КГБ = Клуб на Готините Баби - 191.

• 50 917
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
  • София
И Дани не яде нищо сурово. Плодовете ае стържат и се дават с кашата. Може би защото са , сензорна работа при него. Някои деца ядат, но не и ние.

# 646
  • Кубрат/ Пишурка
 Маринка, Иван ми е състудент, жена му - тоже. Бяхме в една група. Има вече 10 издадени книги. Аз имам първите 4. Живееха в гр. Лозница, а после се изместиха в Разград и си бяхме загубили дирите до миналата година, като го открих във фейса. Преди два дена получих последната му 11та книга "Една година дъжд". На съвременна тема е. Та ми стана интересно дали някой из литературните среди е чувал за него.
Грети и Римар, моята щерка на 30 прояде чушки \ пипер \. Сега го яде във всякакво състояние, вкл. и сурово. Все още не си слага в кюфтетата лук, но в манджите - да. НМ не е капризен, но не яде агнешко и разни дреболии. Внукът пък яде всичко!

# 647
Знам, че ще стана досадна с това ядене, но отговарям на Айша, Гъбка, Римар и Янчето.
Малката яде плодове и зеленчуци. Не яде всички манджи, но е в пъти по-добре от брат й.
Не знам каква е причината  при него. Моето мнение е, че трябва да се води при детски  диетолог или детски психолог.

# 648
  • София
За диетолог не знам. Но съм много против измислените психолози. Правят се на много учени, повтарят някави  теории, валидни за Америка. Ама дали  и за тук стават не могат да кажа Но пък каканижат и нанасят нови увреждания на децата. Това по наблюдения над 2 съученички на Ани. Така им объркаха живота разни рекламирани специалисти, че и сега, на близо 30 години не могат да се оправят.
За ютиите - много хвалят лидълските в темата за магазина. Били повече за цената си. А и ако не се харесат може да се върнат до 90 дни от покупката. Само трябва да се пази касовата бележка. Но не са в постоянния асортимент, пускат ги в тематична седмица от време на време.
У нас имам Ариели за 12 лв., купена от близкия Тмаркет. Може да работи с пара и без, върши ми работа да гладя дънките на Пламен. А той ги сменя през ден - цапали се в таксито.

Последна редакция: сб, 17 ное 2018, 22:28 от Aisha

# 649
https://www.facebook.com/mariqna.koeva?__tn__=%2CdC-R-R&eid= … 7K57I&fref=nf

Преди малко видях в този профил нещо, което искам да ви покажа. Явно това е наша съгражданка. Превъртете  малко и вижте  по-надолу 2 публикации със снимки от Панагюрище . Ако ви хареса , заповядайте!

Последна редакция: сб, 17 ное 2018, 21:54 от K.A.G.

# 650

Спокойна нощ и хубави сънища!

# 651
  • София
Преди да загася електриката и да ви кажа лека нощ реших да ви нагледам и Оооо ужас!
АЙША, сърдита съм ти. Разби ми бъдещата кариера. Аз кога съм се изказвала негативно за счетоводители, касиери, мед сестри  и вся остальная сволоч? Никогиш!
Съкрушена съм!

# 652
  • Кубрат/ Пишурка

Фло, не се съкрушавай! Айша говори за ИЗМИСЛЕНИ психолози. Ти не падаш в тази категория Joy

- Извинете но не мога да изям всичко това. Опаковайте ми го за в къщи!
- Но господине, това е шведска маса!
- Въобще не ме интересува от къде ви е масата! Joy

Последна редакция: нд, 18 ное 2018, 08:15 от Янче-то

# 653
Добро утро, дами.
Един приятен виц за двойния стандарт:
Срещат се двама евреи, стари приятели на улицата и започват да си хортуват.
Единият казал - да знаеш какво ми се случи миналият Шабат...заваля дъжд и сега, понеже не мога да си отворя чадъра, помолих силно Господ и той направи чудо - отляво дъжд, отдясно дъжд, а над мене слънце! Бог е велик!
Другият отговорил - а на мен ако знаеш какво ми се случи! Вървя си аз миналият Шабат по улицата и изведнъж гледам пред мен кесия с пари. И понеже не мога да се наведа да я вдигна, помолих силно Бог и той направи чудо - отляво Шабат, отдясно Шабат, а над мене - неделя! Велик е Господ, велик!!

# 654
  • София

Добър ви ден! И днес си поспах порядъчно, направо си се учудвам. Simple Smile

Грети, много красив град е вашият! Видях снимките. И все някога ще дойдем натам, надявам се. На мен лично много ви се идва, има какво да се види - признавам си, че кракът ми никога не е стъпвал там! А, ей го къде е - съвсем наблизо до София.  Heart Eyes

Янче, от Разград са ми познати като автори Пламен Панчев, Дулинко Дулев и Селвер Алиева, последната от вашия Кубрат. Simple Smile Иначе, това че е издал 10 книги не ме впечатлява, щото в днешно време имаш ли пари, издаваш. Няма друг критерий. Simple Smile Нищо против този господин, щото не съм го чела. Simple Smile

Денят ми днес ще мине в решаване на задачи. Пак са около 40 от сборника. Да ви кажа научих ги и се пристрастих.  hahaha Ама, и Влади научих. Вече донесе две шестици. Е, аз не мога да си представя да живея с математиката, но чат-пат става. Simple Smile Предпочитам си литературата. Младежът всеки ден ме пита кой ми е любимият предмет, като си мисли, че аз ще си променя мнението. Simple Smile Да, ама не се получава, все един и същи отговор получава.

Оставям ви с усмивка и със стихове!

СЕЛВЕР  АЛИЕВА

ЕСЕН ПО БЪЛГАРСКИ

Узря денят. За миг узря
сред есенната суматоха.
И жълтолистата заря
облече го като пройдоха.

А там, зад цветния баир
намига още късче лято.
Обръща всичко на сеир
и този ден звучи в стакато.

Огрява слънце, дъжд вали.
Узря денят ми - жълт и златен.
Животът не узря - боли
и крачи бавно наобратно.

И есен е, но не преде
във мен вретено от надежда.
Мечтите някой ми краде
в страната ми. Така изглежда.

# 655
  • София
Фло, не съм си и помисляла да те засягам на проф. тема. Но все пак ти още учиш и не съм имала тебе и колегите предвид. Имах лоши впечатления от училищната  психоложка в гимназията на Ани. Млада, след завършване, но взела се много насериозно. Успя да провали живота на нейна съученичка. Момичето беше осиновено от по-възрастна жена и тя и напълни главата с глупости - да си търсела биологичните роднини, да била приятелка с тях. Не знам дали ги намери, но се отдалечи от майка си, тръгна по пътя на дилърите и не успя да завърши средно. Вече се е осъзнала и кротнала, но колко нерви и изгубено време. Другия случай със същата пишман психоложка беше Ани - да си обсъждат липсите при живота с баща неизвестен, нали нака сме по акт за раждане. Ани се опитваше да и обясни, че си знае историята и никога не е имала подобна липса. После се заяде  защо тя идва сутрин на у-ще с такси и я вози един и същ мургав чичко, че и цигари и кафе и купува.. Какво било това, другите ползвали различни таксита.  Е, тогава вече нахлух с шут в кабинета и я хванах за гушата. Следващите 4 години по един коридор с Ани не минаваше. Сега разбрах, че същата води някакви  платени консултации за деца. Ами щом има кой да и плаща...Едно време нас все на психолог са ни водили, нали?

# 656
Написах цял психологически роман без да погледна ,че не съм на кирилица.Загубихте ценните ми разсъждения на психо теми.Детето си замина ,аз малко  се въртях като лисица с опашка, но ме домързя и се примъкнах в топлата стая.От вчера не съм пушила ,дали ще удържа фронта да ги откажа, кой да ми каже...

# 657
  • София
Борянка, дано удържиш и да откажеш цигарите.
Аз нали съм свидлива по душа и като си представя 5 лв дневно за смърдуляци и не ми се приисква да ги почна. Не, че съм събрала пари за Бентли, ама ...
Аз пък чакам Пламен да си дойде надвечер. Много са се харесали с Мрънчо, помагал е доста на родителите. И разходки е имало всеки ден. Вечесе водят преговори следващия път да седи дълго време там. Ами нямам против, но ще ми е скучно сама вечер.

# 658
Привет девойки Simple Smile
При нас е ранна есен или късна пролет, но навън едно слънце е пекнало.А и фейса ми напомни една снимка от миналата година на днешна дата как морския бряг  пълен с чадъри и хора под тях.Е , но аз съм в къщи и със жилетка, че ми е студенко малко.Но нали тук е 9 месеца лято, та и строежите са за по хладни жилища.
Маринка , чета те и си спомням че и аз бх на съото дередже като теб. От всеки внук поред. Връщат се от училище  с тонове домашни по математика. Впродължение на 12те години в училище най омразните ми предмети бяха два-математика във всичките и форми и физическо.Просто абсолютен аут Shocked И ето идват внуците и искат да им помогна. Аз на български не я схванах тази наука, ела да видиш на иврит как става този номер.. Но едно нещо хубаво има тук в учебниците че когато се разтягат лукуми или се дават тъпи задачи винаги има синтезирано правилото по дадените примери. Та се научихме заедно да четем подчертаното и да анализираме после.И умноженията и деленията и скобите, и дори сега когато вече са почти гимназисти като се обърнат към мен за помощ винаги търсим първо в книгите. Единственият предмет по който със затворени очи мога да им помогна е английски, ама никой не ме базари по него за слива Joy Като чувам малкия как праска на английски и какъв богат език има направо се ококрвам.Тези всички технологии и електронни игри срещу които всички пищят имат и положителна страна- децата безпроблемно научават език.
Опа, пак написах роман с дърдорения, но айде, не съм ви занимавала сума време, все ще изтърпите.
Между другото седнах да пиша щото имах въпрос Joy Имам няколко батати (сладките картофи) Вкуса им е много близък до този на тиква.Освен това Грета купи онзи ден парче тиква. Тук така ги продават.Никой не е видял от тези грамадните тикви дето стават за столчета  Mr. Green Та вчера изведнъж тя си спомни че жената която навремето гледаше войника (когато беше бебе Simple Smile някога е правила баница с тиква. Аз, не съм Stop и май не си спомням да съм яла newsm12 Та ако може да ми дадете някоя рецепта, но с молба дори вие да слагате от онази омразна за мен подправка с К , да я пропуснете.
Хубав следобед. Моите още малко се връщат от училище та отивам да разбъркам гювеча.

# 659
  • София
Кари, харесвам рецептите от този сайт. Ани по тях се учи да готви, доволни са.
http://www.supichka.com/рецепта/277/тиквеник-баница-с-тиква   
омразната подправка може да я пропуснеш.
Ако имаш ванилия и обичате - сложи от нея.
Иначе майка ми правеше тиквеника  без да задушава тиквата предварително.
Пак си ставаше вкусно и се омиташе.

Общи условия

Активация на акаунт