За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 45 627
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Като каза агнешко, аз искам да направя агнешка супа, но не знам какво да купя (че и на английкси да го намеря Simple Smile ) Но айде това ще го оправя. Интересува ме от какво се прави агнешка супа, кои дреболии учавстват?
Хубава супа става от агнешко вратле, това поискай.

Как замразяване във фризера прясна чушка?
Ето едни готови да вървят във фризера. Както е споделила LoveIsAnswer по същия начин, само не ги потопявам в  студена вода, няма смисъл повече да ги напоявам, оставям ги да се охладят и ги припирам по бройки, примерно по 6 до 8 чушки в пликче, но винаги избирам по-малки чушки, по нормални,  а не тези които събират по 1/2 кг кайма. Всяка зима слагам по 4-5 пликчета, достатъчни са ми.

# 571
И аз на тема агнешко, купих агнешка плешка, ММ иска да нарежа картофи и да я захлупя върху тях. Ще стане ли нещо читаво така?

От плешката - да, от картофите - въпрос. Simple Smile

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_29.html

От рецептата от линка не разбрах картофите се изсипват около месото ли?

# 572
И аз на тема агнешко, купих агнешка плешка, ММ иска да нарежа картофи и да я захлупя върху тях. Ще стане ли нещо читаво така?
картофите ще се преготвят, кашват се. Трябва им по-малко време,  Ако е младо прясно - да, заедно е добре. Но за купеното няма как да предположиш какво е.  Ей така в пликове, отделно е най-добре http://pep-4o.blogspot.com/2013/05/blog-post_28.html Ако ми е по-старо агнешкото -  слагам плика с картофите час след плика с агнешкото.

Имам агнешко с тлъстина, не мога да определя от къде е.
Как се прави курбан с агнешко?
от където и да е, щом е с тлъстина ще стане. Чист курбан чорба https://pep-4o.blogspot.com/2010/05/blog-post_647.html писала съм и за варианта с дреболиите, но аз не слагам заради мъж ми отдавна -  пък и тях си ги пазя за дроб сарма и за чорба.

Като каза агнешко, аз искам да направя агнешка супа, но не знам какво да купя (че и на английкси да го намеря Simple Smile ) Но айде това ще го оправя. Интересува ме от какво се прави агнешка супа, кои дреболии учавстват?
участват всички, без далака и черния дроб -единия е тричав Simple Smile другия като се вари  става твърд и не е приятен Simple Smile
Най-харесвана от мен напоследък е с булгура http://pep-4o.blogspot.com/2017/11/blog-post_15.html за всяко агнешко е чудесен. Тук е само с дреболии, но съм слагала и сварено агнешко месо - както Марчева ти писа,  щом ще купуваш, вратлето е най-крехко, както и месото по джоланите му.
ето и супичка с месо и дреболии http://pep-4o.blogspot.com/2009/11/500.html  и мАсло Simple Smile

# 573
Може ли лесна рецепта за солени мъфини Thinking Чудя се вече какво за закуска и да става да носене в у-ще.
Виж рецептата на снежко, тук от форума, носят добавки без проблем - колбас, шунка или някакво пушено месо, кисели краставички, подправки разни....Аз добавям кашкавал около 2с.л и намалявам содата наполовина.
П.п рецептата...не намерих скрит текст в мобилното приложение...
Това са си направо сиренки/добружанки/питки във форма за мъфини. Онзи ден ги правих, не съм се сещала да ги сложа във формички.

# 574
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Здравейте! Имам един буркан пастет от сьомга, от тези руските. Чудя се дали да не го сготвя на нещо. Примерно тесто за пица, да го навия на руло и вътре пълнеж този пастет и примерно топено сирене.
Дали ще стане? Приемам и други идеи.

не знам какъв е този пастет от сьомга, но аз купувам нещо като паста от сьомга (много ситни парценца с олио) и го разбърквам 1:1 със свежо сирене и мъже ми го яде на сандвич, става и за палачинки. става и към варени картофи като основно ястие.
според мен ще стане и като сос към паста: сваряваш спагети или паста, запържваш малко чесън в зехтин, жулваш вътре изцедената паста и добавяш сьомгата, без да готвиш повече. Peace копър също върви.

иначе правя едно спаначено руло (пасиран спанак с тесто за палачинки се изпича на блат във фурната), мажа със свежо сирене и слагам пак от тази паста и навивам на рило. завивам в свежо фолио и оставям поне една нощ в хладилника. става много ефектно.

върху пица също става, но аз го слагам след като извадя пицата от фурната, т.е. не го обработвам термично.

# 575
Здравейте! Имам един буркан пастет от сьомга, от тези руските. Чудя се дали да не го сготвя на нещо. Примерно тесто за пица, да го навия на руло и вътре пълнеж този пастет и примерно топено сирене.
Дали ще стане? Приемам и други идеи.

Благодаря предварително Simple Smile
Направи го с бутер тесто, след като го навиеш на руло, нарежи го на филийки. След това редиш  филийките върху хартия за печене и печеш. Ако навиеш тестото на руло и така го изпечеш, отвътре остава сурово. Аз така правих едно руло с броколи по рецепта, не се изпече отвътре✌😊

# 576
Купих готово тесто за пици от Лидл. По стечение на обстоятелствата се размрази и след като имах възможност веднага го прибрах във фризера. Ще приготвям пицата тази вечер. Ще се получи ли пица с такова размразявано-замразявано-размразявано тесто? Има ли нещо, което трябва да направя, за да бъде сполучлива пицата или стандартно да го размразя отново и да го разстилам в тавата?

# 577
Правя заготовка за пиле с ориз. Пържа морковите и лука с ориза. Да сложа ли сега вода или когато стане време за печене?

# 578
Купих готово тесто за пици от Лидл. По стечение на обстоятелствата се размрази и след като имах възможност веднага го прибрах във фризера. Ще приготвям пицата тази вечер. Ще се получи ли пица с такова размразявано-замразявано-размразявано тесто? Има ли нещо, което трябва да направя, за да бъде сполучлива пицата или стандартно да го размразя отново и да го разстилам в тавата?

Защо не го остави просто в хладилника? Иначе леко разточвам аз лично и пека на макс за не много време пицата, пак по препоръка от форума.

# 579
Правя заготовка за пиле с ориз. Пържа морковите и лука с ориза. Да сложа ли сега вода или когато стане време за печене?
Когато стане време за печене и вряла  да е водата

# 580
Интересно. Защо се слага вряла?
Благодаря за отговора!!

# 581
За да не ти се слепват зърната ориз.  За да остане пухкав,  най-добре на току-що запържения ориз да се излее вряла вода така че той да продължи почти веднага да ври

# 582

Защо не го остави просто в хладилника? Иначе леко разточвам аз лично и пека на макс за не много време пицата, пак по препоръка от форума.

Не знам защо, не се сетих да го сложа в хладилника... Благодаря Hug

# 583
  • София
Ползвате ли такива смеси за сладки печива и има ли по-добри идеи?

парченца шоколад

# 584
  • София-Младост
Това обаче не са смеси, а микс от подправки. Ползвала съм за меденки.
И парченцата шоколад съм ползвала, точно вчера си заредих Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт