Осми клас 2018/2019 - 2 Есенно минорно мажорно

• 47 151
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Хм....А дали наистина не са негови? Те учителите не гледат ли, като пишат оценки, в чий бележник ги пишат?

При нас лежерна работа. Учи, ама не се е скъсал. Трая си, чакам първите оценки. Толкова съм заета с брат му, че нямам време да се заяждам.

# 91
  • София
Толкова съм заета с брат му, че нямам време да се заяждам.
Средния ли визираш ? Той кой клас беше ?

# 92
  • София
Четвърти, Биби. Спира ми тока...
Всяко дете си е за себе си. С брат му в четвърти клас не знаех, че имам ученик. Знам, знам, че не бива да се сравняват децата, ама много, много съм уморена...

# 93
  • София
Младежът си е променил мнението за математиката и вече харесва учителя. Simple Smile
Явно в началото се бе притеснил как ще се справя.
... И Музиката Simple Smile "г-жата била модерна", разбирайте в крак с технологиите, ползвала Спотито. Simple Smile (по едно време бяха си заформили темичка как никой не харесвал Музиката в училище (старото), съответно и учителя)
Още чакам да започне учебната година, т.е. да се чуя "колко много имам да уча" Simple Smile

# 94
  • София
Хм....А дали наистина не са негови? Те учителите не гледат ли, като пишат оценки, в чий бележник ги пишат?
Не, на другото момче са. Забележката е за редовно ненаписани домашни, а моят си ги пише. Поне до момента. С нивото по АЕ в у-ще засега, няма как да има двойки. От първи клас е на школа по АЕ.

# 95
Госпожицата се похвали с първа шестица по английски. И с първо изгонване от физическо. Не била с бяла тениска. Ами, малко не съм съгласна с тези мерки. За белите тениски им били казали в сряда, по време на предишния час по физическо (миналата седмица били със заместник). А тя няма нито една бяла тениска в гардероба си. Можеше да им дадат малко повече време да се сдобият с нужния екип. Angry

Между другото, някой наясно ли е с актуалния правилник? Спомням си, че миналата година една от учителките беше казала, че нямат право да гонят деца от час. Това реално така ли е?

# 96
В Теранова има чисто бели, по 6 лева.

# 97
Няма как да знаем какъв точно е правилникът на конкретното училище, но по ЗПУО:
(2) Когато ученикът възпрепятства провеждането на учебния
процес, учителят може да го отстрани до края на учебния час.
(3) Когато ученикът се яви в училище с облекло или във вид, които
са в нарушение на правилника за дейността на училището, както и
когато състоянието му не позволява да участва в учебния процес, той се
отстранява от училище до отпадане на основанието за отстраняването
му.
(4) Веднага след приключването на учебния час по ал. 2 или след
отстраняването на ученика по ал. 3 се предприемат дейности за
мотивация и за преодоляване на проблемното поведение и се уведомява
родителят.

Аз лично не мисля, че тениска, която не е бяла, може да е в разрез с правилника на училището или да възпрепятсва провеждането на учебния час. Няма лошо да изискват екип, но чак пък толкова....

# 98
  • София
В правилника на 2АЕГ изрично е посочено облеклото за физическо /вкл. бяла тениска без надписи/ и учителката държеше на това. /общо взето беше достатъчно за 6 Wink /. Не знам дали е имало изгонени от час, но формалното основание си го има. Има и изрично изброяване за това в какъв вид не могат да ходят на училище /много къси поли и панталони, скъсани дънки, цветни коси, тежък грим/. И за това ги гонят. В Испанската положението е много по-свободно и в правилника е формулирано много по-общо - "подходящ външен вид" или нещо от сорта. Бялата тениска може и да е с надписи /но все пак да е бяла/. Разчита се на преценката на учениците, кое е подходящо за училище и кое не. Но скъсаните дънки не са проблем /още след първия учеббен ден ми бе натътртено, тъй като я бях предупредила, че няма да може да ходи с такива/. Dame, виж в правилника на вашето училище /няма те в началото и не знам кое е/ дали е изрично упоменато облеклото за физическо.

# 99
  • Варна
Момичета, влизам само за да си поправя предишните линкове, които бях дала - https://www.futurelearn.com
Може да пробвате още платформи за безплатно учене - coursera, udemy, udacity, 99u, academic earth. Извинявам се, че бях сгрешила разширението.

# 100
  • София
По повод физическото и малката в 1 клас стоя на пейката един час, защото не беше с бяла тениска. Някои родители възроптахме, та му отпуснаха края на ...бяла с надписи.
В СМГ учителят на р.с. каза, че единственото му изискване е да са в спортно облекло за да могат да играят.
От вчера: Абе, немският не е лош език, даже е хубав, ама е много труден.

# 101
  • София
Първа официална оценка по немски - петица. Не е зле, какво...За дете, което не е учило немски и не виждам да се е презорило...Правили и входно по БЕЛ - било като НВО-то, само че без теза и преразказ, само тестовата част. Също и по ИТ, но за там нищо не успя да ми каже, писал бил нещо Satisfied По МАТ положението е много зле, притеснена съм. Имат само 3 часа седмично, от които два са в понеделник и с тия почивни дни от началото на годината до сега на практика са имали 2 часа! Разгледах учебника - УАУ! Това не може да се вземе като хората с три часа седмично...Ще трябва и тази година да уча повторно математика май....

# 102
В понеделник имаме родителска среща, та ще го видим този господин.

# 103
  • София
 Бели фланелки има навсякъде и не са скъпи.
По математика, ако тази година пропусне важни неща, в 9-ти клас ще стане невъзможно да навакса. Твърде малко часове имат, за да усвоят този материал. Моят още не е започнал частните уроци, но от следващия месец мисля да започне, преди да е станало късно. До момента има само една оценка по ИТ- 5. Чакаме резултатите от входното по БЕЛ, теста по АЕ и математика.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2018, 10:16 от ТМ

# 104
  • В светлината на слънцето
Ооо, аз изобщо не си правя илюзии за математиката. Почна уроци още преди началото на учебната година, без грам да роптае.

Общи условия

Активация на акаунт