Отговори
# 315
Аз нямам идея колко съм качила ,от месец не съм се мерила .Бебето го усещам навсякаде ,но ниско долу е редовно,направо имам чуството ,че ще изпадне Simple Smileявно ръцете са му по силни от краката ,защото от доста време е главично.Не съм ходила на ЖК от месец ,нямам търпение да стане 31 и да го видя дали е добре.Кое е по благоприятно 28-30гс или 30-32гс за Фм?
Пухита, ние заложихме на 30-та. Лекарката, при която ходим на морфология я прави 30-32. Доста добър професионалист е. Вчера като се усъмни за кръвотока и ме въртя, за да разбере причината.

# 316
Аз бях на преглед вчера, малко по-рано от предвиденото заради гадните гъбички. Направихме подробен прегред на бебчо и всичко изглежда да е наред. Отговаря си на седмиците и вече е 1400 гр. Sparkling Heart Изненада ме как е застанал, мислех си че е е точно на обратното, но се оказа, че ме подпира с глава в ребрата и раздава шутове в пикочния мехур Smile Много се надявам да се обърне на време, за да мога да го родя нормално! Разбрах, че има различни техники и упражнения, с които може да се подпомогне завъртането на бебето и мисля да поразуча това.

# 317
  • София
Моят господин от месец и половина е главично, усещам го навсякъде. 1200гр и нещо е, вървял по-голям, пък аз съм мъничка и 36г.с. сме щели да говорим как ще раждам. Аз искам да си раждам нормално. 29г.с. и съм качила 7кг. Явно той взима всичко от храната. Хаха

# 318
Аз съм в 27 г.с и все още съм 5+. Бебка миналата седмица беше 1040 кг. Ям насила от както съм бременна. Защо не беше така и когато не съм Grinning

# 319
Аз бях на преглед вчера, малко по-рано от предвиденото заради гадните гъбички. Направихме подробен прегред на бебчо и всичко изглежда да е наред. Отговаря си на седмиците и вече е 1400 гр. Sparkling Heart Изненада ме как е застанал, мислех си че е е точно на обратното, но се оказа, че ме подпира с глава в ребрата и раздава шутове в пикочния мехур Smile Много се надявам да се обърне на време, за да мога да го родя нормално! Разбрах, че има различни техники и упражнения, с които може да се подпомогне завъртането на бебето и мисля да поразуча това.

Сподели техниките и упражненията като намериш:) Аз до скоро плувах, но спрях, защото нещо втори вирус за 3 седмции и реших малко да намаля. Иначе правя някакви упражнения за гърба и пеперуда (чула съм, че за по лесно раждане). Но това макс 15 -20 мин на ден. Метасенс ми е близо и гледам, че имат йога за бременни, но такъв мързел. Ако се наканя да опитам там ще споделя впечатленията Simple Smile

Иначе и аз трябва да си правя теста с обременяване с глюкоза, но само отлагам, правила съм и половин ден отива... При мен захарта е 4.9 но понеже имам фамилна обремененост и за всеки случай, не знам дали влияе тази обремененост и за гестационен диабет, но ще правя щом докторът ми каза.

Споделете какво желязо пиете. На мен ми предписаха стандартното малтофер фол, пия го, но много неприятен и наситен вкус. Освен това има фолиева киселина, която не е ок за мен, защото аз пия една мета, тази не я усвоявам и не е ясно дали не се натрупва някъде.

С тия добавки пълен шаш, до вчера пиех магнезиев цитрат, защото се води високо усвоима форма на магнезия и вчера случайно попаднах на информация, че FDA не го гарантира като 100% безопасен за плода. Та сега пак магнерич ще си взема.

Jillian на теб Б12 ти е изписан защото ти е нисък ли или профилактично? Аз не съм изследвала, Б12 още макар че се канех. Сега хемоглобинът ми е нисък, може да взема да го изследвам най накрая.

# 320
Бебокът е застанал с главата надолу от 4-ти месец. Вече не усещам ритане, а наместване. Върви седмица назад на коремче и крайници. Малко и на грамове. Плацентата ми е по-тънка и ще има слепване вероятно, но живи и здрави.. лекарите са предупредени.. Аз съм +11 кг.

# 321
teg,  аз пия ferretab по 2 таблетки на ден.

# 322
Аз бях на сорбифер, но след като разбрах, че не ми правят реални изследвания го спрях. В друга лаборатория пуснах и се оказа, че желязото ми е над горна граница. От 125 хемоглобина ми се беше повишил на 136. А на фалшивото изследване беше 107. Значи това повишение е станало за седмица прием.

# 323
А къде са били фалшивите резултати? Аз се замислих, че ми го изписаха само на база нисък хемоглобин, без изследване на желязо, а има и други причини за нисък хемоглобин. Но понеже имам едни нацепвания на устната отстрани и те май показват ниско желязо, та започнах да го пия. Пия го заедно с Биозин мама, миналата бременност ми го изписаха за по добро усвояване на желязо и ужким за имунитет....

# 324
А къде са били фалшивите резултати? Аз се замислих, че ми го изписаха само на база нисък хемоглобин, без изследване на желязо, а има и други причини за нисък хемоглобин. Но понеже имам едни нацепвания на устната отстрани и те май показват ниско желязо, та започнах да го пия. Пия го заедно с Биозин мама, миналата бременност ми го изписаха за по добро усвояване на желязо и ужким за имунитет....

В същата лаборатория са! На един ден имам две изследвания. С моето име и ЕГН, коренно различни показатели. Трябвало е да мина по здравна каса, но ми взеха парите. Е, усвоили са здравната каса, де ... Или са пуснали на свой човек безплатно. На мой гръб!

# 325
Сорбифер пия и аз . Много ми помогна да вдигна хемоглобина. Но вземам и б12 .

# 326
Limonche, a Б12 изследвала ли си или заради хемоглобина е изписан?

# 327
Аз съм +7, надявам се да не мина 10. Баткото ми спря да се върти в края на 8ми месец, на всеки преглед беше на различна посока така че имате време още.

# 328
И на мен вчера ми изписаха желязо - ferrotone и билкова кръв. Последните изследвания обаче съм си правила август, тогава хемоголобина ми беше на долна граница, а желязото в граници. Та, чудя се дали не е по-добре да си направя първо нови изследвания и тогава да ги почвам добавките. Знаете ли дали и с желязото е както с други добавки, дали трябва да се спре приема и да се изчака 10тина дена преди да се изследва?

Аз съм с 6 кг само отгоре, предимно на корем. С нормално телосложение съм по принцип, нито слаба, нито пълна и сега се чувствам доста добре с това коремче, даже мисля, че ми отива Relaxed Кой знае обаче в последните два месеца колко ще наваксам Smile

# 329
  • София
А колко ви е хемоглобинът? Моят последно беше 108. Уж не е чак толкова под долната граница, а се измарям буквално от нищо. Току ми превалява и гледам къде да седна Sad .
Пия ферофолгама, но от предния път от 111 е паднал сега до 108, не че е нещо кой знае какво,но не се и качва.

Общи условия

Активация на акаунт