ПЕТИЦИЯ Да спрем Глобалния пакт за миграция!

• 29 202
  • 587
  •   1
Отговори
# 75
Вейпър,

на теория може да е така, обаче последните години показаха, че се използуват всякакви средства, за да бъде пречупена волята на отделни страни в ЕО.
Справка: непрекъснатото заплашване, даже изнудване със спиране на Европейски фондове, постоянният вербален тромоз в медиите, оклеветяване и сриване имиджа на страните, посмяли да се опълчат на официалната политика и т.н.

Аз не съм съвсем съгласна. Личното ми виждане е, че по-скоро се върви към някакъв провокиран разкол в ЕС. Защото волята се пречупва много лесно - стига да има желание. Например спират се германските инвестиции в Унгария - сигурна съм, че държавата има механизмите чрез стимули и негласни санкции да постигне такъв резултат, който ще е страхотен удар за Унгария, та дори да й оставят всички Еврофондове. Обаче желание няма - много вербален тормоз, малко действие.

Възможно е. Надали този разкол идва от самия ЕС. По-скоро отвън. И тогава пак опираме до Пакта, който също идва отвън. Благодаря за инфото по повод авторите!

‘‘...Представителите на Мексико и Швейцария в ООН са оглавявали изработката на Пакта за миграцията.
Комисариатът на ООН за бежанците е оглавявал изработката на Пакта за бежанците.

На базата на НюЙоркската декларация, естествено, която е пазарлък между всички страни...‘‘

Всичко е много сложно направено. За да НЕ може обикновеният човек като мен да се ориентира какво и защо се приема.

# 76
  • София
Мдам, относно пътищата за миграция - ето какво са вмъкнали там между другото:
h) Cooperate to identify, develop and strengthen solutions for migrants compelled to leave their countries of origin due to slow-onset natural disasters, the adverse effects of climate change, and environmental degradation, such as desertification, land degradation, drought and sea level rise, including by devising planned relocation and visa options, in cases where adaptation in or return to their country of origin is not
Само по този пункт можем да се окажем длъжни да приемем половината Африка и четвърт Азия - или ще е суша, или ще е киша.  Sad

На всички е ясно, че такива документи в ООН-то се създават под диктовката на някои от великите сили, без значение кой формално оглавява изработката. В случая явно не е САЩ, нито Русия. Кой ли ще да е? Wink
Това за провокирания разкол в ЕС не звучи никак невероятно.

# 77
Само по този пункт можем да се окажем длъжни да приемем половината Африка и четвърт Азия - или ще е суша, или ще е киша.  Sad

На всички е ясно, че такива документи в ООН-то се създават под диктовката на някои от великите сили, без значение кой формално оглавява изработката. В случая явно не е САЩ, нито Русия. Кой ли ще да е? Wink

"Длъжни" може да се окажем само ако такава ни е суверенната миграционна политика поне според този пакт, а не според някое вътрешноевропейско нареждане, което още не се е появило и вероятно трудно ще се приеме.

Иначе ето я швейцарската брошурка, в която описват позицията си при изработката на Пакта и има изказване на представителя им.

https://www.eda.admin.ch/dam/deza/en/documents/publikationen/bri … ief-4-2017_EN.pdf

ПП За великите сили, стоящи зад документите на ООН, не бих се обзаложила, че в случая не е САЩ. Все пак НюЙоркската декларация - основата на двата пакта е приета септември, 2016-та. Но който и да е я изготвял, е приета единодушно от всички 193 страни.

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 17:16 от Vapor

# 78
  • София
Скрит текст:
Само по този пункт можем да се окажем длъжни да приемем половината Африка и четвърт Азия - или ще е суша, или ще е киша.  Sad

"Длъжни" може да се окажем само ако такава ни е суверенната миграционна политика поне според този пакт, а не според някое вътрешноевропейско нареждане, което още не се е появило и вероятно трудно ще се приеме.

Скрит текст:
Иначе ето я швейцарската брошурка, в която описват позицията си при изработката на Пакта и има изказване на представителя им.

https://www.eda.admin.ch/dam/deza/en/documents/publikationen/bri … ief-4-2017_EN.pdf

ПП За великите сили, стоящи зад документите на ООН, не бих се обзаложила, че в случая не е САЩ. Все пак НюЙоркската декларация - основата на двата пакта е приета септември, 2016-та
.
Сама написа, че "волята се пречупва много лесно - стига да има желание". Дали лесно - не знам, но във всички случаи не е невъзможно. Всички знаем колко "демократично" се управлява ЕС и как управниците даже не се стараят да прикрият диктата, който опитват да налагат на несъгласните с генералната линия.
А иначе ООН-то отдавна си е една голяма говорилня и за решенията му държавите-членки се сещат само когато им отърва.

# 79
  • Чужбина

Аз не съм съвсем съгласна. Личното ми виждане е, че по-скоро се върви към някакъв провокиран разкол в ЕС.

Съгласна съм, че е до много голяма степен дирижиран тоя разкол.

Защото волята се пречупва много лесно - стига да има желание. Например спират се германските инвестиции в Унгария - сигурна съм, че държавата има механизмите чрез стимули и негласни санкции да постигне такъв резултат, който ще е страхотен удар за Унгария, та дори да й оставят всички Еврофондове. Обаче желание няма - много вербален тормоз, малко действие.

Vapor, никой не е ненормален да спре печеливши инвестиции. Ти нали не си мислиш, че тия инвестиции са подарък за унгарския народ.

Германия дава на година около 15 млрд. евро на фондовете, т. е. с 15 млрд. евро е на минус. Искам да ти кажа, че бежанците струват на година двойно повече. Така че няма как да плашиш гаргите, че ще спреш на някого нещо, от което ти самият печелиш.
Разбираш ли, за какво говоря?

# 80

Vapor, никой не е ненормален да спре печеливши инвестиции. Ти нали не си мислиш, че тия инвестиции са подарък за унгарския народ.

Германия дава на година около 15 млрд. евро на фондовете, т. е. с 15 млрд. евро е на минус. Искам да ти кажа, че бежанците струват на година двойно повече. Така че няма как да плашиш гаргите, че ще спреш на някого нещо, от което ти самият печелиш.
Разбираш ли, за какво говоря?

Мисля, че изместването на инвестиции от едно място на друго, да не говорим за изместването на нови инвестиции /т.е. такива,които тепърва предстоят/ не е нещо нечувано и не значи загуба за инвеститора.  Така че не разбирам за какво говориш - това в случай, че действително искаш да пречупиш една страна, а не в случай, че до голяма степен я храниш, за да те лае.

# 81
  • Чужбина

Мисля, че изместването на инвестиции от едно място на друго, да не говорим за изместването на нови инвестиции /т.е. такива,които тепърва предстоят/ не е нещо нечувано и не значи загуба за инвеститора.  Така че не разбирам за какво говориш - това в случай, че действително искаш да пречупиш една страна, а не в случай, че до голяма степен я храниш, за да те лае.

Добре, а защо тогава не ги преместят тия инвестиции, като е толкова лесно?

# 82

Не знам дали следиш откъде тръгна разговора, но и аз това се питам - защо не ги преместят, ако целта наистина е диктат и пречупване на волята на "непослушна" страна. Защо на повърхността са вербални престрелки, размахване на пръст и заплахи за еврофондове, а зад тях е упорито и последователно укрепване на икономиката. И аз се чудя.

# 83
  • София
Предполагам, разчитат да пречупят непокорните само със заплахи, без да се налага да стигат до драстични мерки. Все пак икономиката си е икономика, политиката - политика.

# 84
Защото основната цел е да се изгонят турците от Германия, или поне да се елиминират като обществена сила.
Вижте последните анкети за партиите.
АфД е отново на плюс.

Докараха Ердоган тук и той послушно си изпълни задачата(неволно естествено). Турците се оляха и всеки вече говори, че не може да става дума за интеграцията им. Спомнете си, какво  и от колко време проповядва Сарацин!
Същото !!!
Но допреди сегашните свинщини, всеки казал това, биваше разпъван на кръст.

Предполагам, разчитат да пречупят непокорните само със заплахи, без да се налага да стигат до драстични мерки. Все пак икономиката си е икономика, политиката - политика.

А аз предполагам, че една голяма част е един добре отигран цирк.

Вейпър, писали сме заедно!

Не знам дали следиш откъде тръгна разговора, но и аз това се питам - защо не ги преместят, ако целта наистина е диктат и пречупване на волята на "непослушна" страна. Защо на повърхността са вербални престрелки, размахване на пръст и заплахи за еврофондове, а зад тях е упорито и последователно укрепване на икономиката. И аз се чудя.

Точно това е голямата въпросителна?

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 18:03 от Анонимен

# 85
Не знам как може да се тълкува това тук:

https://www.zdf.de/nachrichten/heute/beitrittshilfe-eu-streicht- … illionen-100.html

Страните от ЕС отменят 70 милиона евро от предприсъединителната помощ за Турция.
ЕС стигна до извода, че Анкара "значително се отдалечава от ЕС".

Поради слабия демократичен напредък в Турция, Европейският парламент отмени за 2018 г. 70 милиона евро от субсидии за присъединяване, предназначени за Средиземноморската страна. Съответният законопроект беше одобрен с голямо мнозинство в Страсбург.

Изплащането на средствата бе обусловено от това Турция да направи "измерим и достатъчен напредък в областта на върховенството на закона, демокрацията, правата на човека и свободата на печата".

От една страна наливат милиарди (за бежанците), от другата задраскват милиони.

# 86
  • Street of Dreams
Не е ли по-добре да оставим тези въпроси на страна, а да се концентрираме над това, което е пред очите и в живота на обикновените хора и какво ги засяга директно. Нека поговорим за последствията от масовата миграция за народа  - макар да има две доста обемни други теми за това. Мисля, че на голяма част от хората изобщо не са ясни (както каза Мирела) ФАКТИТЕ. Нека темата бъде четима за всички.

С миграционната си политика Европа предприе самоубийство. В България повечето хора са добре и се наслаждават на спокоен живот. Различни неща говорят обаче за предстоящ залез. Първото нещо, на което вярвам, са очите ми. На мнение съм, че тук трябва да назоваваме нещата така, както ги виждаме с очите си - ние, живеещите навън. Защото по същия път върви България. На нашия континент съществува тренд да се наричат нещата така, както човек си ги пожелава, а не как са в действителност:
Първият неоспорим факт е изфабрикуваната, изключително масивна в последните години и явно безкрайна миграция на големи групи хора от третия свят в посока Европа и второ, че тяхната цел е именно един континент, който смята себе си за недостоен да продължи да съществува в познатия си вид. Един континент, който не само не се защитава, но отваря широко вратите си за всеки, който се обяви за бежанец или че иска да работи. Свързването на тези два факта е действително самоубийствено. Аз казвам, че това не е просто опасно, или че трябва да се променят там няколко закончета, за да функционира някак си с новите ни съжители - това е смъртоносно. Който се интересува от истирия и проследи преместването на такива маси хора от едно място на друго, ще стигне до същия извод.

Фактите никак не са угодни на системата и нейните хора и понеже са факти - те стават все по-активни в очевадното им пренебрегване и маженето. Виждаме го и тук, доста активно.

Обществото се променя масивно, докато нуждите и желанията на мнозинството биват игнорирани. Дори и при най-розовия анализ на ситуацията, не виждам трезва причина да се променят общества коренно, които не са били питани дали искат да бъдат променяни. Дали е ок на милиони хора да се провеждат с тях социални експерименти - които, както виждаме всеки ден, не са в полза на обществото.

Особено опасно е желанието да се покрие истината - да се игнорира, да се премълчи, да се отрече. Да се произвеждат нови и нови розови идеи колко всичко е за добро. И да се крещят силно. Но истината е следната - случват се...как да кажа...сума ти лоши неща. И левите казват - ок, вярно е, че сега имаме много повече изнасилвания, кланета с ножове, обири и терористични атаки, че криминалността се е покачила като цяло. Но добрата новина е, че след време всичко ще е за добро.

Така че дайте да си говорим за нещата, които вече се случват. Процесът, който в последните години взе чудовищни размери и стъжни моя живот и на още милони хора, се засилва лавинообразно и няма и намек за това да бъде спрян или забавен. Не се правят никакви опити за това. А това е, което населението на Европа ОТДАВНА иска. Последствията ще са един свят, в който не искаме да живеят децата ни. Континентът е в далеч по-лошо състояние от преди няколко години. Четем всеки ден новини, които преди няколко години изобщо не смятахме за възможни! И те дори не се класират на първите страници вече. Историята, в която 14 годишно момиченце беше изнасилено от множество араби, бащата искаше да отмъсти и беше застрелян от полицията, която не е спасила детето му, е just another story в Европа на отворените граници. Ако това не спре сега, сегашните обстоятелства ще се разгърнат масивно и лавинообразно, необратимо.

В живота всичко е въпрос на избори ще си гледаме сегашното привидно спокойствие, или ще застанем зад страната си, която ще оставим на нашите деца?

# 87
  • Чужбина
Брилянтен коментар на Ондайн.

Моля, потребителите и гостите във форума да го прочетат поне два пъти.

Това е балансирано описание на ситуацията в Европа - нито преувеличена, нито изкривена.

Благодаря, Ондайн.

# 88
Нямам време в момента да изчета всичките документи, за да си изградя наистина обосновано мнение, но фактът, че две изключително мигрантски държави - Австралия и САЩ, не искат да го подпишат, ми светва червена лампичка. Две държави с контролирана миграция отказват да подпишат пакта, обещаващ контрол на миграцията.  Crazy
А на глупости от сорта на  "да спрем давещите се" не вярвам, не съм чела статистики скоро, но предполагам, че след като Меркел отвори вратата на Европа, със сигурност има повече удавени, отколкото преди да го направи и никой не може да ме убеди, че като се разчуе отново за някаква си легална миграция, дето и ще ги издирваме и прибираме, нещо от сорта мернах, няма да се втурне и останалата част от бедстващия свят към Европа.
И не мисля, че сме гледали целия филм, това беше кратък трейлър, "хубавото" предстои.

# 89
Друга мигрантска страна Канада,също дава назад за глобалният пакт.Пасивността на  хората не знам как да си я обясня?Въпреки,че по-малко са гласували с ''Да'',за мен означава знак на съгласие.Ок.Явно някои нямат нищо против децата им да живеят в гореописаният свят.

Общи условия

Активация на акаунт