Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 52 011
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Мерси K.Lera
Ще го имам предвид, че мислех и това да направя, а явно не трябвало.
Мен няма кой да ме буди.
За целулита. От ходене се стопява. След Рилските езера целия изчезна. Ходете чат пат на планина.
Корема и талията също се стопиха доста. Мисля, че вакумките много помогнаха.
Днес вместо домати на работа, реших да си взема по идея на Невена, морков. Ама и парче краставица и 3 яйца. Пък вечерта ако нищо не са ми сготвили, ще си купя 3 кюфтета печени отнякъде с марулка.
Събота преоткрих кавърмата. Пак ми се яде  Twisted Evil

# 76
Невенче, инсулинът ми на гладно последно беше 8. Къде да бягам бе душче, аз се прибирам като пребита от работа. Снощи даже докато си гледах вип брадърса съм заспала.
Момичета, чудя ви се как закусвате. Аз сутрин не искам и да чувам за храна. Днес във влака закусих, че днес не ми остана време вкъщи и един човек странно ме гледа как си хапвам от кутийката сметана с варени яйца.
Лиола, съгласна съм , че този режим е изтощаващ. Направо се прибирам изцедена. Ще помисля за квартира. Да, пия и антидепресанти.
От друга страна ще си калявам волята тук, защото колегите са хора на изкуството-музиканти, художници, певци, спортисти.....имаме си даже оперна певица. Те, обаче са страхотни купонджии. Снощи си тръгнах и избягах от уискито и сладкишите, ама ако постоянно се дърпам-ще помислят, че се надувам, или, че не ги харесвам.

# 77
  • Paris, France
alinnna, антидепресантите също доста скапват ИЧ. Не знам каква ти е диагнозата, но в моя тукашен форум имаше много момичета, разбрицаните отвсякъде от антидепресанти. В друга тема пусках линкове. Преди време, с Дева, упорито, и двете, се опитвахме да добутаме една недоволна, депресирана, дебелана тук. Пуснах и линкове за магнезий, инозитол, фолат и ползите при депресии. Ама тя, като магаре, твърдеше, че се лекува, защото някой я беше убедил, че хаповете я лекуват. Те прикриват липси на важни витамини и минерали, закрепвайки се за рецепторите им в тиквата, но не лекуват. С времето става по-лошо. Големи дози инозитол и фолат много помагат за депресии с промяна на настроението. Биполярна болест му викат тук. Прочети малко по въпроса и говори с доктора да ти ги предпише.

Не е много висок инсулинът ,8 на гладно, но това на място за подобрение.

Като не си гладна може да отложиш закуската без проблем и да я изядеш по-късно или да не я ядеш. Аз не ям закуска по принцип.

Гледането на телевизия е супер вредно, особено преди лягане. Пускате музика и танцувате, говорите си, подскачайки или бягаш на двора. Вип Брадър нито ти развива интелекта, нито ти помага ментално. Като ти се спи, заспиваш без ВИП Брадър.

Можеш да изчакаш в работата и след време да обясниш, че имаш проблеми с черния дроб и не може да ядеш сладко, нито да пиеш алкохол. Не споменавай депресии и антидепресанти, защото в България това се смята за лудост, лоши гени, дефект и даже опасност за здравето на околните! Мазен черен дроб е идеалната диагноза. Можеш да обясниш симптомите и връзката с инсулин 11 диабет, та ако някой от колегите ти се познае или има дебел близък да действа и той. Аз така правя, ама малко хора се стряскат.

Квартирата е задължителна ако останеш на работа там. Можеш да потърсиш малка стая за 4-5 нощувки у някоя пенсионерка. Така няма да се изморяваш ще спестиш от транспорт и ще се наспиваш. В по-малките градове е евтино, защото младите са избягали и има повече апартаменти отколкото хора.

Във влака не ти пука кой те гледа и как. Ядеш си и толкова, без данък обществено мнение. Стократно съм питана защо ям без хляб и защо яйца и колбас и за какво ръфам чушки. Аз обяснявам, особено ако питащият е дебел, с акне, черни точки, корем. И така.

Можеш да бягаш в обедната почивка, от работа до гарата Итн. Пребита си от антидепресантите, теглото, липсите на витамини и минерали, сън, заседналата работа. Колкото повече седиш, толкова по-лошо ще става. В почивните дни ставаш и хукваш. Самата ИР изморява и депресира, не обратното. До клетките ти не стига глюкоза нито Вит Ц.

Партитата са супер, но само ако се танцува. А в България доста хора седят и плюскат и пият алкохол. Идеалните излизания за тебе са дискотеките след нахранване у дома. Сватби, рождени дни в ресторант с оркестър или диджей и кюфтета и салата също е добре. Барове, пъбове, седенки не са подходящи за никого от нас.

# 78
alinnna, антидепресантите също доста скапват ИЧ. Не знам каква ти е диагнозата, но в моя тукашен форум имаше много момичета, разбрицаните отвсякъде от антидепресанти. В друга тема пусках линкове. Преди време, с Дева, упорито, и двете, се опитвахме да добутаме една недоволна, депресирана, дебелана тук. Пуснах и линкове за магнезий, инозитол, фолат и ползите при депресии. Ама тя, като магаре, твърдеше, че се лекува, защото някой я беше убедил, че хаповете я лекуват. Те прикриват липси на важни витамини и минерали, закрепвайки се за рецепторите им в тиквата, но не лекуват. С времето става по-лошо. Големи дози инозитол и фолат много помагат за депресии с промяна на настроението. Биполярна болест му викат тук. Прочети малко по въпроса и говори с доктора да ти ги предпише.

Не е много висок инсулинът ,8 на гладно, но това на място за подобрение.

Като не си гладна може да отложиш закуската без проблем и да я изядеш по-късно или да не я ядеш. Аз не ям закуска по принцип.

Гледането на телевизия е супер вредно, особено преди лягане. Пускате музика и танцувате, говорите си, подскачайки или бягаш на двора. Вип Брадър нито ти развива интелекта, нито ти помага ментално. Като ти се спи, заспиваш без ВИП Брадър.

Можеш да изчакаш в работата и след време да обясниш, че имаш проблеми с черния дроб и не може да ядеш сладко, нито да пиеш алкохол. Не споменавай депресии и антидепресанти, защото в България това се смята за лудост, лоши гени, дефект и даже опасност за здравето на околните! Мазен черен дроб е идеалната диагноза. Можеш да обясниш симптомите и връзката с инсулин 11 диабет, та ако някой от колегите ти се познае или има дебел близък да действа и той. Аз така правя, ама малко хора се стряскат.

Квартирата е задължителна ако останеш на работа там. Можеш да потърсиш малка стая за 4-5 нощувки у някоя пенсионерка. Така няма да се изморяваш ще спестиш от транспорт и ще се наспиваш. В по-малките градове е евтино, защото младите са избягали и има повече апартаменти отколкото хора.

Във влака не ти пука кой те гледа и как. Ядеш си и толкова, без данък обществено мнение. Стократно съм питана защо ям без хляб и защо яйца и колбас и за какво ръфам чушки. Аз обяснявам, особено ако питащият е дебел, с акне, черни точки, корем. И така.

Можеш да бягаш в обедната почивка, от работа до гарата Итн. Пребита си от антидепресантите, теглото, липсите на витамини и минерали, сън, заседналата работа. Колкото повече седиш, толкова по-лошо ще става. В почивните дни ставаш и хукваш. Самата ИР изморява и депресира, не обратното. До клетките ти не стига глюкоза нито Вит Ц.

Партитата са супер, но само ако се танцува. А в България доста хора седят и плюскат и пият алкохол. Идеалните излизания за тебе са дискотеките след нахранване у дома. Сватби, рождени дни в ресторант с оркестър или диджей и кюфтета и салата също е добре. Барове, пъбове, седенки не са подходящи за никого от нас.

То и аз съм на мнение, че антидепресантите не решават проблемите. В началото може би да. Алина е загубила съпруга си. Нормално е като изживееш такъв стрес да имаш нужда от лекарства. Но докога?
Алина наистина голям стрес е изживяла. Тя е и психолог.
Но човек каквито и проблеми да има, не може вечно на тежки лекарства. И аз съм имала тежки периоди, но  най-тежкото на което съм посягала е атаракса. И то рядко. А то се води най-лекото. Ама като го пия съм като парцал. Едвам ставам сутрин, после цял ден съм като дроб сърма.
Алина, я кажи колко кила стана? Последно помня, че писа 120 или 125. Сега как си?
И за депресията я разбирам. С много кила как няма да си депресиран. Не точно защото си дебел, самите хормони са сбъркани. Аз години не знаех, че психическото ми състояние се дължи на щж и на инсулина.
Ама и депресирана и мързелива пак бавно и славно успях да се справя.
С всяко сваляне на килограми, ми ставаше все по-леко. Еутирокса също ми помогна много.

# 79
  • Перник
Здравейте Simple Smile
Позволявам си да Ви попитам за мнение относно моя проблем. Преди 4 м изследвах кръвна захар и инсулин и НОМА индекса ми беше 2.45. С Хашимото съм пия хормон. Отделно правя някакви паник атаки и тревожности за които пия деанксит и ксанакс. Реших заедно с ПКК холестерол и триглицериди да пусна отново инсулин и тсх/за тсх беше време/.Излязоха доста високи  тсх 4.36 прш доза която и до сега съм пила и е било 2.25 инсулин 18.56 , при предишен 10 и нещо/. Смятам да ги повторя в събота, съмнявам се в резултата. Чета,че при ИР има проблем с холестерола и триглицеридите/моите са ок/. Захар винаги е около 4.9 -5.1
Чета , че имат влияние от кортизола и адреналина... По днешните показатели НОМА излиза 4.57 което си е в рисковата зона. Моля за съвет освен да ги повторя какво друго е ок да пусна като изследване и ако излзат пак така какво следва?
Благодаря Ви

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 21:25 от neji_s

# 80
  • София
Купих си Инозитол 500 mg. Пише по 1 на ден. Казвате "високи дози" ? Под стрес съм от години, спя само с магнезий и 1/4 клонарекс. Искам да го спра, но не спя, което не мога да си позволя... Ако може тези линкове за фолат и инозитол. Благодаря предварително! Simple Smile

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 19:31 от Franie

# 81
  • Paris, France
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/11254020/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2834624/

Сложете в Гугъл inositol bipolar depression и четете! За друг вид депресии той не помага. Момичетата пишеха, че за да спрат антидепресантите им трябват 3-6 грама на ден.

Елора, ясно е, че много хора не могат да станат от леглото без антидепресанти, обаче с тях се завъртат в порочен кръг. Антидепресантите никого не връщат от оня свят, за съжаление. Личното ми мнение е, че е по-добре в такъв момент да се гладува, да се тича, скача, крещи и чак ако това всичкото не помогне да се помисли за тях. Е днешно време прекалено бързо посягаме към лекарства. А те не винаги изкореняват проблема. По-лошо - задълбочават го и създават допълнителни дертове. В един момент трябва да се спрат. Не знам как. Не съм пила никога. Два пъти губих много близки хора и ми ги изписваха, но не ги пих. Мисля, че здрав физически човек понася по-леко ударите на съдбата. Да, и аз това исках да кажа - тлъстините и разните липси причиняват паническите атаки и депресиите, а не обратното. Е, в един момент се завърта порочен кръг.

Алинннна, моите най-дълбоки съболезнования. Пожелавам ти сила и кураж да продължиш напред. И желязно здраве оттук нататък

нежи, нещо не разбирам изследванията ти. Този 18% какво значи? TSH е свързан и с Хашимото, така че можеш да питаш и в тяхната тема. За мене HOMA над 1 е лош, над 1.5 си е направо за лечение.

Франи, не мисля, че инозитол ще помогне да спиш. Нека други да кажат. На мене сутрин от него ми се гадеше както от Метформина. Ако го пиех и вечер сигурно нямаше да мога да спя изобщо.

Къде изчезна Монтесума?

# 82
  • Перник
Не е %, сгрешила съм. Инсулина е толкова при норма до 25. С ТСХ-то съм на ясно. Отдавна имам хипо функция и хаши. Проблема е, че този път и инсулина и тсх са високи, при положение, че пия л тироксин няма как да е толкова/и пулса ми е ускорен като при ниско тсх, като се вдигне към 4, пулса пада под 50/. За това си мисля, дали не е лабораторна грешка и ще ги повторя.
Ако излезе пак виисок и НОМА е над 2.5, какво следва?

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 21:26 от neji_s

# 83
  • Paris, France
Инсулин на гладно 18 е супер висока стойност. Нормата на гладно е под 5. Тук при инсулин на гладно над 10-15 медикализират. HOMA изобщо не е показателен. При инсулин над 5 включваш добавки и намаляваш бааааавно, до изключване въглехидратите. После още добавки и тестваш пак. При над 15, с Хашимото, мисля, че е добре да посетиш ендокринолог. Хашимото доста усложнява нещата. Само ИР е фасулска работа да се свали. Тук пишат дами с Хашимото. Нека те да кажат. Аз нямам опит с тая напаст. Знам, че и при двете състояния липсва селен, магнезий, йод, Б12, цинк май. Кое точно ти липсва и каква диета би била подходяща не мога га да кажа. Можеш да пробваш НВ някаква, но не на всички с Хашимото понася. Знам, че изключват глутен задължително, докато при ИР може понякога и не е фатално.

Не се притеснявай за инсулина 18! Не е фатален. Доста от нас сме имали и по-висок и сме го свалили за нула време, дори без лекарства.

# 84
  • Милано
Купих си Инозитол 500 mg. Пише по 1 на ден. Казвате "високи дози" ? Под стрес съм от години, спя само с магнезий и 1/4 клонарекс. Искам да го спра, но не спя, което не мога да си позволя... Ако може тези линкове за фолат и инозитол. Благодаря предварително! Simple Smile
Аз инозитол(прах) приемам 2х2 гр. на ден.Не приемам антидепресанти и не съм премала,най-силното успокоително,което съм приемала билкови капки и чайче. Мой близък години приемаше антидепресанти...докато не срещна добър нутриционист. За 2 месеца спря всякакъв вид антидепресанти,получи поредица заплахи от психиатъра,че още по -зле ще стане,но благодаря на Бог е в отлично душевно и физическо здраве,килограмите бяха около 100,а сега са 50.И всичко това след като попълниха някой липси на витамини и минерали!

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 23:31 от K.Lera

# 85
Невенче, 10000000000 лайка за всичките ти постове! bouquet bouquet bouquet
Де да бяха и лекарите така добронамерени и да имат за цел да лекуват хората, а не да ги ползват като клиенти на фармаиндустрията....

neji_s, колко ти са триглицеридите? Ако са над 1, високи са. Нормите не ги гледай. Виж как се заблуждаваш, че онсулин 18 е в норма, а той е много висок.

# 86
  • Paris, France
Невена, във ферментиралите зеленчуци няма К1, а К2. Предполагам, че ферментацията превръща единия витамин в другия.
А в българскато кисело зеле няма добавена захар, само сол и вода. И при ферментацията захарите от треволяците ферментират и почти изчезват. Поне това съм чела и дано съм права.
Може зимата да си пусна КЗ и инсулин след обилна закуска от свинско със зеле, за да видя резултата Simple Smile.

Да, К1 се превръща в К2 във ферментиралите храни. Проблемът е, че на диабетиците им трябва много К1, особено когато пият конските дози омега 3. Омега 3 прави кръвта по-рядка. Диабетиците и без това са склонни към кръвоизливи поради нарушената здравина на съединителната тъкан. К1 е важен за първата фаза на инсулина.

Във ферментиралите зеленчуци има доста по-малко Вит Ц и фолат, а те са ни особено нужни. С времето голяма част от тези витамини преминават в течността, а доста от нас я изхвърляме и не я пием. А тя е толкова полезна, особено оцета и магнезия от морската сол. Готварската сол не е полезна. Ако туршията е преседяла на слънце или дълго време витамините се разграждат. Хубавото е, че зеленчуците не са белени. Най-много витамини и минерали има в обелките.

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=dailytip&dbid=31

Ако даден човек има бактерии, които в червата му произвеждат К2 и допълнително яде туршии се оказва в недостиг на К1. Ако няма си му трябват туршиите.

В резюме: няма лошо да подхапваме туршии, вит К2 е важен, но трябва да ядем и пресни зеленчуци, особено листни.

Деве, мисля, че те не учат такива работи. Не знам дали не получават комисионни за изписани лекарства. Явно не ги интересува. Има и такива, които в началото на кариерата са упорствали, но са разбрали, че малко хора полагат усилия и всеки иска хапче, максимум 2. 90% бъркат кетоза с кетоацидоза. Май не зобщо не учат какво е? Хайде, за ветеринари е разбираемо, защото животните май не влизат никога в кетоза.

# 87
  • Перник
Невенче, 10000000000 лайка за всичките ти постове! bouquet bouquet bouquet
Де да бяха и лекарите така добронамерени и да имат за цел да лекуват хората, а не да ги ползват като клиенти на фармаиндустрията....

neji_s, колко ти са триглицеридите? Ако са над 1, високи са. Нормите не ги гледай. Виж как се заблуждаваш, че онсулин 18 е в норма, а той е много висок.
1.1 като пише до 1.7/прицелна/

# 88
Невена, получават комисионни за да изписват определени лекарства. Получават не само комисионни, но ходят на конференции и екскурзийки.

# 89
Аз инозитол(прах) приемам 2х2 гр. на ден.Не приемам антидепресанти и не съм премала,най-силното успокоително,което съм приемала билкови капки и чайче. Мой близък години приемаше антидепресанти...докато не срещна добър нутриционист. За 2 месеца спря всякакъв вид антидепресанти,получи поредица заплахи от психиатъра,че още по -зле ще стане,но благодаря на Бог е в отлично душевно и физическо здраве,килограмите бяха около 100,а сега са 50.И всичко това след като попълниха някой липси на витамини и минерали!

Може ли да ми дадете координати на нутриционист и психиатър?  Разбирам Алинна какво изпитва, аз също изгубих съпруга си. Пия деанксит и искам да го спра, опитвах, но не става.

Общи условия

Активация на акаунт