Лотария "Зелена карта" 2020

• 105 166
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 1 035
Питах по-скоро, защото се чудя доколко е възможно да се оправиш без някой да те чака там и да ти подаде ръка. Не очаквам да е лесно, все пак си на ново място и тепърва има да се доказваш, но си без близки и приятели.,
Била съм доста пъти в щатите, кога по работа, кога ваканция, но нямам някой дотолкова близък на който да кажа “ами идвам и три месеца съм у вас, търси ми работа”.

# 1 036
  • Down south

Била съм доста пъти в щатите, кога по работа, кога ваканция, но нямам някой дотолкова близък на който да кажа “ами идвам и три месеца съм у вас, търси ми работа”.
Това последното ме развесели, но това защото не е казано на мен Simple Smile

Ако ще идваш, няма нужда да стряскаш хората със срокове и ангажименти. Знам, че това в кавичкитр е образно казано, но все пак.
Достатъчно е да те вземат от летището, да те подслонят у дома си и да те ориентират в началото, останалото ще бъде твоя домашна работа.

# 1 037
Ами пак казвам до човек си е. Ако си отправна ще се оправиш и сама, ако не...
Моите приятелки, за които съм разказвалa и друг път на по 23-4 години се оправиха съвсем сами, без да разчитат на близки, роднини и приятели, живеещи там. Сами си търсеха къде да живеят, сами си търсеха работа, абе въобще всичко.
Ти щом вече си била там, не виждам кое те притеснява чак толкова.

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 00:54 от Blackbling

# 1 038
  • САЩ
O,  аз категорично нямам предвид да чакаш на някого да те подслонява и води за ръчичка. Такива хора и по-нататък трудно ще се оправят тук.  Изобщо не мога да си представя да се натреса на някого и да очаквам да бие пауза на живота си в името на това да улесни моя.
Буквално това да има на кого да звъннеш, да пиеш по едно, да си кажеш две приказки на български, помага неимоверно много. Да получиш информация от първа ръка за града, къде да търсиш квартира, някакви неща, за които изобщо не ти е хрумнало ...

Ама да чакаш на някой друг да ти свърши работата... да, ок Grinning Grinning Grinning

# 1 039
Промените са публикувани вече в официлания сайт на федералния регистър. Още не е прието официално, но си изкарайте паспорти за всеки случай, т.к. периода за кандидатстване е само месец, да не се шашкаме да вадим паспорти в последния момент. Апликанта вече ще се нарича спонсор във формата за кандидатстване в лотарията. Ето и линк:
https://www.federalregister.gov/documents/2019/06/05/2019-11762/ … ersity-immigrants

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 19:00 от Scott

# 1 040
Благодаря ви за отговорите  Hug

Още проучвам ситуацията и за себе си се опитвам да разбера искам ли я тази голяма промяна или не, но не пречи да опитам. 

# 1 041
ЗДРАВЕЙТЕ ИНТЕРЕСУВА МЕ КОЛКО ВРЕМЕ СЛЕД ПОДАВАНЕТО НА ДС260 ИДВА ОТГОВОР ИЛИ ИМЕЙЛ ЗА СКАНИРАНЕ НА ДОКУМЕНТИ

# 1 042
ЗДРАВЕЙТЕ ИНТЕРЕСУВА МЕ КОЛКО ВРЕМЕ СЛЕД ПОДАВАНЕТО НА ДС260 ИДВА ОТГОВОР ИЛИ ИМЕЙЛ ЗА СКАНИРАНЕ НА ДОКУМЕНТИ
Какви документи сканираш?🤔

# 1 043
Това зависи от бюлетина и кога номера ви ще е current. Рано е все още.

# 1 044
Публикувана е статистиката за броя на изтеглените и подали апликации за зелена карта DV 2020.
Брой подали апликации за участие са общо 14,722,798  (23,182,554 с членове на семейството).
Изтеглените от България са 343.
Албания е абсолютен първенец с 3603 изтеглени ! Simple Smile
https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa- … -august-2019.html

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 22:25 от Scott

# 1 045

Cry Много ни режат, последните години.

# 1 046

Не бих казал, че ни режат просто много малко хора участват.

# 1 047

Не бих казал, че ни режат просто много малко хора участват.

И колко участници от БГ има? Че да си направим сметка, режат ли ни, или не.

# 1 048
Голям наплив няма що- след като можеш да работиш навсякъде в Западна Европа с която сме напрактика една държава или да кандидатстваш за Канада, където приемат буквално всеки, някой се е залетял за САЩ

# 1 049
„Залетяла” съм, защото ми харесва САЩ, а не, защото искам да работя където и да е, само не в България.
Където ми харесва, там отивам.
Не съм притисната да изчезна някъде, че да ходя, където ми кажат от форума, защото границите ни в Европа били отворени.

Ти какво търсиш тук, след като не те кефи САЩ?

Общи условия

Активация на акаунт