Лотария "Зелена карта" 2020

• 105 338
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 555
PRIMADONNA Girl, затова и отговорих, че заплатите започват от 8 долара на час, но това тук са изключително малко пари за живот. И въпреки това много хора работят за такава заплата, като гледат да компенсират с много часове работа. Тези хора също се нуждаят от медицински грижи и аз не знам как си го позволяват.

Иначе моя мъж каза, че това не е проблем, това е непредвиден разход. Проблемите са много по-сериозни неща и обикновено не се решават с пари. Казва, че след като сме дошли да живеем тук, започваме да живеем по техните правила и не иска да пращаме детето до Бг, за да прави зъби, а ние през това време да трепериме и да го мислиме как е по летищата.
Виж ако някой си ходи , няма лошо да съчетае приятното с полезното и да посети зъболекар.

# 556
Предполагам е ясно, че минималната заплата навсякъде по света не е удачна и не стига...

# 557
Предполагам е ясно, че минималната заплата навсякъде по света не е удачна и не стига...

А ти какво по-конкретно искаш да знаеш?

# 558
Има информация, и всеки с повече търсене може да види колко струва труда му в Европа и САЩ (спред професия, опит...).
Между другото, американците не си обсъждат заплатите публично, не е прието. За разлика от българина, който приема за ОК въпроса "ти колко взимаш?"

# 559
Да, да, отдавна съм в темата и знам колко е срамно да се пита ти колко взимаш... Къде съм задала този въпрос?
Днес един тъпанар българин почна да ми свири, защото намалих с колата и пропуснах друг българин, който се мъчеше да направи ляв завой. Българите сме си българи, наежени, настръхнали, готови за скандали. Ако не бях намалила щяхме да отидем в задръстването няколко метра по-нататък, а човекът щеше да се мъчи. Резултатът е един и същ. Та и в темата същото. Хората си пишат постове, които произлизат от тяхното отношение и възприятие.
Angelova сумите, които споделяш за мен са доста относителни и така поставени на мен не ми дават никаква информация. Иначе нищо не искам да знам, най-малко колко е заплатата на някой си. Това не ми е стимул в живота.

# 560
Да, да, отдавна съм в темата и знам колко е срамно да се пита ти колко взимаш... Къде съм задала този въпрос?   

Иначе нищо не искам да знам, най-малко колко е заплатата на някой си. Това не ми е стимул в живота.

Да, точно затова те питам какво искаш да знаеш, за да ти отговоря.
Надявам се разбираш, че пиша, за да бъда полезна.
Пък и ми е приятно де, аз в мамата създадох много приятелства, дори и в реалния живот, не само във виртуалния.

# 561
  • Варна
Сумите относителни, заплатите и те. Кой да чете. Два пъти се написа, че заплащането започва от 8$. Да речем работиш за 15 на час , 200 часа месечно...3000$. зъболечение - 2500. Колко да е относително? И да, много хора работят за такива пари, че и за по-малко. Особено пък, ако имат дом и не плащат наем.

# 562
Ангелова, рязбирам и благодаря за опита да бъдеш полезна. Както и да задам въпроса си, то той е неприемлив, защото са написани суми. Ясно е, че здравеопазването в Америка излиза по-скъпо, дано е по-качествено. И е ясно, че то е търговия както в България, така и там. Така, че който иска здравеопазване да се насочи към Франция...

# 563
Вярно е, че в щатите лечението е скъпо, много скъпо! Затова там хората обръщат голямо внимание на превенцията. Ние, българите като цяло нямаме нагласа да следваме график за профилактика, примерно, а ходим на лекар чак при болки. И на профилактика ходим по задължение, когато ни каже личния лекар...
Все пак, когато сметката за лечението стане непосилна за американеца - има варианти за разсрочено плащане, помощи от фондации и т.н. Начини има - хората не си умират по домовете, щото не могат да си позволят лечение. Пък и (ще се повторя) за тези с доход под определен праг държавата дава безплатни мед. застаховки. (Понеже тук се спомена за раждане - ще ви кажа, че два пъти съм раждала без да платя и цент. Ползвах всички процедури и упойки по предписание на лекарите и не платих нищо. Просто планът ми покри всички разходи, вкл. и лекарствата по възстановяването вкъщи.)
С една дума, здрав ли си, не значи да забравиш пътя към мед. център изобщо, а редовно да си следиш здравето и да водиш здравословен живот. За зъбите също. Ние много пренебрегваме редовната хигиена и грижа за тях. Аз, например в щатите за първи път чух за конци за зъби. Колко от българите у нас са чували за тях, и още повече колко от запознатите редовно ги ползват?
Относно компетенцията на лекарите - и там и тук има както добри, така и не дотам добри.

# 564
Момичета, много полезна ми е тази информация, която сте коментирали за здравните застраховки.
Във форума няма такава актуална тема, потърсих.

# 565
Е ние които живеем в Бг да не ядем доматите с колците много тъпо съждение от твоя страна.Предстсви си знаем за конците и интерденталните четки даже ги и ползваме.Не мога да повярвам.

# 566
  • Somewhere in Spacetime
И в България не е евтино здравеопазването, ако трябва да се посещава добър специалист.
Конкретно за стоматологичните услуги цените на кариес средно започват от 70 лв. и зависят от това на колко повърхности е. Кореновото лечение (т.нар. ендодонтско лечение) и тук е скъпо. Както казва моят стоматолог, това си е микрохирургия. Малко специалисти има, които са се специализирали само в това и работят с модерна апаратура (микроскоп). Повечето стоматолози са изкарали курс и предлагат кореново лечение, но по старата технология.
Иначе евтини стоматолози има, но качеството на материалите е под всякаква критика.
В България сме чували за конци за зъби и ги ползваме от много време. Ползваме и води, реминализиращи пасти, електрически четки, и зъбни душове. Просто не всеки го е грижа за здравето си и личната си хигиена.

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 12:27 от Black Hole

# 567
  • Beyond the stars
Верно ли стигнахме до що е то конци за зъби и имат ли почва у нас? Grinning
Че даже и електрически flossers се ползват, ти да видиш Sunglasses

# 568
Е ние които живеем в Бг да не ядем доматите с колците много тъпо съждение от твоя страна.Предстсви си знаем за конците и интерденталните четки даже ги и ползваме.Не мога да повярвам.
Колко хора включва това "ние"?
Аз лично не съм напускала Бг повече от 11 години. Имаш ли поне малки съмнения преди колко време вероятно съм чула и видяла конци за зъби, или мериш всичко в сегашно време? ... Към него момент такова чудо в Бг нямаше нито по аптеките, нито по рекламите, а в щатите се продаваха редом с четките за зъби във всяка дрогерия.

А относно неинформираността на българина (въпреки рекламите и продуктите по магазините), информацията я имам от специалисти по орално здраве от Центъра по хигиена.... Изобщо не съм написала, че целия народ не знае - защо не прие че си в групата на знаещите ами определяш съждението ми като тъпо?

За повече достоверност слагам един линкhttp://m.focus-news.net/?action=opinion&id=27717, а тук само ще извадя кратък цитат от него:
" Българите не са любители на устната хигиена, даже има фрапиращи факти, че около 34% – 35% редовно си купуват четки и пасти за зъби, останалите – без коментар. "

# 569
Аз не съм адвокат на българския народ,под ние слагам семейството си у фамилията.Няма да задълбавам.Всеки си има глава на раменете и доста повече хора обръщат внимание на здравето си и на устната хигиена.

Общи условия

Активация на акаунт