Отговори
# 270
На Чико ползвах първият път. Шишета, биберони.. въпреки, че кърмех и аз. Трябва си първите месеци, според мен.

# 271
Имам този за микровълнова на Авент от преди 9 години. Не помня да съм го ползвала много-много. Повече с каката, по-рядко с малката. Така че по-скоро не бих инвестирала в електрически. И без това нямам много място по плота в кухнята. Иначе, първите месеци все се намира какво да стерилизираш - шишето, биберон, тук таме някоя заблудена лъжичка. И аз мисля да купя едно шише за всеки случай. Мисля, че някъде имам неизползвани поне 20 от контейнерите за кърма, трябва да ги изровя.

Иначе, да се похваля, че свърших една добра работа през уикенда. Прерових запасите от бебешки дрешки и се оказа, че нямам почти нищо запазено от най-малките размери, което да става. Така че ще си отпусна душата да пазарувам скоро. А милионите момичешки дрешки заминаха в контейнерите на червения кръст или до кофата. Оставих само една торба от най-хубавите да раздам по приятелки. Освободих си място за съхранение и една от тежките задачи ми отпадна от списъка. Остават още хиляда, но е рано още за тях. Sunglasses Сега остава докторите да кажат, че са сбъркали пола и ще си умра от смях.

Да добавя само, че бебето все го усещам горе в дясно и долу в ляво и започвам да се нервирам дали ще се намести в правилната позиция навреме. Знам, че още е рано за такива размисли, но секциото ме ужасява и не искам дори да си представям подобно развитие на нещата.

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 22:29 от Jillian

# 272
  • Sofia
С първото почти нямах какво да стерилизирам, тъй като кърмех, а тя не искаше нищо от шише. Когато се е налагало преварявах просто. Сега също не мисля да купувам, тъй като и шише мисля да купя само 1 или 2. Ако се наложи нещо, ще взимам по-нататък.
По същия начин беше и дъщеря ми - нищо от шише, нито пък зслъгалка.
И моите са били така. Само с първото купувах, после всичко замина в продавалник ( както беше тогава). С всяко бебе вече бях решила, че ако имам нужда от нещо - презаредени аптеки навсякъде, ако реша - за половин час ще се сдобия с помпа.

# 273
Jillian и при мен е така, диагонално Simple Smile главата му е долу вляво, а крачетата горе вдясно, не само, че го усещам така, но и като гледахме последния път на ехографа се потвърди..... дано си застане нормално, че и аз предпочитам естествено като първото раждане. Стискам палци да се наместят и двете:)

Понеже имаш две раждания вече зад гърба си:) исках да те питам, ако двете са били естествено, можеш ли да кажеш, че второто ти е минало по-лесно и безболезнено? Simple Smile Аз понеже си правя сметка дори без упойка тоя път, защото при миналото раждане единственото неприятно нещо беше поставянето на епидуралната упойка (заради окситоцина), 20 минути отне поставянето... Sad

В няколко статии прочетох, че има такава връзка второто естествено раждане да е по лесно, но при мен предишното беше преди 7 години и се чудя дори да има връзка, дали има и след толкова години.

И аз от най бебешките дрешки нямам и ще се наложи да понапазарувам:)  но съм го оставила за декември, моят термин е 27 януари. Мястото още миналия месец:)

# 274
Аз по същия начин ще раждам след цели 8 г. Чувала съм, че след 5 г. родовите канали се затварят. И все едно не си раждал. Аз пък първия път бях без упойка, сега мисля да си сложа. Все пак доста болка изтърпях (това според моята лекарка). Освен това си мисля, че епидуралната упойка отпуска мускулите. Аз имах много вътрешни шевове - един час ме шиха. След време си правих множество биопсии и конизация с примка, защото се виждаше атипичен участък.  Излезе, че е точно механично охлузване от раждането. А аз едно време бях твърдо против упойките. Но вече мисля да не се правя на герой.

# 275
teg, Jillian, и аз точно така усещам моя бебчо да е застанал, има още време да се донамести. А вие имате ли по-странни усещания в областта на диафрагмата или стомаха? Знам, че е нормално органите вече да са попритиснати нагоре, но ги усещам и като изтръпнали и безчувствени. Много е странно, първо бременеене ми е и не мога да преценя на кое трябва да се обърне внимание и на кое не.

Да ви се оплача, появи ми се и сърбеж около влагалището Pensive Лекувах гъбички 10 дена с антибиотик и сега това... Знам от док, че една такава инфекция може да спука околоплодните води и да предизвика преждевременно раждане и не мога да спра да го мисля. Скоро имам час за преглед, но ми е притеснено.

И да ви препоръчам, ако си търсите интересни книги, чета в момента Раждане с любов на Олга Дукат и ми се струва доста полезна. Взех си и Всичко за кърменето на Хедра, за която също нарих много добри отзиви Nerd

# 276
  • София
Аз изтръпване не усещам, но често ми е трудно да дишам. Особено ако хапна едновременно супа и салата примерно и веднага рязко намалява обемът на дробовете (това само го предполагам) и не ми стига въздухът. А имам още 3 месеца, направо не знам....

# 277
  • Sofia
Jillian и при мен е така, диагонално Simple Smile главата му е долу вляво, а крачетата горе вдясно, не само, че го усещам така, но и като гледахме последния път на ехографа се потвърди..... дано си застане нормално, че и аз предпочитам естествено като първото раждане. Стискам палци да се наместят и двете:)

Понеже имаш две раждания вече зад гърба си:) исках да те питам, ако двете са били естествено, можеш ли да кажеш, че второто ти е минало по-лесно и безболезнено? Simple Smile Аз понеже си правя сметка дори без упойка тоя път, защото при миналото раждане единственото неприятно нещо беше поставянето на епидуралната упойка (заради окситоцина), 20 минути отне поставянето... Sad

В няколко статии прочетох, че има такава връзка второто естествено раждане да е по лесно, но при мен предишното беше преди 7 години и се чудя дори да има връзка, дали има и след толкова години.

И аз от най бебешките дрешки нямам и ще се наложи да понапазарувам:)  но съм го оставила за декември, моят термин е 27 януари. Мястото още миналия месец:)

Аз също съм с две нормални зад гърба си и мога да кажа, че зависи от много неща колко ще боли и дали ще е по-бързо. Първото ми раждане беше с 3 напъна за бебе 4200, второто беше кошмарно болезнено, искаше ми се да умра..Но първото беше предно тилно, а второто задно тилно предлежание..

# 278
Dara30 докато дойде време за прегледа, защо не си правиш промовки с нещо или смрадлика, или калиев перманганат (много слаб разтвор да е много бледо розов, защото гори) или вода със сода. При мен са помагали макар и извън бременността. На прегледа няма да те оставят така, със сигурност ще ти изпишат нещо, защото и аз знам, че не е ок.

Неви86, самите разкъсвания по-скоро не би трябвало да имат връзка с упойката? Права си, че ако тръгне трудно е по-добре да си сложил упойка, проблемът е, че нали се слага предварително, точно на определен размер на разкритието, иначе нямало смисъл, така поне си спомням. Иначе мускулите ги отпуска и не боли, но не можеш да напъваш като хората, поне при мен беше така.   

# 279
Аз съм с ужасни гъбички от 4месец. Докторката ми не иска да ги лекуваме, защото пазят от инфекции. Каза след 8 м. Защото нямало смисъл преди това. С първата бременност ми ги лекуваха и направих бактериални инфекции, открити при микробиология на урината. Затова пих 3 антибиотика. Сега си седя с гъбичките и чакам да се махнат малко преди раждането. Мия се с детски интимен гел и не правя секс.

# 280
И аз съм с две нормални раждания, но второто с епидурал. Мнооого по-бързо става с епидурала. И в двата случая бях и с окситоцин, но си е друго като не усещаш болката. С първото имах вътрешни шевове, с второто външни, защото се наложи да ми направят епизиотомия. Първото го раждах 18 часа. Иначе напъните бяха към 10 минути. С второто пак толкова време напъвах. Просто не получавах разкритие.
Утре съм на последна фетална морфология. Притеснено ми е заради плацентата, която последно беше втора степен. Да идва вече декември ...
Предстои ми и местене в друг град, далече ... Ех, оплаках се. Дано утре след ФМ да имам да пиша хубави неща. Стискайте ми палци!

# 281

Ох, да ти кажа, аз не съм много добър пример. Добре, че и другите са отговорили. И двете ми раждания са напълно идентични (разликата е две години и осем месеца) солидно предизвикани заради преносване. Първото с лекарства + окситоцин, второто почти беше тръгнало самичко, но не съвсем и айде пак доста окситоцин. И двете протекоха горе-долу така - някакво време с безболезнени контракции, 2 часа с ужасно болезнени (без особена почивка между тях заради окситоцина, предполагам) до 6-7 см разкритие, 2 часа скука със спинална упойка до пълно, 30-40 мин. напъни и изгонване на бебето. Раждах в Тина Киркова и там не слагаха епидурална тогава. Сега не знам как е. И двете девойки излязоха с малко помощ от докторите и акушерките. Но с малката беше една идея по-трудно, защото се беше завъртяла леко странично. Не съм имала съществени шевове, но епизиотомия - да.

Допълвам. Сегашното раждане ще бъде почти 7 години след последното и не се надявам да бъде лесно, но ще направя всичко, което зависи от мен да стане естествено. Няма да искам упойка, ако наистина не се налага. Не ме е страх от самото раждане. После идва трудната част. Joy

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 19:06 от Jillian

# 282
Аз при първото раждане родих за 3 часа и половина. Но отидох с 7см разкритие в болницата. И аз имах епизотомия. Не са ми слагали окситоцин. После казаха на мъжа ми, че съм голям герой. Едва на магарето започнах да крещя за 10 минути   Simple Smile

# 283
  • София
Срам не срам от тази епизиотомия остават ли някакви последствия Blush - белези, дискомфорт при секс?

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 19:28 от zazu1

# 284
Здравейте, момичета. Да ви попитам нормално ли е към края на 7 ми месец да варира кръвното налягане. Попринцип съм с 90/60 днес беше 110/ 70, ще се чуя утре с лекаря. Аз се чувствам нормално, но не знам дали влияе на бебенцето. Лека вечер на всички! 🌷

Общи условия

Активация на акаунт