За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 45 624
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
  • гр. София
Момичета, здравейте! Вчера правих пелте от дюли, но сутринта видях, че не се е желирало в бурканчетата. На 1.2л течност сложих 400г желираща захар и 400г бяла захар /за да не е много сладко/. После пробвах на чинийка и като сложа малко с лъжичката правеше пътечка и капка се задържаше, но не много. Мислех си, че през нощта ще се желира, но не.
Сега се чудя: 1. дали да сложа още захар и да варя отново; 2. да варя отново както е, докато се сгъсти или 3. да сложа ябълков пектин /но не знам пропорцията/ и да го сваря отново до успешна проба.
Смущава ме, че на желиращата захар на пакета пише, че ако се вари повече от 6 минути сиропа /когато е сладко/ ще остане течен, но не мога да си обясня защо.
Моля ви за съвет кой вариант да избера или друг, ако има.
Благодаря ви предварително!

# 586
Ползвате ли такива смеси за сладки печива и има ли по-добри идеи?

парченца шоколад

Ваниловата захар не е лоша, бяха ми донесли от чужбина и въпреки че стоя доста време в шкафа излезе читава.

# 587
Според вас проблем ли е сурови, белени и нарязани картофи да престоят една вечер в хладилник. Идеята е да спестя време като ги приготвям от вечерта, а сутринта само да ги сготвя във фурната.

# 588
Нарязаните картофи трябва да бъдат поставени в купа с вода и няма да има проблем. Така съм съхранявала след като нарязах по-голямо количество картофи за мусака.

От горните смески за сладки съм купувала канелена захар, също и ванилова. Имат страхотен аромат и не се губи дълго време.

# 589
Някой да знае дали може да се замрази вече сварен бахур?

# 590
Може.

# 591
И аз ползвам ваниловата захар и парченцата шоколад, даже онзи ден купих.

# 592
Може.

може, ама не го харесвам после  Simple Smile ориза ми е странен. Повече ми харесва напълненият и замразен, но не сварен бахур. Вадиш, размразява се, вариш, ядеш Simple Smile

# 593
Може.

може, ама не го харесвам после  Simple Smile ориза ми е странен. Повече ми харесва напълненият и замразен, но не сварен бахур. Вадиш, размразява се, вариш, ядеш Simple Smile
И на мен не ми харесва после, но тя пита дали може, та затова отговорих с една дума.  Peace

И аз с питане. ММ иска да направим домашна варена наденица. Някой дали има рецепта? Благодаря предварително! bouquet

# 594
  • Варна и...духом на Босфора
Микс от подправки за меденки на Лидъл е страхотен.В лилава опаковка е.
Анисе не съм ползвала, сигурно е добро.
В тази връзка да питам в кой раздел е Коледната тема,нещо не я намирам.

# 595
Има тема само за подаръците, за сладките и т.н още не, доколкото знам. И аз я чакам Simple Smile

# 596
  • София
Има тема само за подаръците, за сладките и т.н още не, доколкото знам. И аз я чакам Simple Smile

В тази от миналата година още може да се пише, обаче никой не ще! Worried

# 597
Anise = анасон.

# 598
Колко време може да стои разрязана тиква, завита с фолио, извън хладилник?

# 599

В тази от миналата година още може да се пише, обаче никой не ще! Worried
И аз все надничам в старата тема, обаче, отдавна никой не е писал там.... Може би им е омръзнала на хората.... Други години по това време нямаше изчитане темата.....
Иначе в кулинарния е старата тема, на стр. 2 беше вчера. Peace

Общи условия

Активация на акаунт