ПЕТИЦИЯ Да спрем Глобалния пакт за миграция!

• 29 359
  • 587
  •   1
Отговори
# 345
Можем само да гадаем. В момента върви смяна на персоналната власт в управляващата коалиция. Не се е чуло кандидатите да заемат позиция по въпроса.
А как е положението с Гърция? Тяхното ляво правителство да не би да иска още м°н°фи от Анадола?

# 346
Прибрах се късно и мъж ми доволно ми съобщи добрата новина.Чул,че няма да подписват,но щяло да има дебат все пак.Всички сме втрещени,че без чупене на стойки,без бой бързо се съгласиха.НАЙ-сетне по нещо заприличахме на Австралия. Mr. Green newsm68
Поздрави за всички,които сърцато се бориха срещу долният пакт! bouquet Hug
OnDiNe_ newsm10

# 347
Напук на саботажа от страна на няколко подли Гудита, които дори не намериха смелост да заявят позиция и да се аргументират, съфорумките показаха будна и трезва мисъл.

# 348
Напук на саботажа от страна на няколко подли Гудита, които дори не намериха смелост да заявят позиция и да се аргументират, съфорумките показаха будна и трезва мисъл.
Не знам колко са гидута,опитват се да компенсират някакви дефицити.Многократно съм повтаряла,не е това начина.Получават временно удовлетворение от собственото си величие,но то е лъжливо.После всичко се връща отново:колкото и да се въртиш,гъза ти все отзад.

# 349
  • Чужбина

newsm44 moresmile

Поздрави и прегръдки на всички тук, които заедно с мен трепереха цяло лято - поне се подкрепяхме!
И много поздрави на Vapor.  Mr. Green

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Чичко Юнкер ни е сърдит - цепим се от колектива. Като как не сме единодушни и не приемаме миграцията като всемирно благо, и глобалния пакт не щем... Ей така като го ядосваме - и току-виж пак го стегнал ишиаса.  Laughing
Юнкер срещу принципа на единодушие в ЕС

Според FOCUS сме петата държава в света, която официално обявява, че се оттегля от Глобалния пакт за миграция - след САЩ, Унгария, Австралия и Австрия, останалите не са обявили окончателно решение. 

Според мен, Висшеградските също ще се откажат. Браво на българскито правителство. Унгария поведе хорото, но България даде още един тласък.
Чакам с нетърпение утре-вдругиден останалите държави да се "присъединят" към отбора на "лошите".

Юнкер да изпие една-две бутилки ром и ще му мине.

# 350
Много си щедра, пък!
Една, две бутилки ром!Дай му обикновен спирт на тоя, да гори в ада дано, дето ни натресе тези болесторазвъдни мързеливци.
Много си щедра, пък!
Една, две бутилки ром!
Дай му обикновен спирт на тоя, да гори в ада дано, дето ни натресе тези болесторазвъдни мързеливци.
Juncker 'drunk as a skunk' at NATO summit

На пияните свине мястото им е в кочината.  Grinning

# 351
  • Чужбина
Чехия се присъедини към отбора на "лошите":
https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/11/14/3345838_i_chehiia_shte_o … n_za_migraciiata/

Чакам Полша тия дни да се присети да се произнесе.

# 352
  • София
И Чехия отхвърли Глобалния пакт, и то с много точно обосноваване:
Тази сутрин чешкото правителство е гласувало да не подписва споразумението, заяви правителствен източник. Представители на властите в Прага преди това бяха заявили, че пактът не прави достатъчно разграничение между легална и нелегална миграция. В началото на месеца вицепремиерът Рихард Брабец каза на пресконференция, че окончателният текст на документа "не отразява предложенията" за "разделение между легалната и нелегалната миграция".  от ТУК
Не е достатъчно в наименованието да е вписано Regular Migration, дето не означавало било регулярна, ами законна  Wink - трябва в целия документ последователно да се отстоява, ясно и точно, че държавите подкрепят единствено и само легалната, законна миграция, при която пътуването се осъществява едва след предварително договаряне между мигранта и страната-приемник за всички условия по преселването и в резултат на това мигрантът пътува с изрядни документи за самоличност, виза и всичко друго, което се изисква от законодателството на приемащата страна. Във всички останали случаи миграцията е нелегална и не може да бъде закриляна от никакви глобални пактове, защото според законите на много страни нелегалното влизане на територията им е закононарушение и даже престъпление. Пълна глупост е да се приемат документи на ООН, пък даже и с незадължителен характер, които позволяват тълкуване, грубо противоречащо на законите в  суверенни държави.
Чехите да се наредят след нас в редичката - ние ги изпреварихме.  Grinning Кой е следващият, моля?

Eleonora, писали сме заедно.  Hug

# 353
  • Street of Dreams
Тази дума "регулярна" е като думата "джендър" в ИК. Коварно, коварно.

Ура за чехите и добре дошли в нашия отбор! Хайде следващите. Come on the dark side, we have cookies Grinning

# 354
Тази дума "регулярна" е като думата "джендър" в ИК. Коварно, коварно.

Ура за чехите и добре дошли в нашия отбор! Хайде следващите. Come on the dark side, we have cookies Grinning

Joy Joy newsm44 newsm44 newsm44

# 355
  • България
ПАКТЪТ ЗА МИГРАЦИЯ НА ООН: Кабинетът без окончателна позиция дали да подпише документа
https://nova.bg/news/view/2018/11/14/231926/пактът-за-миграция-н … одпише-документа/
 Mr. Green
Нямаше, но сега не се знае, по пример на Вожда не се знае, знае ли се.  Mr. Green

# 356
Как точно присъединяването ни към Пакта щяло да гарантира правата на българите в чужбина? Че те на запад съвсем легално си гласуват например да плащат по-малко детски на работещите чужденци, иначе щели да ги защитават.

# 357
  • Street of Dreams
Втрещена съм, какво сега? Бяхме подхлъзнати, нагло излъгани и измамени - само, за да не вдига врява бсп? Просто не знам как да го коментирам това... Имат ли право да лъжат така? Още повече, че се чу и в чужбина новината?

# 358
  • Шумен
Абе глупости! Историята с въпросния Пакт напомня едно към едно тази с ИК -приемлива опаковка и абсолютно неприемлива същина. Не ми се мисли, ако тия соросоиди дето ни управляват подпишат тази гадост!

# 359
Вече си мисля, че ни взеха за подигравка.
Досега се пулих какво точно чета от новините, но и в темата видях, че е истина. Shocked
Нямам думи - Захариева  пак се пени и ликува, че видите ли, пак по нейната ще стане.
Надявам се на отрезвяване. Praynig
https://news.bg/politics/ne-e-yasno-dali-sme-se-otkazali-ot-pakt … a-migrantite.html
Не е ясно дали сме се отказали от пакта за мигрантите

Общи условия

Активация на акаунт