КГБ = Клуб на Готините Баби - 191.

• 51 211
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз май съм първа на кафето. Пия и на работа.
Успешен и спокоен ден на всички.

Нееееееее, аз бях първа видяла кафето. Но от работа няма как да го отразя. Янке, късно благодаря.
Римар, според Повелителя на супите - правиш си крачетата като шкембе Значи и прясно мляко се слага. Чесън и оцет в бурканче се подразбира също. Мляссссс.
Благодаря за предложенията за питката. Количка, креватче, шезлонг, активна гимнастика съм купила. Отделно и другата баба на място купува. Златна обеца е добро предложение, че Бебо ще е с дълга, къдрава  коса като другите си баба и дядо, леля, майка  и баща си. Но пък може като мама и мене да е с алергия към златото и да го сърби. Злато му купувам от Тавекс - с абонамент, плащаш 12 месеца х 1 гр, и ти дават 13тия безплатно https://tavex.bg/zlato/1-gram-abonamentno-zlatno-kulche-tavex/. Изгодно е според цената на метала на борсата.
Музикалната играчка ми хареса, ще прегледам магазините в събота.

Последна редакция: чт, 11 окт 2018, 15:42 от Aisha

# 136
Привет вечерен и от мен.

И аз ,т.е  и цялото фемили обичаме свински крачета.
Не обичам чесън  и си ги ям  само сварени (задължително ги варя в тенджера под налягане), другите на пача , а как ги обичам със стар фасул- мляс наколко пъти😊

Днес с толкова разнообразни дейности се занимавах ,че  ако започна да ги изброявам ще стане ферман , обаче съм запомнила от Фло ,че е добре за паметта вечер като си легнем мислено да си изброим дейностите,които сме  извършили от ставането ни сутрин.
Понякога ми действа като броенето на оФци😊
Та от всичките дейности на лице са печени бутчета, печена тиква , баница .Всичко останало -слугинаж.

Да се похваля  ,че първата партида ябълков оцет е успешна и вече има  образувана гъба!

Чакам и втората партида.
После ще продавам оцет.😀😁😁

Ихичка ,благодаря за рецептите 😍🌸🌺
И да попитам ,кога и дали ще се избистри оцетът?

Отивам да дегустирам тиквата.
Обичам я топла, с много захар (дано не ме прочетат щерките😊😀)
Пак мляс.

# 137
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España

Новият ден е още една възможност да се насладим на всички прекрасни неща, които са край нас. Да споделим хубави моменти с приятелите и близките си.

# 138
  • Кубрат/ Пишурка

Добро утро и от мен!
Аз тази сутрин се успах Embarassed Алармата беше за Анжелка. Тя стана, оправи се сама, взе си парички за закуска и преди тръгване ми угаси лампата. И аз....до сега! Та сега си взех от кафето на Жабка!
Снощи имахме инцидент: Анжелка се заключи в банята! Блъснала вратата по-силно и ....Наложи се да викам комшията и той с едни щанги...Та сега ще купувам нова брава. Анжелка, уж голяма, но като се отвори вратата се хвърли на врата ми с плач! Успокоих я, но после се замислих - ами ако беше станало, когато е сама! Или ако беше се случило с мен, примерно сутринта, след като тя е вече излязла newsm78 Малеее, щеше да има да чакам до обяд вътре Joy То не е много до смях, ама...

# 139
  • София
Добро утро!
Хайде и аз ще бъда на жабешко кафенце.  Simple Smile
ЯНЕ, наистина не е смешно. Замислих се. Естествено в това помещение храна няма, но поне вода има. И все пак е кофти ситуация. Дано не се случва.
РИМАРЧЕ, направи ли супичката?
ГЪБКЕ и аз харесвам крачета с боб. Такова хапвахме, като бяхме студенти.
АЙША, ами ти наистина основните неща си снабдила. В и-нет бях попаднала на ритуал за погача. Имаше някакви интересни неща, та ги направихме, а гостенките ни ги харесаха и после също ги изпълниха, когато му дойде времето. Можеш да погледнеш. Помня, че в сито се слагаха червена ябълка, орехи и главичка чесън и се наричаше: Да е здрав и лют като че чесъна, да е червен като ябълката, а орехите се разклащаха в ситото и се пожелаваше "ей така да говори и той", да не е мълчалив. Разни региони, разни обичаи. Кой както си го направи.
Момичета, правите ли трушии с фиксове? Вчера две женици коментираха в магазина. Аз не съм много по този вид зимнина, но техните приказки ми бяха интересни. Ставали зеленчуците хрупкави и вкусни. Какво ли ще е това с тези фиксове newsm78
Хайде стига приказки, да се захващаме за работа.

# 140
Добро утро в този хубав златен есенен ден !

Радвам се на топлата есен и я гледам с широко отворени очи.
Поприключихме със зимнината /остана зелето/. Полека –лека трябва да почиствам цветната градинка и да зазимявам . Все битовизми , но нищо не ми пречи, в същото време , да си мисля и мечтая за по-интересни неща и да се надявам.

Гъбке , от прочетеното знам , че качествения оцет е леко мътен /не бистър , както в магазините/. Като постои ще се утаи и поизбистри.

Янче , от майка си знам /нали беше лекарка и от неин опит/ никога да не затварям врата на баня и тоалетна , защото всичко се случва и да може и да се помогне...

# 141
Добър ден!
Чета, че всички сте добре, всяка от вас си гони делата и имате хубави преживявания.
Само Янето е имала произшествие. Добре е, че бързо са освободили Анджи.
Делта, добре правиш! Аз гледам на 2 г. да ходя на мамография. Последно ходих  март миналата година. Казаха ми, че на нашата възраст трябва да се ходи всяка година.

Тази седмица до обяд съм волна птичка. Реших да разпусна защото следващите две ще са интензивно натоварени от сутрин, до вечер, дори и през нощта. Другата седмица ще  замествам в 4 клас, а втората сина и снахата ще са в командировки в различни държави и ще  се гледаме денонощно. Отделно са частните ученици.
Тези дни излизам из центъра. Хем свърша някоя работа, хем се разветрея. Ако видя познати, сядам и на почерпка.
Вчера ходих на преглед  да видя как са камъните в жлъчката. За сега са се кротнали.  Но пак ми казаха -без пържено, без шоколад и без сиропирани сладкиши.  Дано го спазя!
За днес ви казвам ЧАО. Излизам навън.
Хубав ден!

# 142
  • Кубрат/ Пишурка

Да допълня към ситуацията още един щрих - обикновено човек не влиза в тоалетна с телефон. Май вече ще сменя тактиката!
Днес при нас вали, студено е и гадно. Няма да излизам, а съответно бравата ще почака.
Иха и ние не затваряхме по-рано вратата напълно, но нали сега си имаме кучка Joy Въпреки това аз много внимавам, когато затварям вратата, защото преди години Криско се беше заключил така. При това той имаше навик като ходи по голяма да се съблича изцяло. И пак комшията виках. То беше топло, но Криско беше много уплашен, беше около осемгодишен и дори  изведнъж му стана студено. Май от тогава вече не се съблича.

# 143
Добър ден!Значи съм пропуснала красотата на свинските  крачета в супа и с боб,само на пача или пачия по нашенско ги правя.Пихтията хапвам с удоволствие.Ще опитам на супа ,ти да видиш как се уча.
Фло ,правила съм трушии с фикса на доктор Йоткер ,стават ,основното е не асперин а бензоат или салицил ,забравила съм.Иначе се добавя само 300мл оцети  150гр захар,другото си го има  добре  балансирано.Но си предпочитам моите  маринати ,универсални-на три литров буркан напълнен възможно добре 250мл оцет и три ,три и половина пъти вода ,3-4 лъжици сол,6-8 захар според зависи какво е вътре.Няма грешка,даже и  на око  и заварявам и заливам пак с това, опитано на вкус.Но с оцет ,не овкусител.Имах един фикс на склад и правих чушлета ,ми не ми хересват нещо,ще си ги ям сама.
В тоалетната ключа е вътре, и баня също е.Какво да заключвам отвън, а  и бравите не са  самозаключващи.
Мамография трябва да правя на 6 месеца ,но мина година през май ,не ми се ходи.Каквото е писано ще стане. Вчера идва една съседка за салата разсад и като се натъжила ,че наборите и си отиват нагоре баир,натам ни е вечното жилище ,ми стана некво никво, то като дойде момента ,добре дошъл за мен.Няма спасение от данъците и онова,плаща се като дойде време.
Иха , и аз съм до зелето ,но ноември ,че ще вкисне рано от сега.И се чудим по двора какви промени да правим.

# 144
Привет на всички.
Чета ви,но нищо за писане няма.Вече ще стане почти месец откакто паднах в София, но крака все още ме боли- нагоре, надолу, по средата, на пръстите, всеки ден нещо различно.Напоследък съм станала доста страхлива, не карам кола, все чакам някой да ме откара някъде. Онзи ден опитах , защото беше паркирана много далеч, но не можах да и рзавижа скоростите. И дясната ръка не се е възстановила напълна, успокояват ме че още дълго ще проължи. Възобнових физиотерапията.Не е интензивна и ежедневна както в Банки, но колкото, толкова.
Янче, травма е минало детето. Sad
За подаръците Айша, открий на бебчо един влог , вкарвай му всеки месец някаква сумичка , капка по капка, като стане н 18 ще те благославя и помни Simple SmileА другите неща си му ги купуваш без това и така Simple Smile

Говорите за оцет, та си спомних нещо.Моята щерка всеки ден като зарежда пералнята първо изсипва една чаша оцет и след това вече гела или прах за пране и омекотитела.Това не само освежава прането но и чисти отлично пералнята . Та ако искате опитайте Simple Smile
Друго не се сещам, а и забравих какво четох, та пожелавам ви лека вечер и приятен уикенд.

# 145
Кари ,по-добре не шофирай,освен крайно наложително.Падането може  да забави рефлекси ,не е само болката за теб.Жалко ,но какво да се прави ,паднали жени сме вече и без реално паадне.Пък с падане,опасни.Най-вече за себе си.

# 146
  • София
Добър вечер!
Пак да благодаря за предложенията, полезни са. Засега ще инвестирам в музикална играчка. После в други работи. Кари, в бълг. условия няма смисъл от влог за 18 год. Периодично властимащите правят далавера с хиперинфлация и почти зануляват сметките. При вас сигурно няма такива врътки.
Янке, ако трябва с телефон влизай. Но и да се обадиш от 00, ако външната врата е заключена и ключа е от вътре трябва да се разбива нейната брава. Ние като купихме апарт. в Дианабад и в банята от вътре бравата е с неизваждащ се ключ/само се върти/. Та голяма борба водих с Ани да не заключва докато е вътре, няма смисъл. Нали сме си двете в къщи, после и с Пламен. При къпане няма как да не затварям вратата - от душа ще пръска по ламината в коридора.
Имахме екшън с брава като тръгвах сега при Ани. Аз излязох първа с дамската чанта и огромна торба с боклуци. Той Боклук не хвърля и ще се вмиришем. А Пл. мъкнеше 1 голям багаж/20кг/ и 1 малък/10 кг/ Заключих, потеглихме и ме заряза на летището, че там такси от неговата фирма не може да спира. Метнах багажа на компанията, минах  проверка за сигурност и си чакам кротко самолета. Изведнъж Пл. звъни и крещи истерично. Едвам го разбрах - неговия ключ останал в къщи. Аз няма как да изляза и да му подам моя. Та с един съсед издълбали рамката и отворили вратата. Тя е с 2 брави, едната е счупена, сега заключваме с другата/малко заяждаща/.  Ще се купува и слага нова на мястото на счупената.
Все нещо ще се случи - техника е, заяжда, чупи се.

# 147
  • Кубрат/ Пишурка

Айша, аз заключвам външната врата вечерта, когато ще лягам. То Кубрат не е София - и цял ден да оставя отключено и мен да ме няма - няма страшно! Хората и колите си оставят отключени. До сега не е имало инциденти!
Кари, дано по-бързо се оправиш, но то бързо, бързо - толкова дни, на колкото години си! Че и отгоре!

# 148
  • Кубрат/ Пишурка

# 149
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
Добър вечер , момичета!
Имам питанка за пирожки , от едно време , хрупкавите пирожки
със сиренце. В София някъде дали може да се купят? И ако
някой знае рецепта за такива хрупкави и мазнички пирожки , моля
да ми каже. На Ани й се ядът и сега ми звъни - питай бабите , та питай.
Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт