Отговори
# 255
  • София
Таблетката се разтваря в 2-3 л. вода. За половин час се държат вътре нещата, които стерилизираш. После изплакваш и сушиш/о отцеждаш.

# 256
  • Sofia
Таблетката се разтваря в 2-3 л. вода. За половин час се държат вътре нещата, които стерилизираш. После изплакваш и сушиш/о отцеждаш.
Добре, а с каква вода изплакваш?

# 257
  • София
С чешмяна.
Честно казано с предното дете нямам спомен дали съм изплаквала. Беше доста отдавна Blush . Тогава използвах таблетки на Чико, но сега не ги внасят, защото се водели детергент, по-сложно било да ги регистрират и внасят в страната. Има само някакви други - Термобейби, но мисля да опитам с тях.
Като цяло не съм от много втелясващите се на тема дезинфекция. Не съм гладила дрешките с баткото, не мисля и сега да гладя.

# 258
За стерилизаторите след доста прочетена информация съм се спряла категорично на електрически, за момента на Авент.
И аз на Авент ще взема,но се колебая между 3в1 или 4в1. На кое си се спряла ти и защо?

# 259
  • Sofia
За стерилизаторите след доста прочетена информация съм се спряла категорично на електрически, за момента на Авент.
И аз на Авент ще взема,но се колебая между 3в1 или 4в1. На кое си се спряла ти и защо?

Мисля, че стерилизатор е по-добре от таблетка. Все пак вадиш шишето и слагаш преварената вода за млякото. Иначе измиеш ли с чешмяна..не виждам смисъл от цялата стерилизация.

# 260
Наскоро четох, че стерилизацията се прави заради млякото,  не заради други "замърсители". Т.е бактерии, които се развиват в млякото и трудно могат да се отстранят с обикновено миене. Не знам до колко е вярно, но по този логика означава, че не би трябвало чешмяната вода да е толкова опасна за изплакване.

# 261
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=108&pid=123151&sgid=108
Ето този стерилизатор съм харесала, 3 в 1 е. Честно казано само съм мяркала 4 в 1, но не съм се заглеждала какви са му предимствата и дали изобщо има такива.

# 262
А какво мислите за съхранение на стволови клетки? Около 5000 лв е, което си е доста висока цена и се чудя.

# 263
  • София
Аз в някакъв момент също много се чудех за съхранението на стволови клетки, но не успях да намеря конкретна и достатъчно убедителна информация за ползите.
Например на мен ми беше важно
- доколко тези клетки могат да се ползват и за друг член от семейството - брат или някой от нас (родителите);
- еднократно ли се ползват;
- при какви заболявания са приложими;
- каква е успеваемостта при прилагането;
- сложно ли е самото прилагане (т.е. чисто хипотетично, ако имаме съхранени клетки и решим да ги ползваме), трябва ли да отидем примерно в Германия, за да го направим или това си е съвсем приложимо и тук в България със сходна успеваемост);
- след 18 години съхранените клетки престават да са ваша собственост (и на детето), т.е. има ограничение в съхранението.
Навсякъде намерих по-скоро общи приказки, които като цяло не отговориха на тези ми въпроси. Съответно в момента по-скоро клоня към това да не съхраняваме.

# 264
  • София
Моите приятелки казаха, че няма значение марката на стерилизатора. Аз си взех на Nuk, етърва ми е с него, без да вари зеленчуци. Какво му е 3 в 1 на Avene? Бившият ми шеф си стерилизираха в тенджера.

# 265
  • София
Уредът за готвене на пара става ли за стерилизация?

# 266
Ние няма да съхраняваме стволови клетки. Не съм чак много детайлно запозната, но от познатите ни само едни съхраниха. Цената е доста висока наистина.
Не мога да отговоря много подробно относно стерилизаторите, но когато отидем да купуваме ще се поинтересуваме по-детайлно относно възможностите и функциите на този на Авент. Шишета съм харесала на същата марка - предпочитам само стъклени, но за навън няма да е удобно, така че ще купим и едно пластмасово поне.

# 267
Аз имах на авент за микровълнова с второто дете. Кърмех и съм го ползвала много малко. С първото варях в тенджера.

# 268
С първото почти нямах какво да стерилизирам, тъй като кърмех, а тя не искаше нищо от шише. Когато се е налагало преварявах просто. Сега също не мисля да купувам, тъй като и шише мисля да купя само 1 или 2. Ако се наложи нещо, ще взимам по-нататък.

# 269
С първото почти нямах какво да стерилизирам, тъй като кърмех, а тя не искаше нищо от шише. Когато се е налагало преварявах просто. Сега също не мисля да купувам, тъй като и шише мисля да купя само 1 или 2. Ако се наложи нещо, ще взимам по-нататък.
По същия начин беше и дъщеря ми - нищо от шише, нито пък зслъгалка.

Общи условия

Активация на акаунт