теста.  Има такива, които са съобразени с взетия към даден момент материал. Дъщеря ми миналата година ползва на Регалия. Първите тестове бяха от януари месец.

# 331
Да по нова програма са,но разликите са малки.За това ми е нужен съвет от вас.Голям избор има на издателства и материали а не ми се ще да залагам да количество а по скоро на качество.

# 332
  • София
По БЕЛ не са работили по конкретно помагало, а по МАТ- това на Коала прес, дето аз все й викам Пандата 🤔

# 333
viiikiii, да ви подаря ей това? Simple Smile
https://pedagog6.com/v2/index.php?option=com_content&view=ar … ura&Itemid=64
Добре е да има тестове по месеци, за да се упражнява взетия до момента материал.
За качество - няма кой да гарантира.
Всяка година МОН измисля нови качества  Twisted Evil

# 334
  • София
Добро утро. Идвам и аз. С първа двойка. При това - изненада. Когато е питала за какво е, учителят отговорил "Не знам."😫

# 335
  • София
Добро утро. Идвам и аз. С първа двойка. При това - изненада. Когато е питала за какво е, учителят отговорил "Не знам."😫
и ? ще има ли развитие ? Rolling Eyes

# 336
  • В светлината на слънцето
Как така “не знам”? Как ми липсва опуления емотикон.

# 337
  • София
Не знам. Не е оценка на знания, при всички случаи. Не искам да пиша повече, че ако си отворя устата...
Ще наблюдавам засега. Нямат никаква комуникация с родителите, добре че детето е честно и ми казва повечето неща.

# 338
Благодаря Lorenca,
Вие ползвали ли сте го?
И аз си мисля за него,но съм го виждала само онлайн и няма как да го разгърна.
Иначе корицата изглежда обещаваща.
,

# 339
  • София
Може и да е възможно, не споря, не познавам детето. Моето обаче, ако ми отговори така, ще го подложа на кръстосан разпит, защото ще съм почти убедена, че се прави на по-невинен, отколкото е. Няма да го оставя на мира, докато САМ не разбере за какво става дума. Аз не бих взела участие в каквото и да е разясняване...

# 340
viiikiii, детето е решавало нещо, не всичко.

Free Agent, това по английски ли?
Какво имаш предвид под комуникация с родители?
А вече чух и че при въвеждане на ел.дневник, и родителски срещи няма да има. При тези технологии и лични данни, ще си седим вкъщи и ще си цъкаме  Twisted Evil

# 341
  • Резерват "Северозапад"
При нас заработи електронния дневник, но не се попълва особено старателно Mr. Green, както и предполагах. От шестиците по математика Heart Eyes, география, БЕЛ и английски има нанесена само тази по английски. Но пък има  една петица по история, за която не бях уведомена Joy. Щерката заяви, че този дневник е "отвратителен" Mr. Green.

# 342
  • София, Младост
Да се включа за помагалата, понеже и моята дъщеря се подготвя сама-бях най-различни, но на Педагог й допаднаха най-много. След това на Регалия. Трябва вкъщи да проверя на кои издателства съм купувала още. Според мен едно само не е достатъчно. Трябва много решаване на тестове и то по възможност, съобразени с формата на НВО-то.

При нас няма все още функциониращ електронен дневник (1 АЕГ). Уж се бяха спрели на shkolo.bg, но май ще е друга платформата. Ще почакаме.

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 11:59 от viliandar

# 343
  • София
Не е по английски. Току-що се чухме с класната и каза, че вероятно няма да се зачита като оценка.

# 344
  • В светлината на слънцето
При нас електронният дневник работи, та пушек се вдига. Всичко се нанася на мига: оценки, забележки, препоръки, теми, по които работят, предстоящи контролни... Отделно има и чат по разни наболели въпроси, касаещи училището, випуска, класа. Доволна съм. Но и родителски срещи има. Казаха, че сега предстои една и в края на октомври, която вече няма да е само запознаване на нас с учителите, а и първи впечатления на учителите от децата. В общи линии много добра им е организацията.
Иначе девойката добави още едно 6 - този път по ФВС. Скочила 2,10 и я дали за пример как се приземява като перце, а "след другите се чуваше едно тупппп". И е влюбена в учителката по математика - била страхотна, обяснявала на всеки поотделно, ако нещо се затрудни или не разбере дадена задача. Даже иска да ходи при нея на консултации, защото много хубаво обяснявала.
Уроците по немски започват от тази седмица, надявам се да й дадат необходимата увереност, че много се притеснява дали ще е на ниво. Много ни препоръчаха учителката, дано се сработят добре.
В общи линии съм доволна, защото забелязвам в нея една амбиция, която почти беше умряла в миналото училище. Е, че все още не успява да си разпредели добре времето за учене и се разсейва с телефона, това си е отделен въпрос, но смятам, че ще го преодолее постепенно. Вероятно и класът й действа мотивиращо.

Общи условия

Активация на акаунт