Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога ще се проведат националните външни оценявания (НВО) за 2024 г.?
Какви промени са направени в НВО за учебната 2023/2024 г.?
Какво представлява седмокласната поща и каква е целта й?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога ще се проведат националните външни оценявания (НВО) за 2024 г.?
-
Какви промени са направени в НВО за учебната 2023/2024 г.?
Промените в НВО за тази година включват увеличаване на продължителността на първата част от изпитите по български език и литература и математика от 60 на 75 минути. Всички 20 задачи в първия модул на математиката сега ще бъдат с избираем отговор, докато вторият модул остава с три задачи със свободен отговор.
-
Какво представлява седмокласната поща и каква е целта й?
Седмокласната поща е онлайн платформа, където учениците могат да споделят материали за подготовка за НВО и пробни изпити. Достъпът до нея се основава на участието в поне три от последните теми, като не се позволява изтриване или пренареждане на предоставените материали, но качването на нови ресурси е насърчавано.
-
Как родителите се справят с подготовката на децата си за НВО и какви стратегии използват?
-
Какви са мненията за курсовете за подготовка за специализирани училища като НПМГ?

Щяло да има за смеси и сплави, движение и работа.

НЕ знам как ще се оправим, ако сам не се усети. Колкото и да обяснявам... акъла му някъде другаде. Само вика да, да, знам и върти очите.
). Било изненадващо контролно и не се справил. Оплаква се и той, че не е разбрал задачите за сплавите. Мисля да му търся допълнително задачи да ги реши в неделя и да обясня доколкото мога. По БЕЛ от курса има 5 теста за събота. Говоря му да почва да ги прави, защото само в петък няма да успее. Чакаме още резултат от класното по математика, но той е сигурен, че се е представил отлично. Имали са 12 задачи. Нещо се е сдухал днес - обяснява ми, че приятелят му от училище искал само да преписва от него и да му решава тестове и домашни и за това му бил приятел.