Конвектори ADAX - 2

• 38 728
  • 277
  •   1
Отговори
# 270
Аз имам 3 адакса с механичен термостат, на доста години са вече и си работят (тогава не помня имаше ли с дигитални, ако да, не бяха много разпространени). Единият тракаше още в началото и го оправиха гаранционно. Става дума за физическо движение на някаква ламаринка, не се отразяваше на безопасността или ефективността, но беше дразнещо, защото у нас адаксите не се изключват цяла зима.

Но Атлантик са някакви други конвекторни печки, вероятно по-нисък клас, не знам как стоят при тях нещата.

# 271
https://youtube.com/shorts/FXHWsmztQxM?si=duxo9769O0ElJZjO ето клип как дрънчи постоянно.Не мисля ,че Атлантик е нисък клас .Ползвах на колегата един месец неговия пак Атлантик изобщо никакъв шум не издаде

# 272
Повече от пет години ползвам ADAX GLAMOX TPA 20 много сме доволни. Но понеже Adax моделите са по широки се наложи да купим за другите две стаи Airelec Tactic Pro 2000 преди четири години от които също сме супер доволни.

# 273
Имаме два еднакви Теси, единия пука, другия не. Наскоро купихме трети, нов модел .. пак пука .. явно е на късмет.

# 274
  • Sofia
Здравейте, да попитам и аз за препоръка на Adax модел с wifi. Трябва ми за малък апартамент в планината, който ще се ползва рядко. Много мразя да ми е студено, като пристигна някъде и се чудя дали е възможно да взема от тези с wifi и да си го включвам ден-два предварително? И дали има индикация колко е достигнала температурата в стаята? Като цяло удачен вариант ли ви се струва за подобна цел, бързо ли затопля помещението или да се ориентирам към друг вид отопление?

# 275
  • Велики Преслав
Ако говорим за конвектор, как така да отоплява целия апартамент. Една стая разбирам но целия? Ако оставите отворено евентуално да пречупи температурата в другите помещения.
Иначе, ако ви се струват тези с wi-fi скъпи може да си вземете обикновен и да си купите смарт контакт през който да го пускате.

Да използвам темата обаче да се оплача. Купих си конвектор Адакс, защото поради различни обстоятелства, не мога да спя на климатик. Да обаче, имах същия проблем с чатъркането както потребителите в тази тема. Бях писал, че би следвало да отмине, да ама не. Изобщо не съм го чакал да отмине. То трака като, че все едно ритам тенджера. Върнах го гаранционно и с молба ми върнаха парите. Възстанових си една Диана от 1984 и направо се родих. Няма едно тракване. Настроил съм я през точно такъв смарт контакт да тръгва в 23:00 и да спира в 9:30. Навърта около 11 кW на нощ, обаче в спалнята става 29° и спя без завивка. Голям кеф.

# 276
  • Sofia
Да, извинявам се, за стая от около 18кв.м става дума. Смарт-контактът може ли да се включи от далечно разстояние? В смисъл днес решавам, че утре ще отида и го включвам?

ПП. Сега видях, май може. Това би решило и въпроса с бойлера, много благодаря!
ППП. Всъшност май wifi на конвектора би било по-добре, за да виждам в приложението каква t e достигната и т.н. Така или иначе, цената няма значение, важното е да намеря най-добрия вариант да е топло. По-важно ще е каква сума ще струва отоплението после.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 20:02 от NBM

# 277
Вероятно говорим за ваканционен имот тип студио, в който основното помещение е едно.
За около 24 часа работа на 20-22 градуса ще се отопли. Важното е мощността на конвектора да отговаря на кубатурата на помещението (колкото повече, толкова повече).

Общи условия

Активация на акаунт