Лотария "Зелена карта" 2020

• 105 295
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 675
Ами не можах да си намеря по специалността. За жените инженери е много трудно особено ако не знаеш арабски, а английският не ти е съвършен. Има и дискриминация по пол цвят и религия, от което заплатата варира към 100 пъти. Чинии не искам да мия, а и те не биха ме взели, защото за всяка работа си има определени нации филипинци, индийци, пакистанци, бангладеш са на дъното, египтяни ливанци и подобни трета категория, Разни Европейци на второ място, като заплащането зависи силно от паспорта... и най добре платени са локалите и някои наистина редки кадри с бяла кожа и native speakers English.
Не съм първа младост да съм сервитьорка или нещо подобно, а за продавачка изискват по минимум 2-3 езика, от които един задължителен английски перфектен втори арабски или руски или китайски....
Заплата на жена и мъже за едно и също е драстично различна.
Разходите и стандарта на живот са много високи, особено с деца в училище...
Накрая като дръпна чертата няма смисъл да работя, защото ако плащам за бус и гледачки ще ми е по-добре скъпо...
Изобщо е дълго за разказване. На дълга ваканция съм и щастливо безработна 😁
Май ще спамя темата....
Ще ми е интересно да чета как кой живя първата година в САЩ....
За Дубай трябва ако си семеен да имаш предварително намерена работа с много добра заплата и една предварителна инвестиция от наша страна по преместването.. , иначе за ергени е добре, живота тече на Макс, няма нищо общо с мюсюлманска държава 😁

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 18:50 от ronisum

# 676
  • Калифорния
Предпочитам да обяснявам на дъщерите ми, че има и лоши хора, отколкото да се опитвам да им обясня, че не могат да станат инженери, само защото са момичета.

Точно защото сте с две момичета трябва много бързо да се изнесете от подобна държава, според мен. Преди да е дошло време да се ориентират професионално. Може би изобщо не трябва да разчитате на лотарията във вашата ситуация.

# 677
Айде още малко остана и ще се види кой ще стяга куфарите - 07.05.2019 ще пуснат резултатите Blush
https://dvlottery.state.gov

# 678
Аз 8-9 години пускам и вече не съм така емоционална. Имам приятелка която за 2ра година чака резултат, и миналата година беше много разочарована, как така не е изтеглена.  Laughing Има хора които треперят в очакване и други, които дори забравят да проверят...всичко е шанс. Да си пожелаем късмет.

# 679
  • САЩ
Ох аз вече 2 години живея тук, пък като дойде май месец по инерция (и по навик)  започвам да се вълнувам Grinning Grinning Grinning 

Успех на всички! Дано тази година има повечко изтеглени от темата!

# 680
Ох аз вече 2 години живея тук, пък като дойде май месец по инерция (и по навик)  започвам да се вълнувам Grinning Grinning Grinning 

Успех на всички! Дано тази година има повечко изтеглени от темата!
Хаха, и аз така, макар да съм от 1година де.. ама си е тръпка... Grinning
So Lucky* и ние бяхме от тия дето сме забравили, тъй като бяхме казали, че това ни е последната лотария и на 21.06 гледам новините и споменаха зелената карта и аз викам, ей, какво стана с нашата лотария, я да видим... И ей на, вече година сме тук хахаха😂😂

# 681
  • Стара Загора
Здравейте, малко страничен въпрос да ви попитам. Има ли на някой от вас да му звънят от тези номера +31207998244, +31207969331. Пробвах да ги проверя в Гугъл, но ми излиза че са само от Америка. А от там няма кой да ми звънни. А едва ли някой е тръгнал да ме търси по повод лотарията за зелената карта. Та, усъмнявам се че е някаква измама и не съм вдигала до сега.

# 682
Ако започва с +31 това не от САЩ а от Холандия. От Америка е +1.  Иначе и на мен преди месец ми звъня няколко пъти някакъв номер и телефона ми изписа че е от Аризона но не вдигнах.

# 683
  • Down south
Телефонните номера в САЩ са с десет цифри и започват с 1.

Ако някой ви звъни във връзка с лотарията, вероятно е измама.

# 684
  • Пловдив
Здравейте, малко страничен въпрос да ви попитам. Има ли на някой от вас да му звънят от тези номера +31207998244, +31207969331. Пробвах да ги проверя в Гугъл, но ми излиза че са само от Америка. А от там няма кой да ми звънни. А едва ли някой е тръгнал да ме търси по повод лотарията за зелената карта. Та, усъмнявам се че е някаква измама и не съм вдигала до сега.
да нямаш резервация през Букинг и от там те търсят...случвало ми се е.

# 685
Минавам да видя, че бях забравила на коя дата е тегленето.

# 686
  • Варна
Хора, малко да отклоня вниманието от 7-ми Май. Grinning
Края на месеца пътувам за Ню Йорк. Чета и ще чета още много за това какво да се види/направи, но дайте някакви лайфсейвинг типс. Grinning Отсядаме в Бруклин и мисля да си вземем с мъжо по една карта за метрото за неограничено пътуване в рамките на седмица. И да питам как стои въпроса с картите за телефон? Нещо предплатено, за да имаме телефон, а и някакъв мобилен интернет. Много ли са скъпи тези карти и на кой оператор ще препоръчате? Simple Smile
Ако ви се стори не за тук питането ми, извинявам се, модерирайте го. Grinning

# 687
Края на месеца пътувам за Ню Йорк. Чета и ще чета още много за това какво да се види/направи, но дайте някакви лайфсейвинг типс. Grinning Отсядаме в Бруклин и мисля да си вземем с мъжо по една карта за метрото за неограничено пътуване в рамките на седмица. И да питам как стои въпроса с картите за телефон? Нещо предплатено, за да имаме телефон, а и някакъв мобилен интернет. Много ли са скъпи тези карти и на кой оператор ще препоръчате? Simple Smile

По-принцип не е много вариант да си вземете предплатен телефон, тъй като и те са фиксирани минути, но общо взето важат само за телефоните в рамките на щатите. За звънене в чужбина си е скъпо.
Същата важи и за карти с минути, тъй като ще ви трябва местен номер от който да позвъните и да осъществите връзка. По- скоро си вземете кредит от Вайбър или скайп, ако толкова държите да звъните иначе има достатъчно уай-фай и то безплатен на много места, вкл заведения и ресторанти, хотели, за да говорите безплатно, просто няма да е през цялото време. Grinning Весело изкарване иначе!

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 05:38 от Inka13

# 688
Здравейте,новобранец съм във форума ,но следя всички постове.
Какво мислите за емиграция след 40-те ?Чакам резултатите от лотарията на 07.05. и малко съм в дилема ,ако имам шанса ,дали да го използвам .Наясно съм ,че всичко започва от нулата ,но въпреки това ,искам да дам бъдеще на децата си.Какво е мнението ви?

Ние сме малко над 40 и бяхме сред изтеглените миналия май. Съпругът ми вече е там, аз и децата заминаваме след известно време. Все още е много рано, за да кажа дали решението ни е било правилно, но предизвикателството вече започна.

# 689
  • Fort Worth, TX

Проверете Metropcs-те продават предплатени карти.Ние все още сме с такива.25$ на месец с неограничен интернет и неограничени разговори тук.

Общи условия

Активация на акаунт