КГБ = Клуб на Готините Баби - 191.

• 51 211
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Фло, да се допълня за фиксовете - у нас този тип зимнина само аз я ям. Пл. си прави кисело зеле и сурова в бидонче. Но ги слага късно, след 15.11 и те стават чак края на януари. А на мене трушия ми се яде от ноември нататък.  След рожденния ми ден рязко ми се приискват нитратни марули и репички. Правих си с фикса - биват, хрупкави си остават до края на сезона. Също съм си правила и по моя си начин - в компотен буркан на дъното 1 ч.л. сол, 2 ч.л. захар, 1 аспирин,  3 -4 зрънца чер пипер, 1 пръст оцет  и тъпча всякакви зеленчуци. Отгоре натискам с венец от листа целина и заливам с топла вода. Не заварявам, обръщам за 1 нощ. И те са хрупкави, а и някак си не ме гложди за незнайните химикали във фикса. Колко да са незнайни - сигурно е с натриев бензоат, а моята с аспирин.
ПП - Жабката, при нас продават подобни на външен вид пирожки. Но дали вкуса е като от едно време - не съм опитвала и не знам. Ако много пририта - сутрин да отиде на бул. Н. Габровски, до детската градина - май Радецки се казва там има магазинче за закуски. До него е спирка на авт. №№ 88, 94, 102 в посока Студ. град. То може и на други места да правят. Във входа за метрото в подлеза при хотел Хемус май също съм виждала. Но не ме влекат подобни закуски и не купувам. Не, че пак не съм си дебеличка...
За домашна рецепта - не мога да помогна. Питай в кулинарния подфорум, има тема за бързи въпроси.

# 151
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
Айша , благодаря ти!
То и тя не е по тези храни , ма сега й се ядът и търсим.
Ще предам , дано ги намерят такива , каквито ги иска.

# 152
  • София
из Студ. град има много баничарници - може някъде да правят и пирожки.
Сигурна съм, че около Хладилника и по Черни връх, до Японския няма. Нали обикалям в обедната почивка района.

# 153
                     Жабчеее,ако някой даде рецептата давай я насам - ще направя пирожките и ще тичам да ги занеса,че съм най-близо.
Yum

# 154
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
Дидка , за сега нЕма.
Ако някоя девойка е пържила таквоз нЯщо , ще даде и предсавам щафетата.
Благодаря ти!
Айша и на теб благодаря!

# 155
Добър вечер!
Пак да благодаря за предложенията, полезни са. Засега ще инвестирам в музикална играчка. После в други работи. Кари, в бълг. условия няма смисъл от влог за 18 год. Периодично властимащите правят далавера с хиперинфлация и почти зануляват сметките. При вас сигурно няма такива врътки.
Скрит текст:
Янке, ако трябва с телефон влизай. Но и да се обадиш от 00, ако външната врата е заключена и ключа е от вътре трябва да се разбива нейната брава. Ние като купихме апарт. в Дианабад и в банята от вътре бравата е с неизваждащ се ключ/само се върти/. Та голяма борба водих с Ани да не заключва докато е вътре, няма смисъл. Нали сме си двете в къщи, после и с Пламен. При къпане няма как да не затварям вратата - от душа ще пръска по ламината в коридора.
Имахме екшън с брава като тръгвах сега при Ани. Аз излязох първа с дамската чанта и огромна торба с боклуци. Той Боклук не хвърля и ще се вмиришем. А Пл. мъкнеше 1 голям багаж/20кг/ и 1 малък/10 кг/ Заключих, потеглихме и ме заряза на летището, че там такси от неговата фирма не може да спира. Метнах багажа на компанията, минах  проверка за сигурност и си чакам кротко самолета. Изведнъж Пл. звъни и крещи истерично. Едвам го разбрах - неговия ключ останал в къщи. Аз няма как да изляза и да му подам моя. Та с един съсед издълбали рамката и отворили вратата. Тя е с 2 брави, едната е счупена, сега заключваме с другата/малко заяждаща/.  Ще се купува и слага нова на мястото на счупената.
Все нещо ще се случи - техника е, заяжда, чупи се.

Аиша, не се притеснявай от хиперинфлация повече. Имаме валутен борд, а и предполагам скоро ще въведат еврото. Влог е добра идея и аз мисля също да я осъществя за моята малка внучка. Но се оглеждам за опции - има разни застраховки живот, които ако си направя, след 20 г. примерно, са с добра доходност. Плюсът е, че ако направим внуците си бенефициенти и утре, недай си боже, ни се случи злополука, те ще получат по-голяма сума.

# 156
  • Кубрат/ Пишурка

# 157
Добро утро.
Кафенце?-☕☕☕...
Много имам да чета, ( а и много да разказвам...) но няма да е сега, то се видя и тази сутрин, че пак не сколасах с времето.
Дано всички сте добре.
На ималите поводи за радост - да им е честито,  на ималите трудни моменти - съжалявам, дано всичко се е оправило по най- добрия начин.
Мен не ме мислете, ОК съм - ,,и сам, войнът е войн""-:), от войнстващото племе на амазонките съм...
Ще пиша при повече време, но първо трябва някоя добра душа да ме светне как ви е преминавал КГБ- ския живот, докато аз скиторих ,,по света и у нас""... Ако трябва аз да прочета всичко, отиде още месец поне...
Желая ви хубав ден.

# 158
Спешен въпрос!
Имам двулицев матрак.
Той ляга върху подматрачна рамка- рамка с ламели, пластини или к'вото там ги наречете. Та - те са огънати - с огънатото нагоре или с огънатото към пода да сложа рамката???
Помагайте, че иначе ще трябв да звъня тук https://www.google.bg/url?sa=t&source=web&rct=j&url= … lxmwRV20hbUu-Pph1. за помощ:)

# 159
Спешен въпрос!
Имам двулицев матрак.
Той ляга върху подматрачна рамка- рамка с ламели, пластини или к'вото там ги наречете. Та - те са огънати - с огънатото нагоре или с огънатото към пода да сложа рамката???
Помагайте, че иначе ще трябв да звъня тук https://www.google.bg/url?sa=t&source=web&rct=j&url= … lxmwRV20hbUu-Pph1. за помощ:)

Огънатото е нагоре.

# 160
Благодаря Делта.
Черпя като се видим:).
Аз с моята женска логика на бивша блондинка точно обратно го сложих Simple Smile)),  пак ще има вдигане и обръщане...

# 161
  • Кубрат/ Пишурка
 Нещо, което ми хареса:

ЛИСТАТА ВЕЧЕ НЕ ШЕПТЯТ НА ВЯТЪРА,
а той е сляп за цветовете им.
Окапаха без любовта по лятото,
заради нея са самотни пейките.

Подритват ги безлични минувачи,
а птиците... отдавна отлетяха.
И никой вече в тях не ще се сгуши
да търси топлина и родна стряха.

Дърветата изплакаха ги бавно -
отронват неизпратени писма.
И съжаленията вече нямат давност,
щом всеки лист подписа есента.

Надежда Тошкова, "Голи очи"

# 162
  • София
Джили,  защо въртиш и разбутваш матраците?
Делта, аз не се страхувам от хиперинфлация - обожавах я.
90те години изкарах в собствено обменно бюро и се възползвах на макс.
Не ми се навлиза в полемика за валутния борд, въвеждането на еврото, стабилността на държавата ни.
Само знам, че започне ли някъде по света криза неминуемо ще дойде и до нас. Като плочки на домино падат държавите. Да не говорим, ако те нарочи някоя от Великите сили. Справка - сриването а турската лира за 1 нощ сега. И от лирата не се оплаквам доста заблажих от нея/нали търгувам  ДЗР/. Затова не ме вълнуват дългосрочни инвестиции във влогове и застраховки. Не знам ти на колко години си. Но за моята възраст/55/ тепърва  животозастраховащи продукти със спестовен характер са непечеливша инвестиция - сметнала съм го. Същото е и с доброзорното пенсионно осигуряване - смях в залата.

# 163
# 164
Добър вечер и лека нощ.

Тану, много мила картинка.

Айша, вдигам матрак и ровичкам под кревата от зор:).
Отдолу ми са част от зимните одежди в едни икейски кутии. Сняг ще забръска, а аз още по потници и голи краци се подвизавам. Добре, че всесезонните дънки са ми на разположение та това ми е тези дни премяната:).
За следващия живот съм си поръчала къща със стая гардеробна поне 5 на 5 - всииичко да ми е в редички и колонки подредено, ааа и мъж, който да ми я осигури:))).

Янче, хубаво стихотворение.
И аз тези дни съм на поетична вълна.
преди малко слушах това-

.

Пожелавам ви спокойна нощ и приятни сънища.

Общи условия

Активация на акаунт