КГБ = Клуб на Готините Баби - 191.

• 51 226
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
  • Кубрат/ Пишурка

# 166
  • София
Добро утро от  слънчева София!
Гоооляма домакиня съм - апартамента изчистен и полуподреден.
Сварено шкембе, после Пл. да се оправя с чорбата.
Че довечера партито ще е тежко - брат му имаше рожден ден през седмицата.
А и племенник се е върнал от Лондон. Май и аз ще трябва да присъствам...
Може - имам изтеглена хубава книга на телефона, ще издържа.
Сега се отправям на шопинг терапия, а и брава трябва да се купи.

# 167

На всички пожелавам релаксиращи почивници!!!

Последна редакция: нд, 14 окт 2018, 09:31 от дидимити

# 168
Скрит текст:
Добро утро от  слънчева София!
Гоооляма домакиня съм - апартамента изчистен и полуподреден.
Сварено шкембе, после Пл. да се оправя с чорбата.
Че довечера партито ще е тежко - брат му имаше рожден ден през седмицата.
А и племенник се е върнал от Лондон. Май и аз ще трябва да присъствам...
Може - имам изтеглена хубава книга на телефона, ще издържа.
Сега се отправям на шопинг терапия, а и брава трябва да се купи.

Като каза книга - да ви похваля една, която току що прочетох. "Жената на прозореца" от Ей Джей Фин. Авторът, американец, гостува в България за промотирането й, много приятен млад мъж. Бест селър, реших да си я купя и да, много хубава, завладяваща и на моменти спираща дъха. За пореден път установих, обаче, че няма по-добро от конвенционалната книга - мирисът на страниците, тежестта на книгата, удоволствието от четенето на текст върху хартия не могат да се сравнят с електронните книги. Сега мисля да я дам на младите да я прочетат. Но после ще си я взема обратно, че така колко книги съм раздала и никой не ми връща...! Simple Smile

# 169
  • в сърцата на любимите ми хора
Здравейте, момичета! Да се прицънцуря към компанията, че има-няма два месеца минаха откакто не съм писала /а и с четенето съм на същото дередже  Embarassed/. Добре, че една мила дружка ме запозна накратко с всички новини. Та в този ред на мисли да не пропусна да честитя на Аиша малкото пашкулче - да ти е жив и здрав внукът, мама сигурно вече е добре. Пожелавам ти по-често да сте заедно и да му се радваш /май скоро потегляш към тях?/ 

Разбрах и за Мими - Бог да я прости. Останах като гръмната, не очаквах такава новина. Толкова мили спомени ни останаха с нея - мила, усмихната, с меден глас  Flowers Rose

Аз известно време нямах интернет, след това ми се струпа доста работа за вършене, но няма да се оправдавам с това, защото 15-на минути може човек да отдели да надникне в гьолчето. Имаше по-скоро момент на сдухване, нито ми се четеше, нито ми се пишеше. Дано да е минало вече.

Иначе покрай мен нищо ново - водим се с внука на училище - вече е в предучилищна група и има малко повече за писане и учене. Да ви попитам - като сте били в предучилищна даваха ли ви домашни за събота и неделя? На нас всеки петък ни се връчват 3-4 листа със задачи за вкъщи. Мисля, че това не е редно, защото тези дни се дават за почивка на дечицата.

Гледам, че имаме и нова дружка. Добре дошла, Делта Азимут. Дано се чувстваш добре между нас.

Джили, и моите пръчки на матрака са с извивката нагоре. Като си помисля, че и мен ме чака тази операция, дали да не се възползвам и аз от обявата  newsm78 - пък и евтиничко взима човекът  Joy

Делта, и аз предпочитам да чета традиционните книжки, преди месец, за почивката, си купих 3, но не успях да прочета и една от тях - време не остана, сега е същото. Дано до края на годината се справя поне с едната, защото я започнах и ми се стори интересна: "Човек на име Уве" от Фредрик Бакман. Ще потърся и тази, която препоръчваш.
Толкова от мен за днес, да не прекалявам /не че не стана ферман  Rolling Eyes/. Спокойна вечер  Hug

# 170
Здравейте!
Преди година четох "Човек на име Уве" и  ви я препоръчвам. На някои може и да не им хареса, защото е малко тъжна, но аз исках да я прочета още един път.
Записвам си "Жена на прозореца"и ще я търся. Аз взимам книги от градската библиотека. В момента чета Даниел Стийл. Заглавието е "Приказка"
Мамси, не е препоръчително да се дава домашна за почивните дни, особено за деца от ДГ.
Спирам, че вън на газовия се вари мляко и може да го намеря на пътя. После ще меся 2 пити, че утре е 1 г. на свекърва ми.
Другия път повече. Лека нощ!

# 171
  • София
Ха добър вечер. И аз да се разпиша, докато не сте ми размахали я пръст, я бухалка fight То малко трудно е да огрея навсякъде, ама поне се старая. Пип-пип, минути за реклама Joy
Станах сутринта, накикиморих се, нацапотих се, похендрих се на токчетата и с балетна стъпка и чупка в кръста, бавно и плавно се понесох към Алма матер. Ей така обичам - да се нося като една голяма бяла птица, а не да потичквам като кобилка в тръс.
И днес в Университета беше супер интересно. Разиграваме т.н. ролеви игри. Двама студенти са водещи ( модератори), а останалите влизат в роля-можем да лъжем на корем-като се започне от името, възрастта, пола. И всеки разказва някаква история ( също измислена), но по тема, зададена от модераторите. Ето напр. утре аз ще съм модератор и съм задала тема - млади пенсионери ( възраст от 48 до 70. т.е. скоро пенсионирани )- Ще разказват как са понесли пенсионирането, какво правят в свободното си време, от какво се страхуват, какво ги тревожи. Другите "пенсионери" също ще вземат участие, ще споделят, ще коментират, и в крайна сметка всеки един ще получи още гледни точки, евентуално идеи за това, как да се справи с тази житейска криза. Ще разбере, че има и други хора с неговите проблеми, а това определено помага и намалява стреса.
Прибрах се, за N-ти път направих кокосовия сладкиш, по молба на състудентите ми, а за гаджето направих грис халва.
Гушкам ви и ви желая лека нощ Hug НЕ'ам сили за коментар Simple Smile

# 172
Скрит текст:
Ха добър вечер. И аз да се разпиша, докато не сте ми размахали я пръст, я бухалка fight То малко трудно е да огрея навсякъде, ама поне се старая. Пип-пип, минути за реклама Joy
Станах сутринта, накикиморих се, нацапотих се, похендрих се на токчетата и с балетна стъпка и чупка в кръста, бавно и плавно се понесох към Алма матер. Ей така обичам - да се нося като една голяма бяла птица, а не да потичквам като кобилка в тръс.
И днес в Университета беше супер интересно. Разиграваме т.н. ролеви игри. Двама студенти са водещи ( модератори), а останалите влизат в роля-можем да лъжем на корем-като се започне от името, възрастта, пола. И всеки разказва някаква история ( също измислена), но по тема, зададена от модераторите. Ето напр. утре аз ще съм модератор и съм задала тема - млади пенсионери ( възраст от 48 до 70. т.е. скоро пенсионирани )- Ще разказват как са понесли пенсионирането, какво правят в свободното си време, от какво се страхуват, какво ги тревожи.
Другите "пенсионери" също ще вземат участие, ще споделят, ще коментират, и в крайна сметка всеки един ще получи още гледни точки, евентуално идеи за това, как да се справи с тази житейска криза. Ще разбере, че има и други хора с неговите проблеми, а това определено помага и намалява стреса.
Прибрах се, за N-ти път направих кокосовия сладкиш, по молба на състудентите ми, а за гаджето направих грис халва.
Гушкам ви и ви желая лека нощ Hug НЕ'ам сили за коментар Simple Smile

Аз пък си мисля, че пенсионирането не е никаква житейска криза. Стига човек, докато е бил по-млад, да е успял да направи нещата така, че да може да си позволи сносен живот. За мен пенсионирането е свобода. Да разполагаш с времето си, да правиш това, което ти харесва. Някои хора на запад, благодарение на добри инвестиции, успяват да се пенсионират наистина млади (под 50 г.) и да си живеят живота...

# 173
  • София
ДЕЛТА, добре мислиш thumbsup, но психолозите друго казват - раждането на дете, тръгването на това дете на градина, на училище, бракът, разводът, пенсионирането, загубата на близки хора и още някои събития са все житейски кризи. А иначе погледнато, както казваш, пенсионерите живот си живеят newsm44. Тук, в нашата къщичка се шегуваме, че няма по-зает човек от пенсионера Joy
Ако ви е интересно, утре ще ви разкажа историите на хората от моята група Wink

# 174
  • София
Привет-мривет!  Heart Eyes

Ето съм и аз, завърнах се от разходки, пътешествия и задявки.  Joy Сега надниквам и кой знае кога пак, че ще навлизам в ежедневието, а то ви е ясно. Разкошно време, време само за разходки, изпозвайте го и вие и другата седмица ще бъде така.

Изчетох ви, но не всичко помня,  но пък се радвам да видя отново Мамси и Джили. Мамси, аз четох с удоволствие Уве. Много приятно книжле и авторът (всъщност блогър) пише леко, та книгите му се четат на един дъх. Същата е и "Баба праща поздрави и се извинявява". Чети си я с кеф.

Джили, хубаво си се разходила, сега е време за срещи с бабетките.  Heart Eyes

Делта, а аз съм съвсем ретро. Книгите в книжен вариант са ми слабост и то голяма, но се въздържам напоследък да купувам. Нямам място в библиотеката. Принуждавам се повечето нови да чета в електронен вариант, но не ми е по-добрия вариант, в никакъв случай.

Фло, нямаш спирка. И с реклама и без нея, ние си те знаем, че ги без грешка. Учиш, работиш и сладкиши даже въртиш. Пак си избрала интресна тема. Любопитно е какво ще кажат бъдещите пенсионери по въпроса.

Това за лека нощ от мен.

ПЪРСИ  БИШ ШЕЛИ

ЛЕКА НОЩ

Ти "лека нощ" ми каза, мила,
но лека ли ще е нощта?
Щом двама ни е разделила,
          тогава ще е тежка тя!
Макар душата ти любяща
да чака края на нощта,
ти с "лека нощ" не ме изпращай,
          защото ще е тежка тя!

Блазе на тез, които знаят,
че двама ще са през нощта!
Те "лека нощ" не си желаят,
          но винаги е лека тя!

Превод: Проф. д-р Симеон Хаджикосев

# 175
  • София
Добре си се завърнала, МАРИНКА Hug. Така както пишеш, голяма си палавница. Пътешествия, разходки и задявки newsm78 Ти да видиш! Дай Боже всекиму! Wink
Веднага в нашата къщичка се усети присъствието ти. С това стихотворение ме върна точно 42 години назад. Когато ме изпращаше гаджето тези думи си говорехме и то под една вишна. Романтикаааа, нежност и красота. Господи, кога ли бе това?
Готова съм за утре, всъщност вече днес. Отивам да подремна някой и друг час.
Желая ви красиви сънища!

# 176
  • Кубрат/ Пишурка

Мамси, Маринка, радвам ви се! Шели и мен ме върна назад в годините! Ееех, младост!
Ей, това фейса голяма работа! Открих вчера приятелка - съученичка, която при всяка среща на класа издирвахме и така и не открихме. Вчера брат й беше коментирал един пост и я открих при неговите приятели. Тя, разбира се, с друга фамилия, но и с различна визия! Дори да ми беше излязла отстрани, нямаше и през ум да ми мине, че е тя! Беше слабичко дребно девойче с дълга до кръста руса коса. Сега е с тъмна \ предполагам боядисана \ къса коса. Та снощи си писахме доста време! Много се радвам и за това споделям!

# 177
  • София
Добро утро на Петковден!
Ако има именици - да са живи и здрави!
Снощи изкарахме добре, кротко си пийнаха.
С Пл. видяхме малко зор - не можахме да си викнем такси. Прозвънихме всички фирми - не могат да ни изпратят кола. Накрая излязохме на булеварда, там има ОМВ и един зареждаше. Съгласи се да ни закара, нищо че мислел да си ходи. Говориха си двамата - все повече техни колеги се отказват да работят нощем.
А работещите ползвали приложения на телефона и директно им идвал най-близкия адрес. Та да знаете и да си изтеглите по 1 на предпочитаната фирма.

# 178
ДЕЛТА, добре мислиш thumbsup, но психолозите друго казват - раждането на дете, тръгването на това дете на градина, на училище, бракът, разводът, пенсионирането, загубата на близки хора и още някои събития са все житейски кризи. А иначе погледнато, както казваш, пенсионерите живот си живеят newsm44. Тук, в нашата къщичка се шегуваме, че няма по-зает човек от пенсионера Joy
Ако ви е интересно, утре ще ви разкажа историите на хората от моята група Wink

Житейски, разбирай възрастови. Кризата на пенсионирането всъщност е, защото човек осъзнава, че е остарял. Аз затова казвам, че много зависи от гледната точка. Смятам, че пенсионирането беше изкарвано като голяма криза по време на социализма - един вид, ставаш ненужен за обществото. Но сега, когато всеки може да държи сам живота в ръцете си и което е по-важно, го осъзнава, пенсионирането може да бъде освобождение - не криза, а щастие.
Или ето ти още една английска поговорка - "красотата е в очите на гледащия". Simple Smile

# 179
Здравейте мили другарчета!
Честит Петковден!
Честит празник на всички празнуващи днес!
Здрави ,щастливи и благословени да  са!

Мога с радост да докладвам днес на Петковден ,че снощи приключихме  с
боядисване и основно почистване.Ушити нови завеси и закачени,килимчетата  застелени.
Тази сутрин  с удоволствие се излежавах.
Днес малко  време да  вкарам в ред и себе си.
Радвам се ,че виждам Мамси и Джили.
Хубав ден на всички1
Прегръдки!

Общи условия

Активация на акаунт