Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 окт. 2018, 12:38 ч.

Лотария "Зелена карта" 2020

  • 77 918
  • 1 085
  •   4
Отговори
# 1 050
  • Sunshine state
  • Мнения: 4 714
Албанците избиват рибата.. 🙄 Много малко хора от България.. Интересно ми е колко да подадените апликации, че няма к 400бр изтеглени от нас. Чак пък толкова ли да играят албанци? Пълно е с тях тук. Да се неначудиш.

# 1 051
  • Мнения: 599
Нищо чудно няма-Албания е сигурно най-американофилската нация в света с огромно лоби в САЩ и особено Ню Йорк.

# 1 052
  • Пловдив
  • Мнения: 14 897
Малко страничен въпрос...как става ходенето до Щатите на гости, напр.?С покана от ам.гражданин и пак до посолството се ходи или...?

п.п.За Канада преди време искаха доста пари да декларираш ...мисля по 15хил. долара и то на човек.

# 1 053
  • Мнения: 978
Малко страничен въпрос...как става ходенето до Щатите на гости, напр.?С покана от ам.гражданин и пак до посолството се ходи или...?

С туристическа виза. Поканата не е задължителна и не гарантира нищо. Има си определени изисквания за ТВ и, ако отговаряш на тях, няма да имаш проблем. Иначе да, през посолството се минава за интервю.

# 1 054
  • Пловдив
  • Мнения: 14 897
Благодаря!
А имате ли представа как варират цените на билет до Орландо Rolling Eyes ориентировъчно, де...

# 1 055
  • Мнения: 6 413

п.п.За Канада преди време искаха доста пари да декларираш ...мисля по 15хил. долара и то на човек.
По-малко са. Скоро ходих на една презентация за емиграция в Канада, 15 хил канадски долара са за тричленно семейство.

# 1 056
  • Варна
  • Мнения: 442
Изобщо не е лесно да се емигрира в Канада.

# 1 057
  • Мнения: 154
Следващия месец ще се публикува информацияата за периода на кандидастване за DV 2021, тогава може би ще има и инструкции за новата година. Информацията ще е на официалния сайт на департамента.

Изобщо не е лесно да се емигрира в Канада.
Напротив лесно е:
По програмата Express Entry процеса е следния:
1. Явяваш се на тест за IELTS като минимума  на компонентите писане, четене, говорене и слушане трябва да изкараш минимум 6 6 6 6 - изпита е около 410 лева
2. Легализиране на дипломата на най- виското ти образование и приравняването и в WES:
2.1. Нотариална заверка на копие на дипломата и приложението към нея при нотариус;
2.2. Превеод и легализация на копието с поставяне на апостила на копието (преводчески агенции за легализация знаят за какво става въпрос ) струва около 250 лева услугата;
2.3. Създавате си профил в https://www.wes.org и попълвате дипломата която ще приравнявате след края на регистрацията ще получите референтен номер, който се записва на плика в който ще изпратите на посоченяи адрес като се праща превода на копието на дипломата с апостила  като за една диплома струва 300 канадски долара + 80 долара за връщането на асестмъна до БГ общо около 380 канадски долара
3. След като вече имате IELTS който важи 2 години и WES приравнена диплома според канадските стандарти си създавате профил в https://www.canada.ca/en/services/immigration-citizenship.html за Exporess Entry
Тук има едно уточнение че ако сте семейство и имате съпруг/съпруга трябва и на нея/него да има приравняване на дипломата на най - високото образование в WES. IELTS не е задължително на партньора но пък дава допълнителни точки.
4. След като създадете профила ви изписва колко точки имате и влзиате в така наречения пул и чаката да получите ITA (Invitation to apply), като до сега минимума от изтегление са били с по 460 точки срванително нисък брой точки.
5. След като получите ITA започвате да събирате нужните документи сканирате ги на PDF и се пращат
- последната работа (професия) разписана длъжностна характеристика от работодателя или фишове от заплатата и т.н. , която сте практикували последните 2 години трябва да я има в NOC това е един от критериите които трябва да отговаряте на за създаване на профил
- така наречения prooff of funds банково извелечение на средствата които трябва да докажите че имате (за 3- членно смейство е около 15 000 канадски долара.
- Медицински прегледи във Вита или Гриинсбърг
- свидетелсвто за брак - преведено
- актове за раждане прведени и така нататък списъка от тези документи ще получите след като получите ITA и събирането на всички тези документи и изпращане сканирани по електронен път изисква 60 дни
6. След като сте удобрени ви идва премита летите за Канада всичко е онлайн без интервюта ( в много средки случай има в посолството им което в Румъния
Нядавам се съм бил изчерпателен.
За мен лично Канада е просто компромис, САЩ си ми е на сърце и това е Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 21:56 от bubanka

# 1 058
  • Калифорния
  • Мнения: 449
Високите номера тази година означават че има доста “дупки” които са следствие доста дисклафицирани.

Може пък някои да са се вързали на онези тролове, които агитираха да се участва с по 100-200 регистрации. И като се махнат всички, да са останали големи дупки. Просто иначе не виждам за какво може да те дисквалифицират Head Band тя регистрацията е елементарна.

# 1 059
  • САЩ
  • Мнения: 574
:Без да претендирам, че съм кандидатствала за Канада, ама как така 250 лв за превод и легализация на диплома AnguishedAnguishedAnguished

Копие (5 стотинки? Grinning ), нотариус за подпис - по спомен, беше 12 лв, апостил в НАЦИД - 15 лв, превода беше под 20 лв на страница. За диплома и акт за раждане платих малко над 100 лв. общо 

# 1 060
  • Мнения: 154
Високите номера тази година означават че има доста “дупки” които са следствие доста дисклафицирани.

Може пък някои да са се вързали на онези тролове, които агитираха да се участва с по 100-200 регистрации. И като се махнат всички, да са останали големи дупки. Просто иначе не виждам за какво може да те дисквалифицират Head Band тя регистрацията е елементарна.
Не само мултипъл ентриис могат да те дисквалифицират, ако са ползвали стари снимки от участие примерно от последната лотария или пък както споменах в по - предни постове по аскии на файла имат технология да разберат кога е правена. Нашите ги правехме във фото, ей така от любопитство видях аскии на файла с програма и ми излиза че the photo has taken in 2006, просто обработката на снимката е правят на някакъв стар файл или софт, нямам си на идея, но това може да е, и съм 100% сигурен, че сме изгорели заради това.
Незнам може и прекалено много да се филмирам, но не е нормално на снимка правена септември 2018 да ми изписва, че е правена юни 2006

# 1 061
  • Калифорния
  • Мнения: 449
Датата на снимката зависи от настройката на апарата. Ако не са му сверили часовника, той си отброява от датата на производство.
Не вярвам за лотарията да гледат това. Най-вече, защото много лесно може да се промени след като е направена снимката и така всяка година да пускаш една и съща снимка с актуална дата. По-вероятно е да правят побитово сравнение на снимката от тази и от предходната година, както и някакво автоматично сравнение на изображения.
Не сте "изгорели", а просто не сте имали късмет Wink

# 1 062
  • Варна
  • Мнения: 442
А как се събират тези 460 точки? Това е трудната част. Събирането на документи е най-простото, нищо не ти коства. Само пари, но се намират като си решен.

Аз съм минавала цялата процедура преди Express Entry. ПРиготвихме пакета за подаване и при една справка на стажа , ей така, за да ми е спокойно, се оказа, че са ме осигурявали на длъжност, която я нямаше в търсените професии тогава. Плюс това бяха правили някакви врътки и ме бяха пускали в неплатена по няколко месеца, та не ми се събираше една непрекъсната година стаж.

Сега с Експрес Ентри не събирам точките. Трябва безупречен английски , да имаш магистратури, максимумът години стаж и т.н. Аз съм бакалавър, работих доскоро за себе си като самоосигуряващо се лице, и английския ми е Overall 7,5 Simple Smile  


Следващия месец ще се публикува информацияата за периода на кандидастване за DV 2021, тогава може би ще има и инструкции за новата година. Информацията ще е на официалния сайт на департамента.

Изобщо не е лесно да се емигрира в Канада.
Напротив лесно е:
По програмата Express Entry процеса е следния:
1. Явяваш се на тест за IELTS като минимума  на компонентите писане, четене, говорене и слушане трябва да изкараш минимум 6 6 6 6 - изпита е около 410 лева
2. Легализиране на дипломата на най- виското ти образование и приравняването и в WES:
2.1. Нотариална заверка на копие на дипломата и приложението към нея при нотариус;
2.2. Превеод и легализация на копието с поставяне на апостила на копието (преводчески агенции за легализация знаят за какво става въпрос ) струва около 250 лева услугата;
2.3. Създавате си профил в https://www.wes.org и попълвате дипломата която ще приравнявате след края на регистрацията ще получите референтен номер, който се записва на плика в който ще изпратите на посоченяи адрес като се праща превода на копието на дипломата с апостила  като за една диплома струва 300 канадски долара + 80 долара за връщането на асестмъна до БГ общо около 380 канадски долара
3. След като вече имате IELTS който важи 2 години и WES приравнена диплома според канадските стандарти си създавате профил в https://www.canada.ca/en/services/immigration-citizenship.html за Exporess Entry
Тук има едно уточнение че ако сте семейство и имате съпруг/съпруга трябва и на нея/него да има приравняване на дипломата на най - високото образование в WES. IELTS не е задължително на партньора но пък дава допълнителни точки.
4. След като създадете профила ви изписва колко точки имате и влзиате в така наречения пул и чаката да получите ITA (Invitation to apply), като до сега минимума от изтегление са били с по 460 точки срванително нисък брой точки.
5. След като получите ITA започвате да събирате нужните документи сканирате ги на PDF и се пращат
- последната работа (професия) разписана длъжностна характеристика от работодателя или фишове от заплатата и т.н. , която сте практикували последните 2 години трябва да я има в NOC това е един от критериите които трябва да отговаряте на за създаване на профил
- така наречения prooff of funds банково извелечение на средствата които трябва да докажите че имате (за 3- членно смейство е около 15 000 канадски долара.
- Медицински прегледи във Вита или Гриинсбърг
- свидетелсвто за брак - преведено
- актове за раждане прведени и така нататък списъка от тези документи ще получите след като получите ITA и събирането на всички тези документи и изпращане сканирани по електронен път изисква 60 дни
6. След като сте удобрени ви идва премита летите за Канада всичко е онлайн без интервюта ( в много средки случай има в посолството им което в Румъния
Нядавам се съм бил изчерпателен.
За мен лично Канада е просто компромис, САЩ си ми е на сърце и това е Simple Smile

# 1 063
  • Мнения: 154
голямата греда в твоя случай е че професията ти я няма в NOC и също че си нямала стажа, а именно 2 непрекъснати години през последните 10 (нещо такова беше) по професията в NOC
Ние събрахме 465 точки без жена ми да има IELTS

# 1 064
  • Мнения: 978
Ми защо не заминете за Канада? От там после не е ли по-лесно за САЩ?

Общи условия

Активация на акаунт