Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №2

• 57 509
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
198 лв. Всичко на ток, три климатика, единият мноооого стара Осака, която на 14.02 сдаде багажа. Периодът е 03.01 - 02.02. Бойлер, всяка нощ, понякога и през деня, ежедневно готвене, пералня почти всеки ден по една, влагоабсорбатор всяка нощ, хлебопекарна от време на време.
Не ми се мисли този месец как ще е сметката, че откакто се повреди климатика, сме с маслен радиатор от едно времешните. ooooh! Поне не е през целия период, а и първите дни след повредата беше топло, та не сме го ползвали непрекъснато.

# 676
Е 17-18 градуса като духа климатика, означава, че температурата в помещението е около 15 градуса. Аз вкъщи и без отопление мога да поддържам 16-17 в студените месеци. В такъв случай е разбираемо да не е висока сметката...

# 677
  • до най-прекрасния мъж
Е 17-18 градуса като духа климатика, означава, че температурата в помещението е около 15 градуса. Аз вкъщи и без отопление мога да поддържам 16-17 в студените месеци. В такъв случай е разбираемо да не е висока сметката...
Това си зависи от климатика. Вкъщи климатиците поддържат точно такава температура, на която са настроени. Няма как да настроя 22, а вътре да е 19-20, например.

# 678
На 17 гр. трябва с яморлук да съм...и тогава и аз ще имам ниска сметка😆

# 679
Е 17-18 градуса като духа климатика, означава, че температурата в помещението е около 15 градуса.
Това не е вярно. Колкото му зададаеш, толкова се опитва да поддържа.

# 680
Имам термометър във всяка стая и градусите в стаята е колкото съм задала на климатика.

# 681
Ако имаш LG, ще ти държи 1-2 градуса над зададените. Така са програмирани Simple Smile

# 682
Ако имаш LG, ще ти държи 1-2 градуса над зададените. Така са програмирани Simple Smile

Единия е нов и е Fujitsu,другия е около 10 годишен и е Panasonic.И двата са в големи стаи.

# 683
И сестра ми плащат около 180 лв сметка - имат два климатика, японски. Обаче в детската държат 16-17 градуса, защото на племенника му било все топло, в хола същата температура. Малко стиснати са си по-принцип те..Simple Smile

Аз например на такива температури не мога да вирея.

# 684
  • София
На мен ми е чудно на около 20-22 градуса. Нощем обаче най-добре си спя на 16-17-18 градуса. Това е и най-добрата Т за сън според разни експерти.
На колежката до мен лятото на 28 градуса в офиса й беше студено, трепереше и беше с дълъг ръкав, та...
Чакам сметката за януари-февруари, там си бях 3 седмици плътно вкъщи, та ще видим как ще са сметките.

# 685
  • София
160 лв. за февруари, еднофамилна къща с термопомпа.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 10:54 от АС/ОС

# 686
На мен ми е чудно на около 20-22 градуса. Нощем обаче най-добре си спя на 16-17-18 градуса. Това е и най-добрата Т за сън според разни експерти.
На колежката до мен лятото на 28 градуса в офиса й беше студено, трепереше и беше с дълъг ръкав, та...
Чакам сметката за януари-февруари, там си бях 3 седмици плътно вкъщи, та ще видим как ще са сметките.

Кажете на колежката да си види щитовидната жлеза.Това усещане за студ е от първите признаци за хипофункия на жлезата.

# 687
Е 17-18 градуса като духа климатика, означава, че температурата в помещението е около 15 градуса.
Това не е вярно. Колкото му зададаеш, толкова се опитва да поддържа.
Първо, действително толкова се ОПИТВА да поддържа, ако успее. Второ, там където измерва температурата обикновено е нависоко и е по-топло с 1-2 градуса, отколкото долу.
Моят опит сочи, че винаги температурата в помещението е няколко градуса надолу от зададената.

# 688
  • София
А моят опит сочи, че няма разлика между температурата в стаята и зададената на климатика.
Термометърът е на 60 см от пода.

# 689
Производителите са съобразили че горе при климатика е по-топло. Затова ако е зададено 23 климатика цели 25 да е при него горе. И тогава долу в помещението е 23. Естествено вече е особен случай ако например имате изолиран таван и там топлината се запазва а пода ви е много студен. Тогава може да се стигне до това че горе климатика е направил 25 а долу е 21 градуса и това при зададени 23.

Общи условия

Активация на акаунт