Erkan Petekkaya&Ayça Varlıer&Özcan Deniz&Hatice Şendil~Истанбулска Невеста~193

• 42 175
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
И сега две три думички по повод изненадата на Ани, че съм тук Hug Hug Hug
Ани, тук съм мила, но успявам само да ви изчета по нощите
Скрит текст:
Работя по един проект за обучение в интеркултурна среда /сред роми/ и влиянието на иновативните методи за повишаване на резултатите. „Благодарение“ на номерата на клавиатурата на компа нещата ми изостанаха страшно много, а изследването е доста обемно. Досега съм успяла да набера само около 50 листа/48 ако трябва да съм точна/ а имам още два пъти по толкова в ръкописен текст. Да не казвам, че не успях да систематизирам изводите. Доклада ми е за края на октомври и съм много притеснена, че няма да успея в срок. Затова нямам много време за форума.
Обаче от онлайна  поне за сега нямам намерение да се отказвам.
Съжалявам, че дори не мога да си напиша мнението по сериите, но да мине този огън от главата ми и ще се насладя и на българските преводи на всички сериали, които следя.
Благодаря за фантастичната есенна тема, която е сътворила нашата прекрасна домакиня.  bouquet Да си жива и здрава, миличка!!!! И бързо бързо да минава това неразположение, свързано със здравето ти, скъпа!

# 46
И аз благодаря на момичетата за превода и коментарите тази вечер. Ще изписваме още .. ще разкостим серията де  Grinning  bouquet

# 47
Търсих песента...и най-после я открих... Laughing

Candan Erçetin - Şehir feat. Ceza (Melek)

https://youtu.be/m51BCFbrKgU

Лека нощ! smile3524

# 48
Бризче изненадах се, защото не те видях на балкона, но тайно се надявах да се включиш по някое време....В началото бяхме само Злати, Ани_ и аз - дори нямаше четящи на балкона....

Сега ще чакаме до другия петък, да видим дали Адем ще се оттегли жалбата....Но все таки, Фарук ще си загуби работата. Те го хванаха и в лъжа, освен, че е нанесъл побой....
Така е...когато си наемен работник, трябва да се държиш като такъв.....Не можеш да тичаш да търсиш жена си, а шефа да те чака....
Изобщо не оправдавам постъпката на Сюрея - някой й се обажда, ела тук имаме нужда от цигулар и тя заминава без да се обади на някого....Телефона й няма обхват в студиото, предполагам, защото има изолация - ами да излезе на стълбището, там ще има обхват....Той Фарук имал съвещание и нашата  е спокойна.....Няма да я потърси.....и няма да разбере дори.......
А най-много ме изненада, че детето на този шум е там - мисля, че на 4 инструмента свиреха - ще му спукат тъпанчето на това малкото дете.....

Хайде Гости Сюрея има нужда от твоята защита....идвай си...

# 49
  • Варна
Споко, Ани! Там, където беше детето няма никакъв шум. Студиото е изолирано и в манипулационната, където беше Яз нищо не се чува. Само със слушалки може да се проследи музиката и да се искат някакви корекции.
И аз не оправдавам Сю. Беше много глупаво да не сподели с никого. Вярно, че леля й не вдигна телефона, но можеше да звънне у дома или най-малкото да напише смс на Фа, за да не се безпокои за нея. Все пак той й каза, че ще се чуят, когато излезе от съвещанието, а тя по стечение на обстоятелствата беше принудена дори да закъснее вечерта. Постъпи доста безотговорно, предвид преживяното предния ден. Видя че Фа е притеснен и се погрижи дори за Диляра като я настани при Осман. Вярно е, че искаше да му се обади, вярно е, че приятелите я натиснаха да побърза и все пак – те я чакаха и не бяха дори сигурни, че тя ще отиде, нищо нямаше да стане ако бяха почакали още няколко минути

# 50
Добре Бризче, това къде е била Яз и дали се чува или не, не съм го разбрала...Но за останалото няма оправдание Сюрея....Да се беше обадила на Дилара....Ето Фарук когато не можа да се свърже със Сюрея първо позвъни на нея....Той наистина полудя от притеснение...., а  преди да тръгне на работа изрично я помоли този ден да не излиза - може би е имал предвид, че ще има съвещание - той не можел да й казва дали да излиза, дали да не излиза.....
режисьорката наистина е супер...Когато Фарук сложи детето в колата, то сякаш погледна майка си с упрек....
Думите на Яз пред психоложката ме потресоха.....По принцип връзката между дъщеря и баща е много силна, но едва ли ненавистта на Яз се е появила от ревност към баща й, който много обичал майка й.....сигурна съм, че Фарук много е обичал и Яз.....Но може би според нея, Сюрея не е заслужавала тази любов.....
Ще видим....нали ще ни покажат Яз как  се развива в годините.....
Ще чакам с нетърпение да изгледам тази част с превод.....

Пропуснах в предния пост...

Скрит текст:
Бризче, не ти завиждам за това, което трябва да направиш във връзка с изследването....Не разбирам, защо има толкова народ по възходящ ред в инстанциите, които за съжаление си клатят краката и чакат на работещите да им сдъвкат всичко и те след това ще излязат с решение....Не ви ли е достатъчно, че работите с деца. Живота стана труден и често има и трудни деца и очите ви трябва постоянно да са на четири...да не се сбият в междучасието, да не стане някоя злополука, защото първо питат къде е бил учителя....Да се подготвите, за да бъде интересно на децата в час и да им държите вниманието...да измисляте как по-лесно децата да усвояват това, което изучават.....Ако има изоставащи деца, да им помогнете, да разберете какъв проблем имат....Освен учители вие трябва да бъдете и психолози и родители и всичко.....И не стига това, но давай на някой специалист, който взема двойно по-голяма заплата от вас, да му сдъвчете всичко и той да се бие в гърдите, че е направил реформа.....
Извинявай, ако съм написала нещо неправилно, или не съм те разбрала правилно  Hug

Последна редакция: сб, 29 сеп 2018, 01:26 от MAMA-AN

# 51
  • Варна
И още нещо исках да споделя по серията./ сега ми е паднало да почивам, да си кажа поне това, което ме гложди Joy/ момичето на Юлфет Гюнеш. Много е точна мацката, нищо, че отвреме навреме я наричам „куку“. Naughty Много точни неща казва на замаяната от злоба леля. И за Адем ми хареса, че бил излязал от някаква пещера Mr. Green – ами наистина прилича на маймунек, който не е живял сред хора, а е дивял на безлюдни места – не, че не е истина, не знаем колко време е лежал в затвора за убийството на пастрока си; и за Боранови й каза, че са трудни Thinking – усети гордостта и при синовете и особено при Есма. Може би не знае какви са плановете на лелята Thinking, но си мисля, че може би в определен момент ще се намеси на страната на семейството и ще спре лелята – не зная …. Може би името й Слънце – в превод – ми дава някаква надежда, че тя е положителен герой. newsm78
За Юлфет – тази вечер разбрахме, че е била влюбена в Гарип. Тази любов явно я е изгаряла и тя тайно се е надявала, че когато Есма се ожени за брат й, щи й се „отвори парашута“. Mr. Green Mr. Green Mr. Green Това, че не е станало така както го е мислела я е настроило против Есма и вероятно от там е ненавистта й към нея. Подхранвала е омразата си и с това, че брат й се е отказал от фамилията си. Остава да научим защо се е отказала от семейството си, но и за там предполагам, че в основата ще е несподелената й любов. newsm78 Може би точно заради тази любов е започнала да се кара и да се дразни с брат си, впоследствие и с родителите си и ако и те са й казали нещо „напреки“, ето ти отказване от семейството. Не съм сигурна дали се е женила – не съм гледала нито руския, нито българския превод, но сякаш имаше някакъв намек, че е имала някаква връзка с мъж, благодарение на която е започнала този бизнес – но може и да се лъжа. newsm78 Във всеки случай деца не е имала и това личи от реакцията й при срещата със оповръщаната Есма. Факт е обаче, че очите й останаха в детето. Дали пък няма да използват точно това сценаристите за да я „избелят“ след време – т.е. общуването, ако й го позволят разбира се – с малките да не смекчи леденото й сърце. Кой знае?  Thinking Дано да видим какво ще се случи и в тази посока, защото съм сигурна, че не може да желаеш нещо/дете/, то да е под носа ти и да не се възползваш – само дано е положително това възползване. Praynig

И последно – като съм почнала и това да споделя с вас. Hug Hug Hug
Случайно докато си джиткам из турските форуми, докато почивам попаднах на много интересно мнение. Прочетох, че рейтинга на първа серия за първите десетина минути е бил над 16%, след това обаче главоломно се е сринал. Вероятно подхода на сценаристите да се пренесат в 2038 година – колкото и оригинално да го бяха направили/спомнете си какви таблети държаха в сградата, в която влезе Яз и как посетителите говореха с петизмерни проекции на хора/ самия факт, че поднесоха края на сериала и че този край се оказа трагичен, е отблъснало голяма част от зрителите. Признавам си, аз също бях разочарована и почти загубих желание да гледам, но заради Ози не бих се отказала. Та мисълта ми беше – дали ще успеят да вдигнат рейтинга на сериала и той да завърши сезона или като „Съдбата“ ще се наложи да го приключат набързо.  newsm78 Дано острият завой към сюжета на романа не им изиграе лоша шега. Praynig Praynig Praynig Praynig

Оффффффффффффф, опънах огромния чаршаф, ама ….. сигурно ще вляза пак едва следващия петък. Простете ми, милички! Praynig
Сега мога само да ви благодаря, че отново бяхме заедно и проследихме поредната серия на любимия сериал! Hug Hug Hug Hug Лека нощ!  love001

# 52
Добро  утро  Hug
Да започнем деня с кафе - днес то е по-различно...съботно....

Да се насладим на слънчевото начало на днешния ден и да си пожелаем да бъде лек, приятен и релаксиращ  Hug

Бризче много ми хареса споделеното за вчерашния епизод и за сезона на сериала  Hug
И на мен не ми хареса началото, точно защото с това начало е предизвестен финала на сериала. Въпреки това имах колебания, че може би това което разбрахме от разказите на романа ще се случи с Ипек...защото героинята в романа е Ала, а дъщерята на Ипек е Ада....Но снощи изчезна и тази последна надежда, защото разбрахме, че дъщерята на Сюрея е с две имена - ЯЗ Ала.....
Въпреки предизвестения край, няма да се откажа да гледам сериала.
Не се бях замисляла, че Гюнеш може да се окаже положителна героиня, която да помогне на Юлфет и на семейство Боран да станат едно семейство.....Леля Юлфет да зарови томахавката и да приеме племенниците си като свои деца.....
Както в предишните два сезона и сега Ипек продължава да ме дразни.....Не приех това скоростно избелване на образа й и ето, че тя отново си показа рогата........Завистта е в душата й и джуклестата никога няма да се промени......
Тежка е задачата на Фарук......Има нужда от подкрепа....за жалост няма да я има и виждам как ще изпуши.....Снощи се започна.....и той попадна в капана на Адем и от последния ще зависи какво ще се случи с Фарук и цялото семейство.....
Днес ще чакам с нетърпение да видя какъв е рейтинга  smile3539 Още когато бяха взели решение да направят трети сезон имаше преводи с коментари, че трети сезон е планиран да завърши януари.....но ако рейтинга е добър могат да изкарат цял сезон....Ще видим какво ще "реши" цар Рейтинг.....

Эсма в Стамбуле: "Всё-таки не зря я ненавижу этот город. Наш с ним разлад больше, чем я думала".

- Мы выберемся из этого дома и из ямы, в которую попали.
Я верну тебе особняк.

- Вы моя мама. - това Нургюл ли го казва....когато Есма й каза да си отиват вече.....

# 53
Добро утро! Hug

Ани Hug,благодаря за съботното кафенце и коментарите! bouquet

Бризче Hug,сега изчетох късните ти постове! newsm10  bouquet
Скрит текст:
Разбрах в/у какво работиш! Добре,че вече не съм в системата! На млади година,когато работих в селото на ММ съм се занимавала с роми,та знам какво е да работиш с такива деца! Peace

Съгласна съм с вас за Сюрея,поне един СМС можеше да напише след като не се свърза с Фарук и леля си,или да се обади на Дилара както сте писали! Peace А Адем нарочно извика Фарук да говорят пред толкова народ...ще има свидетели! Peace Нещо друго ми дойде на ум...след като Февзи е взел фамилията на Есма-Боран....май Адем не знае това....а толкова искаше да има тази фамилия... Peace

Преводът на епизода е готов...

*стамб 55*
https://vk.com/istanbullgelin?z=video-78538620_456240042%2F46d0d … _-78538620_135522

Желая ви приятна есенна събота! bouquet

-------------------------------

Редактирам за да пусна рейтинга.....

🔺Total🔺
8 место - 4,06%(-0,5%)

✔АВ✔
2 место - 6,15% (-0,94%)

ПП ''Kızım'' го изместиха тази седмица и е с малката Берен Гьокйълдъз....която игра в ''Майка''

Последна редакция: сб, 29 сеп 2018, 10:31 от Zlatina3

# 54
Злати благодаря за букета есенни цветя  Hug

Рейтинга направо се е сринал....доколкото виждам и при другите сериали има спад....Не съм изненадана, след като разбрах, че са изместили сериала с Берен в петък....Това дете играе страхотно....Когато излъчваха "Майка" сериала по рейтинг беше на първите места....

Ами сценаристите сега трябва да измислят нещо, сериала да няма този фатален край, макар, че с изказването на съболезнования от психоложката на Яз, вече всичко е повече от ясно.....Освен, ако не направят така нещата, че Яз счита майка си за мъртва.....след като я вини за смъртта на баба й....Но не вярвам да си върнат доверието на зрителите.....Лош ход....

Между другото забелязахте ли, че има нови сценаристи от трети сезон.....

Да ви кажа, снощи много ми хареса Фарук, когато стоя гледа, взе детето и си тръгна.....Сюрея много бързо хвърли цигулката, грабна количката и хукна да го гони......Днес ще се постарая да изгледам този момент на руски.....

# 55
Привет ! Бях ви загубила през ваканцията. Сега още не съм започнала да гледам сериите от новия сезон, защото първите 5 минути, които видях не ми харесаха. От утре ще наваксвам. Хубав ден!

# 56
Вики радвам се, че отново си с нас  Hug
И на мен не ми хареса началото на сезона, но се опитвам да забравя, че го е имало....Искам да видя историята, как семейството ще преодолее трудностите и как ще излязат от ямата в която попаднаха.....

Струва ми се, че този сериал е много по-съдържателен от Съдбата, но там влязох във филма, тук но можах да се вкарам....Гледам трезво на нещата.....

Един поздрав....

https://youtu.be/yETtfxkZnQg

Скрит текст:
При нас отново дойде бурен вятър....Много духовита есен имаме тази година....

# 57
# 58
Ани HugВики Hug

Еркан с Дидем са били на концерт....
#ErkanPetekkaya вчера на концерте вместе с женой #DidemPetekkaya

https://vk.com/erkanpetekkayafan?z=video41836462_456239396%2F62a … pl_wall_-58520450

# 59
Злати ама как така Дидем не е първа кипра до Еркан...Мисля, че скучае...

Момичета, как ви се струва...Дилара бременна ли е...Видях, че е с широка рокля, но не видях коремче...Ако е бременна в кой месец ще е.... Thinking
Някои мамаши пишат, че Дилара май е загубила бебето.... Thinking
Лудия Адем ще я побърка....ако няма бебе.....

Днес изгледах момента за който бях много любопитна...
Точно така стана, както си го мислех снощи...Сюрея беше на разходка с Яз, въпреки молбата на Фарук този ден да не излиза....Беше се спряла при уличните музиканти и се обадиха от един състав, че цигуларката се е разболяла и помолиха Сюрея да им помогне...преди това тя била питала за работа...В началото тя се възпротиви, че била с Яз, защо не са й се обадили по-рано....Мъжа който разговаря с нея приложи правилото , ако сега не дойдеш повече не ни търси....Сюрея се съгласи и му каза, че ще види какво ще направи....Мисля, че се обади на леля си, да остави при нея Яз - лелята да го гледа...По-късно разбрахме от Фарук, че лелята е била в болницата и не е можела да отговори на повикването. След като е излязла от болницата е потърсила Сюрея, но тя не е отговорила....Сюрея направо хукна към звуказаписното студио....Смени памперса на Яз и започнаха....На почивката Сюрея каза, че не се е обадила на Факур и ще излезе от студиото и му се обади...Фарук обаче беше набил вече Адем....От разговора с Фарук останах с впечатление, че според Сюрея нищо не се е случило....
Ама според мен не е права....Тя излиза на разходка и без никой да знае, отива да прави записи и никой не може да се свърже с нея по телефона и никой не знае къде е при това с малко дете....
Тревогата на Фарук си беше напълно основателна, като се има предвид предния ден какво направи Адем......
Постъпката на Сюрея е детинска.....и меко казано безотговорна.....

Общи условия

Активация на акаунт