За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 45 698
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте!
Моля, дайте рецепта за бананов крем, но така да е по-устойчив, за торта и по възможност без яйца и варене. Имам 1 кутия дулсе де лече, мога да я включа в композицията Simple Smile 

Благодаря предварително. 

Отдавна беше, разбивах варена сгущенка, нарязани банани и краве масло и ми се струва, че всичко се слагаше в равни пропорции, т.е. един и същ грамаж. Порових и намерих подобен:

Скрит текст:
Рецепт 4: Крем из сгущенки с бананами
Воздушный, банановый крем из сгущенки и сливочного масла может использоваться в тортах и пирожных, а также в качестве самостоятельного десерта. А если добавить в него желатин или агар-агар, то получится десерт, напоминающий суфле. Он по вкусу ни в чем не уступит птичьему молоку. Это отличный способ применения крема, если получились излишки.

Требуемые ингредиенты:

•    сгущенное молоко 300 гр.;

•    бананы 2 шт.;

•    масло сливочное 200 гр.

Способ приготовления

Для приготовления масло заранее вынуть из холодильника, чтобы оно было мягкое. Взбить до белой и пышной массы, затем постепенно добавить молоко. Все тщательно перебить и поставить в холодильник. Бананы очистить, поместить в блендер и перебить в пюре. Важно, чтобы они были спелые, но без черных вкраплений. Вынуть крем из холодильника и постепенно в него добавить банановое пюре.

Чтобы банановый крем со сгущенкой и сливочным маслом получился вкусный и ароматный, нужно выбрать хорошие фрукты. Лучше ориентироваться не по внешнему виду, а по запаху. Хорошие и сладкие бананы всегда ароматные, а вот если они ничем не пахнут, то лучше пройти мимо. Безвкусные и мыльные плоды только ухудшают качество крема.

# 421
  • Варна
Момичета и момчета, 😉 една позната германка при пътуване в България е яла сладки. Много са и харесали и сега търси рецепта. Описва ги като "топчета с ром", имащи вкус на орех и малко на бадем. Вътрешността е с консистенция на тесто за сладкиши. Отвън е кокос. Дали някой ще може да се сети какво ли е било? На мен ми изглеждат като бонбони направени от смес за сладък салам. Ако има и други идеи ще съм благодарна да ги споделите! Благодаря!

# 422
  • В сърцето на любимия човек
Момичета и момчета, 😉 една позната германка при пътуване в България е яла сладки. Много са и харесали и сега търси рецепта. Описва ги като "топчета с ром", имащи вкус на орех и малко на бадем. Вътрешността е с консистенция на тесто за сладкиши. Отвън е кокос. Дали някой ще може да се сети какво ли е било? На мен ми изглеждат като бонбони направени от смес за сладък салам. Ако има и други идеи ще съм благодарна да ги споделите! Благодаря!
А къде ги е яла, може би заведението има меню онлайн и може да се види поне как се казват или основните съставки.

# 423
  • Русе

Виж тази рецепта дали ще помогне. Домашна е. Тя ако ги е купувала от магазин /заведение/ ще се различават.

# 424
Накиснах стар боб за готвене,но като набъбна се оказа много голямо количество и не мисля да го готвя всичкия,а като се свари добре да сипя сварен и врял в буркани с винт,да хване вакуум,а не да го стерилизирам допълнително ...Колко би издържал така,трябва ли да слагам сол?

Здравей, може е късно , но все пак да кажа. Аз умишлено варя повече боб ,салатен един едър черевено-шарен . Използвам част от него ,а останалия в кутии  замразявам във фризира. Сол не му слагам ,така имам готов когато ми потрябва ,а пък и да си заслужава варенето -наведнъж. Така че не му пречи. Боб може да се замрази ,става за разлика от картофите например те стават гумени, поне на нас не ни харесват„

# 425
  • Варна
Благодаря, i_peych, и аз за нещо подобно си мислех. Ще предам рецептата, дано сме уцелили. 😄
Пънче, случайно е попаднала на някакво представяне във Велико Търново и там ги е опитала. Но няма как да търся рецепта като не знам точно кой ги е направил.
Благодаря още веднъж!

# 426
Здравейте! Имам въпрос относно дресинг за салатите. Винаги си ги овкусявам с олио и сол, но ми се иска нещо по-разнообразно. Та може ли да ми дадете идея за някакъв вкусен дресинг за салата?

# 427
За зелени салати, айсберг, Цезар и други подобни без домати или с мако домати: мед 1/2 ч. л , горчица 1/2 ч.л., майонеза/кисело мляко 2 ч. л. , ситно нарязан магданоз или песто 1ч.л. лимон и олио.   Може и малко настърган джинджифил за кеко люто.
ПС: количествата са груби, и зависят от индивидуалния вкус на човек, и салатата. Понякога я правя по-кисела, друг път по-тежка или по-сладка. Не е задължително да слагаш всичко, и с 2-3 съставки става.

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 17:23 от vanqivanova

# 428
Здравейте, знам, че в интернет има много рецепти,но... Имам бишкоти, сладкарската извара на Лидъл, крема сирене, моля за идея или рецепта за неща " ала тарамису", но без сурови яйца. Това и аз няма да го ям, а да го дам на децата е абсурд. Да смеся извара, пудра захар, крема сирене и ванилия и да сглобявам в  напоените с кафе  бишкоти  newsm78

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 17:58 от Slawena

# 429
  • Русе
Здравейте! Имам въпрос относно дресинг за салатите. Винаги си ги овкусявам с олио и сол, но ми се иска нещо по-разнообразно. Та може ли да ми дадете идея за някакъв вкусен дресинг за салата?

Това е тема за салатите. Можеш да намериш интересни идеи.

# 430
  • Русе
Здравейте, знам, че в интернет има много рецепти,но... Имам бишкоти, сладкарската извара на Лидъл, крема сирене, моля за идея или рецепта за неща " ала тарамису", но без сурови яйца. Това и аз няма да го ям, а да го дам на децата е абсурд. Да смеся извара, пудра захар, крема сирене и ванилия и да сглобявам в  напоените с кафе  бишкоти  newsm78

Все пак опитай. Simple Smile

# 431
Ако искаш пробвай това. Най-вкусният крем за мен, записала съм си го така :
За крем Лабрекс - разбиват се с миксер:
400гр заквасена сметана
1 опаковка сметанов крем без варене /Оле на Д-р Йоткер/ или сирене Голдеса Класик от Лидл
125гр /1 пакетче/  крема сирене
1чч пудра захар
Labrex, ако ме прочетеш и грешно съм те посочила като източник, извини ме  Hug

# 432
tontoneva, отдавна го правя тоя крем, но не съм го измислила, някъде от нета ми е най-вероятно. Но го разпространих във форума и вероятно затова си записала мен. Само че с Голдеса Класик вместо крем Ванилия без варене не съм го правила, така че може и друг да е пуснал тоя вариант. Няма значение, кремчето наистина е много вкусно.

По тая рецепта го правя:
1 пакетче крема сирене (обикновено, българско), 1 голяма (400 гр) кофичка заквасена сметана (използвам Мегле или друга), 1 крем без варене Оле на Йоткер (не се подлага на предварителна обработка) и 1 ч.ч. пудра захар (аз слагам 3/4 ч.ч.) - всичкото това се слага в купата на миксера и се разбива до гладък крем. В началото сместа стои малко твърда, на бучки, но с разбиването се получава хубав гладък и много вкусен крем. Peace

Иначе тирамису без яйца става много вкусно по рецептата на Танита.  Peace

# 433
  • София
Плюс това което момичетата са ти показали можеш да си купиш сос от нар, изключителен вкус придава на всяка салата. Много го ползвам, той е гъст като мед, с тъмно червен цвят,  но е изключително вкусен.

# 434
Миналата седмица правих тирамису по рецепта от нета. Кремът беше с маскарпоне, сметана и само с жълтъци, сгъстени със захар на водна баня. Така избягваме суровите яйца. И аз не бих ги яла, камо ли на детето да дам.
Би трябвало да стане и с крема сирене вместо маскарпоне. Не намерих Марсала и ползвах малко Бакарди. Дава много приятен аромат.

Общи условия

Активация на акаунт