За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 45 803
  • 758
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Трябва ми рецепта за крем брюле, хем класическа, хем изпробвана. Може ли да предложите нещо, което със сигурност ще се получи?

http://recepti.gotvach.bg/r-53979-Крем_Брюле_от_моята_кухня

http://recepti.gotvach.bg/r-74359-Крем_Брюле_с_бял_шоколад

# 301
Опитвам се да направя един десерт с тесто за кроасан, крем и ягоди, Знаете ли как трябва да се прегъне тестото за да остане достатъчно място за напълване на крем или кремът се пълни преди да бъдат изпечени

# 302
Опитвам се да направя един десерт с тесто за кроасан, крем и ягоди, Знаете ли как трябва да се прегъне тестото за да остане достатъчно място за напълване на крем или кремът се пълни преди да бъдат изпечени

Аз кроасани оформям като нарязвам триъгълник, който е по-продълговат, слагам крема по средата на този триъгълник и увивам.

# 303
а аз ги правя без нищо, когато са изпечени и надути, с шприц с много тънък накрайник ги пълня с крем, шоколад, или крема сирене.  И купешките се пълнят след изпичането им.

# 304
Кога слагате мед на печена тиква? Всичкия в началото, половината в началото и още толкова накрая или всичкия накрая?

# 305
накрая. Няма полза от печен мед

# 306
Аз слагам меда накрая, независимо дали пека тиква, сирене или ябълки. Прегорелият/ изпеченият мед първо, че има ужасен вкус и мирис, второ, че няма нищо полезно в него.

# 307
  • вече Пловдив
Здравейте! Правих царска туршия и ми остана почти цяла глава целина с малко листа. Дайте идеи как да я сготвя...

# 308
В супи ми харесва глава целина на ситни кубчета, мяркала съм и рецепти за сосове от сорта на рагу болонезе пак с наситнена глава целина в тях... Има и рецепти за пюре, ама една глава хич не си струва, по-добре в супа нещо.
Листата поне аз бих ги употребила в салата от зеле или моркови или и двете заедно.

# 309
ами тя е доста ароматна, за да сготвиш само нея. Аз я пека с други кореноплодни, или слагам нарязана на дребно в супа, в яхния., или прибавя към картофено пюре - но променя вкуса.  Беля главата, нарязвам на филии и замразявам. Когато трябва - вадя и ползвам.

# 310
  • Русе
Моля, за лесна рецепта за чийзкейк. Нета е пълен с рецепти а хич не знам коя е добра и на-вече лесна. За първи път ще правя  Praynig

# 311
  • вече Пловдив
Благодаря за идеите!

# 312
Главата целия я избели и нарежи на големи парчета. После в пликче замразяваш във фризера. Когато готвиш вадиш парче, две и влагаш в храната. После ако искаш хапвате парчето, ако исках хвърляш. Листата- по същия начин. Аз си замразявам отделно дори дебелите дръжки- тях ползвам точно за сос болонезе. Листата за яхнии и телешко варено.

# 313
Правя един боб в гювеч ( за първи път ми е) и въпросът ми е, как да го сгъстя след като е уврял?

# 314
Правя един боб в гювеч ( за първи път ми е) и въпросът ми е, как да го сгъстя след като е уврял?

извади 2-3 лъжици боб и размачкай добре на пюре и върни в боба.
Можеш и с 1-2 лъжици препечено ббрашно да сгъстиш - вадиш малко от бульона на боба, охлаждаш, размиваш брашното и пак връщаш. Но първия вариант ти е по-лесен, ако нямаш препечено брашно. Може и със непрепечено, но бие на сурово Simple Smile

Моля, за лесна рецепта за чийзкейк. Нета е пълен с рецепти а хич не знам коя е добра и на-вече лесна. За първи път ще правя  Praynig
Ели, този ми е най-лесния https://pep-4o.blogspot.com/2015/06/blog-post_16.html можеш да пропуснеш разбитите белтъци, слагам ги за пухкавост, когато съм сигурна, че яйцата ми са съвсем пресни.  Плодовата заливка може да бъде всякаква - за най-мързеливо дъщеря ми го прави с бурканче купено сладко (то е почти желе), което разбърква с 2 лъжици топла вода и залива.

Общи условия

Активация на акаунт